Tråkig skyltsöndag

Idag tänkte jag gå med Johannes på skyltsöndag för ja har en del grejer ja vill köpa. Just nu har vi liksom bara en adventsljusstake i ena fönstret å ja vill ha två å dessutom vill ja ha minst en stjärna åt andra hållet. Ja har ju liksom lite fler fönster nu än ja hade i förra lägenheten. Ja föreslog för Johannes att vi skulle ha två stjärnor i fönstrena i vardagsrummet men han tyckte man bara ska ha en på grund av symboliken. Han är ju inte speciellt religiös av sig så ja tyckte att det var lite konstigt. Men det kanske räcker med en då om ja hittar nån fin.

Vi kom iväg till stan ganska sent eftersom att Johannes sov ganska länge och vi hade tvätt och jag trodde att de stängde sex. Någonstans i bakhuvudet gnagde en tanke att de kanske stängde fyra och att ja borde kolla upp det på något sätt. Men tyvärr så gjorde jag inte det:p. Så när vi kom ner till stan vid halv fem så var allt stängt  =(. Å ja blev lite besviken på det. Så det var våran skyltsöndag det.

Vi gick iaf till Ica å handla lite. Bland annat godis till bion som vi ska på sen. Det blir New Moon. Ja lyckades få med mig Johannes på den för det var någon spelkompis som hade sagt att den va rätt bra =). Annars tvivlar jag på att ja själv skulle kunna locka med honom å se den :p

Idag är det ju även första advent så jag har tänt adventsljusstaken idag för första gången. Ja har sett att det är många som ´har tjuvstartat å har haft tänt tidigare åxå men ja håller på traditionerna jag =)



Datorn skräms

Idag när jag skulle sätta på datorn skrämde den mig verkligen! Det stod "No operation system found" med vit text å resten var bara svart. Det var inte speciellt kul. Ja fick lite smått panik där en stund å tänkte att allt ja har på datorn skulle försvinna. Så ja gick å hämta teknikern här i lägenheten =). Men han visste inte riktigt vad man skulle göra eller så å han sa att hårddisken kanske var sönder. Å det hjälper ju väldigt mycket :p. Men vi stängde iaf av datorn å satte på den igen å då funka den helt plötsligt som vanligt. Så det var ju tur det. Nu har jag iaf sparat min uppsats på usb i fall att det skulle hända något. Ja hade sparat en del av den förut åxå men ja gjorde det inte senaste gången ja arbeta med den. Men nu är den sparad iaf.


Det känns inte bra nu...

Idag gick ja upp vid nio för jag skulle träffa min handledare. Igår gjorde jag ju klart enkäten. Så han hade lite funderingar. Den är ju fortfarande lite lång men ja vet inte riktigt hur ja ska göra om ja ska ta bort något eller helt enkelt ha kvar längden på den. Ja frågade honom om ja skulle ta bort könperspektivet å först sa han att han hade funderat på det men sen argumentera han för att det borde vara kvar. Å så börja han prata om att LTU har ett genusperspektiv men det märker man ju inte av så mycket. Eller att man inte märker av det så mycket är min åsikt det sa inte han.

Han sa iaf att jag ska försöka få 3-5 personer att svara på enkäten och se om dom tycker att det är någon fråga som är svår att förstå eller så. Å då ska ja ge den till den tänkta målgruppen helst. Så helst ska det ju bara lärare i grundskolan. Men nu känner jag ju inte så många sådana så jag får försöka se om det finns nån jag känner som känner någon lärare. Tyvärr så känner jag ju inte så mycket folk heller så vi får väl se hur det går med den saken. Jag skickade nyss iväg ett mail till mina klasskamrater för att se om de känner någon. Men det är ju inte säkert att de läser sin studentmail så ofta heller :p

Dessutom frågade han om jag hade kontakt med någon skola där jag kan lämna ut den färdiga enkäten men det har jag ju inte å det hela känns väldigt jobbigt. Å så fråga han om ja hade tänkt bli klar innan jul å det har ja ju tänkt. Det skulle ju va väldigt bra. Men det verkar som att både jag å han tvivlar på att ja kommer klara av det nu så det känns ju ganska jobbigt.

Så när ja kom hem efter det där så gick ja raka vägen till sängen å la mig igen å gick inte upp förrän mycket senare både för att ja va trött och för att ja inte orka ta tag i något å för att allt kändes jobbigt. Å det gör det fortfarande =(

Hur ska man göra?

Alltså om jag sover så länge som jag vill tills ja känner mig någorlunda pigg så går ja ju upp väldigt sent å typ halva dagen är borta.

