Paris

Första dagen orkade vi inte med så mycket eftersom vi var uppe så tidigt. Vi tittade mest runt i området omkring hotellet, letade efter turistbyrån och åkte pariserhjul.

 
Hotellet

 

Andra dagen åkte vi en sån där röd turistbuss som visa de flesta sevärdheterna. När den turen var slut så börja det bli lite mörka moln börja mullra lite och det börja dugga lite så då gick vi till Louvren. Där inne gick vi ett par timmar eller nåt men vi gick bara genom en och en halv våning typ. Men det var mer än ja gjorde när ja va på skolresa där iaf, då gick vi typ och såg Mona-Lisa och sen gick vi därifrån =p. Vi var inte så intresserade då.

Vi åkte även på upptäcksfärd för att se om vi kunde hitta hotellet vi bodde på under skolresan och det gjorde vi faktiskt. Vi visste inte på vilken gata det låg eller så men vi hade ju namnet på hotellet och området. Ja kände faktiskt igen mig. Det var lite roligt och nostalgiskt att gå där igen.

Vi fick även lära oss att man inte ska stå med en karta och se undrande ut för då kan det komma nån fransk tant och undra om man vill ha hjälp. Vi stod nämligen och fundera vart vi var och då kom det fram en tant som ville hjälpa till men problemet var ju att hon prata franska och vi fatta ju inte vad hon sa å hon gav inte upp heller när hon fatta att vi inte prata franska så det tog ett tag innan hon gick sin väg.

 

 
  

Den tredje dagen var vi först i Notre Dame och sedan tog vi en båttur på Seine.  Efter det åkte vi ut till Moulin Rouge och Sacre-Couer (eller hur det stavas). Det var en jobbig försäljare som skulle göra ett armband till mig men ja ville inte ha nåt. Så stod han i vägen när ja skulle ta kort också. I slutet av dagen var vi vid Triumfbågen och gick i lite affärer på Champs Elysees.

I en så stor turiststad tycker man ju att engelska ska vara vanligt men de är väldigt stöniga i Paris. Alla kan inte engelska å andra kan det väldigt dåligt. Alla restauranger har inte menyn på engelska så man fick gissa sig fram ibland. Men det gick ganska bra ändå. 

  
Notre Dame

 
Molin Rouge och Sacre-Couer

 
Triumfbågen och den okände soldatens grav

Nästa dag var vi först på museet d´Orsay som förr i tiden var en tågstation. Sen så åkte vi till ett vaxmuseum där de hade en del kändisar och scener från franska historien. Sen avslutade vi dagen i Eiffeltornet.

Sista dagen så gick vi bara i affärer. Ja va riktigt trött eftersom ja hade sovit så dåligt under natten för ja hade ont i halsen. Ja fick ju med mig nån fransk förkylning hem verkar det som.

 
Eiffeltornet

 

 
Ernest Hemingway och nån fransman, nåra andra fransmän =)

 
Nån komiker tror jag med ett extra ben =p, Helan och Halvan 

 
De tre musketörerna?, Ringaren i Notre Dame och Esmeralda


Kommentarer
Postat av: Ida

Fina bilder, kul att du laddade in så snart :)



Alltså jag missförstod nog när du skrev på msn att ni letade erat gamla hotell. Börja tänka att du vart där med familjen en gång förut och att ni tog fel när ni skulle hitta till ert nuvarande hotell och letade det gamla istället, haha :P

2010-07-28 @ 22:09:41
URL: http://storasysteryster.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0