Men om jag går upp tidigt på morgonen (eller iaf någorlunda tidigt :p) då blir ja så trött under dagen. Speciellt om jag läser :p. Så då måste ja sova å då brukar det inte bli bara en kvart som egentligen räcker. Utan då blir det ju nån timme eller två.

Så frågan är ju då vilket som är bäst och hur jag får mest gjort?



Idag har jag gjort klart ett utkast på en enkät men jag är verkligen inte nöjd. Det känns inte alls bra. I och med att ja skulle få in teorin på nåt sätt så följde jag Ajzens mall för hur man ska göra en enkät men det kändes inte så bra. Jag har även skrivit lite till på teoridelen.

Å nu sitter ja här å ser på Criminal Minds å mår illa. Ja åt nämligen ungsbakad lax å bulgur. Det var ganska länge sen ja åt det så ja tänkte att det skulle gå bra den här gången. Men inte då. Varje gång ja försöker äta det så blir ja lite illamående å ja vet inte varför det är så. Men ja får nog helt enkelt undvika att äta det nån mer gång. För det är inte speciellt trevligt att må illa :p.


Utökad släkt

Ikväll ringde mamma å sa att ja ha fått en till släkting. Min kusin å hans tjej ha fått en liten kille. Eller inte så liten egentligen för han vägde 4 kilo =). Å han skulle egentligen komma den 4:e december så han var lite tidig men det var nog lika bra när han ändå va så stor. Så nu har ja två släktingar som fyller år idag, även min kusin Emma gör det.

Idag tänkte ja gå upp tio men kom inte upp förrän tolv. Varför ska det va så skönt att sova för?!

Jag har inte pluggat speciellt bra idag kan ja ju säga :p. Det enda jag har gjort är att läsa en artikel och skriva lite om den i avsnittet för tidigare forskning.

Dessutom gick ja på BodyPump vid sex idag. Men det var nog ett misstag för under den sista kvarten fick ja så ont i magen. Det var verkligen jobbigt att göra alla övningarna med magont. Dessutom började ja må lite illa åxå. Men det var ju tur att det var den sista kvarten av träningen och inte hela iaf =). Men när ja kom hem så tog ja en Ipren så då blev det bättre.


Kalas

Denna helgen har varit händelserik till skillnad mot andra :p

På fredan åkte jag ifrån en förkyld Johannes. Jag åkte buss till Kalix och mötte Ida vid busstationen i Kalix halv fem. På bussen satt ja bredvid en man som såg på film på sin dator å åt godis somhan prassla med å drack dricka, så det var som att vara på bio förutom att ja inte våga se på filmen det känns ju lite konstigt å göra. Ja låg i stället å sov typ. Ja hade sagt till mig själv att ja inte skulle göra det för ja gick ju ändå upp så sent men det gick inte att hålla ögonen öppna.

När vi kom till Ida gjorde vi pizza till mat å det var gött. Sen droppa det in mer och mer folk till kalaset å vi fika av dom goda kakorna som Ida hade bakat. Men man orka inte ta av alla sorter tyvärr eftersom det var så många. Som mest var vi 7 personer tror jag. Det kändes lite jobbigt ett tag eftersom ja bara känner Ida och jag har ju lite svårt för sociala sammanhang :p. Jag hatar att ja ska va så blyg och inte vågar säga nåt =(. Men men så är det.

Efter fikat så såg vi Idol och åt godis och chips. Det var väldigt konstigt att Erik hängde lös tycker jag eftersom jag ser honom som självklar i finalen. Men det var ju tur att han inte åkte ut iaf =). Vi såg även "Flickvänner från förr" som var en riktig sån där förutsägbar tjejfilm =)

  

Ja hade jättesvårt att sova på natten. Ja vet inte riktigt varför det var så svårt. Senaste gången ja kolla på klockan var runt tre nån gång. Å så vakna ja första gången vid nio så igår var ja rätt så trött under dagen.

Under lördagen var vi ganska slöa jag och Ida. Vi såg på tv å satt vid datorn å sånt där. När det var dags för mat var ja sugen på kycklingtoast från Myggan men det borde ja tänkt på tidigare för dom stängde om tio minuter så det blev inget av det. Det var så längesen ja åt en sån å dom ä ju så goda. Henrik å Ida fundera på sushi men det gillar inte jag å till slut kom dom på att det är rätt dyrt så det blev pizza igår igen. Fast från pizzerian denna gången.

På kvällen så såg jag och Ida Robinson och "Benjamin Button". Å även igår hade vi köpt lite godsaker =). Så det blev en ganska så onyttig helg men det får man ha ibland åxå tycker ja. Det var iaf väldigt trevligt tycker jag å skönt å få lite omväxling i tillvaron =)

 


Inget speciellt

Idag har ja inte gjort speciellt mycket plugg. Men ja skyller på att Håkan förstörde min planering. Haha =D. Det är ju väldigt bra å skylla ifrån sig :p Det var iaf meningen att ja skulle träffa honom vid två idag men han skicka mail att han inte kunde det så vi ska ses imorgon i stället. Å då skulle ja ju kunna göra andra saker då men det blev inte riktigt så :p

Men jag var iaf två timmar i skolan för att leta artiklar på tidigare forskning iaf. Så nånting ha ja ju gjort iaf då =)

Igår var jag på BodyPump och det konstiga är att jag typ inte har någon träningsvärk idag =). Det är nog första gången. Det kan ju kännas ibland om ja gör vissa rörelser men det känns inte annars. Så ja kanske ha blivit lite starkare trots allt. Fast det känns verkligen inte så :p

Johannes kom hem förut å är väldigt förkyld (hoppas ja). Men han skrämde mig med att det kanske är svininfluensan. Men ja vill inte bli sjuk nu så ja försökerhålla mig på avständ. Ja ska ju till Ida å fika =). Hon fyller ju år idag å så. Dessutom hade bilen stannat i Sangis så han har lånat sin mamas bil hit.

Johannes ha satt i de nya ramminnena i min dator idag åxå å det är underbart =). Den går snabbare å saker som ja inte ens kunde göra kan ja göra nu :)

Jaa jag har väl inte så mycket mer att skriva nu...så det var det :)


Datorer

Idag har Johannes köpt nya delar till en dator som han ska sätta ihop. Ja förstår mig ju inte på ett skit av sånt där. Men han ska förklara vad alla delar är till för å vart allt ska sitta å hur man ska sätta ihop allt. Jag kan ju säga att jag är måttligt road. Men jag försöker vara trevlig å lyssna. Men ja måste nog erkänna att det mesta går in i ena örat å ut ur det andra :p. Så den senaste tiden har mest handlat om processorer hit å grafikkort dit. Men nu ha han iaf beställt delarna igen så då kanske ja slipper det där pratet =). Men iaf samtidigt som han höll på med det där så kolla han min dator åxå å upptäckte att mitt ramminne bara va på 192 MB vilket man visst inte kunde ha utan då måste något ha gått sönder. Så ja kolla upp min beställning på komplett å ja skulle ha 256 MB så nånting ä fel iaf. Vi öppna datorn å kolla åxå. Ja va ganska nervös kan ja ju säga :p. Men allt gick bra å den funka även efter det =). Så nu ha vi iaf beställt nytt ramminne till mig åxå så då kanske min dator skärper sig lite. För nu är den inte rolig att ha å göra med.


Dålig dag

Idag känns det som en dålig dag. Idag känner jag mig ledsen. För allt och ingenting. Jag känner så ibland, jag bara känner mig ledsen fast jag inte vet varför. Det låter kanske lite konstigt men jag har aldrig sagt att jag inte är konstig. Å när man ändå är ledsen så tänker man på saker som man kan va ledsen för å då blir saken inte bättre.

I helgen har ja fortfarande inte hunnit plugga något så ja känner mig rätt dålig när det gäller det. Ska väl försöka sätta igång med det snart. johannes ligger fortfarande å sover. Han har varit å jobba fredag och lördag så jag har varit ensam i helgen igen. Fast det gör väl inte så mycket egentligen för när han ä hemma brukar han ju ändå sitta vid datorn och jag vid tv:n. Det är synd att han inte tycker om å se dom programmen ja vill se.

Vad gjorde jag då igår eftersom ja inte hann med å plugga? Ja det kan man ju undra. Jag gick upp vid tolv så då var ju hela förmiddan förbi. Sen var ja å tvätta å var en timme på gymmet. Så va jaå handla mat åxå å slutligen så strök jag kläder. Ja jag vet att det kanske är lite onödigt att stryka kläder men nu gör ja det iaf. Sen så satt ja en del framför datorn å gjorde onödiga saker å sen kolla ja på tv.

Ja såg en liten snutt på nån dokumentär om en flicka som hade anorexi. Hon var åtta år! Ja fattar inte vart världen är på väg. Det var från Storbritannien å de sa att 3/4 av alla 7-åringar vill bli smalare. Man ska inte ens behöva tänka på såna saker när man är i den åldern! Ja börja undra på hur man själv ska göra när man får barn så att de känner sig fina och duger precis som de är. Jag själv har aldrig brytt mig speciellt mycket om att ja skulle va tjock eller så och jag hoppas inte mina barn gör det heller, om ja får nåra.


Slödag

Idag vet ja inte vad det är med mig för ja ha känt mig så trött å slö å har inte haft nån ork till plugg. Dagen började nio och fortsatte med att jag träffa Håkan. Hans fru var där åxå å låna hans dator när vi hade handledarsamtal. Hon kom även med lite åsikter å synpunkter på mitt arbete åxå. Just nu känns det väldigt svårt med hur ja ska skriva enkätfrågorna, ja vet inte riktigt hur ja ska göra. Men ja får väl försöka få ihop nåt. På onsdag ska ja träffa Håkan igen och då ska ja förhoppningsvis fått ihop ett första utkast till en enkät.

När ja kom tillbaka hem så va ja så trött så ja tänkte att ja skulle sova en timme till tolv men det blev visst tre timmar så ja kom inte upp förrän två :p. Efter typ en halvtimme så följde ja med Johannes till gymmet å vi träna bröst, triceps och mage. Denna veckan ha ja vart riktigt duktig på att träna måste ja säga, ja ha vart där tre gånger denna veckan =). Det är inte ofta som ja ä där så ofta, det brukar  bli typ en gång i veckan annars.

Men sen efter att vi hade kommit hem kände ja mig jätteslö å loj å orka inte med nånting så ja ha inte pluggat nåt idag. Ja får försöka ta igen det i helgen eller nåt.

Ja fick reda på resultatet på hemtentan åxå idag och jaf fick VG! 27 av 30. Ja fattar inte hur det har gått till. Den var ju så svår tyckte jag och jag tyckte inte att ja visste vad ja skulle skriva på allt utan bara skrev lite på känn :p. Men det gick visst bra det =)

Nu består kvällen av att se på Idol. Ja tycker inte att Reza var så bra som hon brukar va idag. Det hördes verkligen att hon inte ä bra på engelska idag. Ja ha ju tänkt på det förut men idag märktes det mycket tydligare än annars tycker ja. Ja gilla verkligen Mariette och Calles duett "Someone new", kanske för att den låten påminner mig om en bra stund i mitt liv =)


Snarkningar

Jag tror att någon av våra grannar snarkar om nätterna för när ja försöker sova så brukar ja höra ett svagt lite brummande ljud eller hur man ska förklara det som återkommer i samma takt som andetag. Det är ju ingenting ja stör mig på eftersom det är så svagt men det är ändå ganska komiskt att ja kan höra det. Det var inget jag hörde i våras så det borde va från dom nya grannarna som flytta in här bredvid i höst. Sovrummen ligger ju vägg i vägg å på natten när man ska sova så brukar det ju annars va tyst runt omkring en så då slinker väl det där ljudet igenom. Annars är det inte speciellt lyhört här tycker ja å det är ju bra =).

Själv så snarkar ja ju inte, i alla fall vad ja ha märkt =). Å Johannes ha inte sagt nåt om det heller så ja tror inte ja gör det heller. Men ja har ju alla förutsättningar för att börja snarka eftersom både mamma å pappa gör det :p. Men det är absolut inget ja strävar efter för det är ju jobbigt för den som ska sova bredvid. Å ja ha fått den turen att ha en sambo som inte snarkar heller, det är väldigt skönt. För ja ä väldigt känslig för ljud å har lätt för att vakna å svårt för att somna. Ja vet hur jobbigt det kan va för Johan snarkade när vi var ihop å dessutom somna han så fort han la huvudet på kudden. Å nästan alltid börja ha snarka när han somna å ja låg där å försökte somna men det var inte så lätt. Så därför ä ja väldigt lättad över att Johannes ä så tyst när han sover.


Panik!

Idag har jag träffat Håkan och vi diskuterade hur ja ska gå vidare med min uppsats. Ja fråga honom om han visste när vi ska ha opponering men det visste han inte men han skulle fråga Anita. Ja hoppas verkligen det är i januari för om det är i december finns det ingen möjlighet att ja skulle hinna med det. Han kom även fram till att även om ja har opponering i januari så skulle ja behöva va klar med uppsatsen typ 10 december. Ja fick lite smått panik för det är ju bara en månad kvar då! Det gäller verkligen å komma igång å jobba nu annars kommer ja inte bli klar denna terminen. Det är ju en massa moment kvar på uppsatsen, eller rättare sagt alla moment :p. Men nu ska ja iaf börja skriva på inledningen, det blir lite klippa och klistra från min gamla uppsats å lite nytt. För ja kan ju inte bara skriva av den inledningen som ja hade till c-uppsatsen. Tänk om allt var ett enda citat liksom =). Nä nu gäller det att verkligen dra upp sig ur sängen om mornarna å få något gjort. Göra enkäten och analysera datan kommer nog ta ett tag liksom så det är ju bra om man kan få klart enkäten å lämna ut den så fort som möjligt.


Studiebesök på F21

Idag var jag verkligen uppe i ottan å det är ja inte van vid, jag gick upp klockan sju. Å som alltid när ja inte får sova så länge ja vill utan ska upp tidigt så låg ja å vakna hela tiden å kunde inte sova så bra. J ycker det är ganska jobbigt att när man väl måste sova hela natten å behöver all sömn man behöver då ska man hålla på sådär å vakna hela tiden. Suck! Men det är väl säkert för att ja ä rädd å försova mig eller nåt :p.

Vid åtta så traskade jag iaf iväg till skolan för å möta dom andra. Sen åkte vi till F21 för vårat studiebesök som Sara i klassen har ordnatåt oss. Hon har ju tjänsteledigt därifrån för å studera nu. Vi började med att få kaffe (eller i mitt fall choklad) och sommarkaka som Sara hade bakat. Sen så var det tre män som jobba där som prata å vi fick se arbetsplatsen där operatörerna har koll på flygtrafiken i Sverige. Det var väldigt intressant och de som prata var väldigt bra på att förklara. Å det känns som att det kopplar väldigt bra till det vi har läst i teknisk psykologi.

Vi var klara ungefär halv tolv och då helt plötsligt var det en massa snö överallt där ute, när vi hade gått in där vid nio så fanns det ingen snö alls så det var en snabb förändring. Sen var det bara att åka hem å äta lunch. Sen gick ja å la mig igen å sov i två timmar. Det var väldigt skönt kan ja säga. Å sen ha ja inte gjort så mycket mer.

Imorgon ska ja träffa Håkan å ja ska ha kommit fram till hur ja tycker att ja ska fortsätta mitt arbete framåt. Men ja ha inte funderat så mycket på det än. Vi får se om ja har nåt bra å komma med imorgon. Det känns som att ja inte kommer komma igång snart. Ja ä ju så seg. Lallar bara runt om dagarna å gör inte så mycket. Ja borde rycka upp mig på nåt sätt men det är svårt. Men ja vill ju klara av att göra klart uppsatsen till opponering å så å inte ha det släpande efter mig när vi börjar med andra kurser till våren.


DNA

Jag såg på Oprah idag när jag åt lunch och dom pratade om något som nån tidning hade utsett till årets uppfinning då programmet sändes. Det var två kvinnor som erbjöd DNA-test till vanliga människor. Det enda man behövde göra var att spotta i en slgs kopp och skicka in den till dom för analys å efter en månad får man svar på vad man har anlag för å sådär. Det kostar inte heller jättemycket tycker jag om man tänker på vad man får reda på å sådär. Det kostar 399 dollar att göra det. De som utför testet gör ju det i USA å ja tror inte att det finns något liknande i Sverige. Men i framtiden kommer det antaligen finnas här åxå. Jag tyckte iaf att det var väldigt intressant och jag visste inte att det gick att göra ett sådant test sådär enkelt. Jag tycker att det skulle vara ganska intressant att göra det. För då får man reda på vad man kan ha anlag att utveckla och kanske göra saker för att försöka förhindra det. Risken finns väl att man tror att man kommer att utveckla de sjukdomar som man eventuellt har anlag för och det är ju inte heller bra. Men för mig känns det som en positiv uppfinning och något som man inom sjukvården skulle kunna ha mycket hjälp av. Om man märker av symprom på en sjukdom som man har anlag för så kanske man söker upp sjukhuset tidigare och inte avfärdar symptomen. Här kan du läsa mer om metoden.




Har blivit fotad på träningen :p

Nu har ja då varit på BodyPump. Som tur va så var det inte hon som det skulle va ledare idag som va där utan hon var nån annanstans. Men det var ju bara bra tyckte ja eftersom ja inte tycker hon som var ordinarie ä så bra. Det var en annan person som ja känner igen från Arvika med idag, hon ä lillasyster till en som ä lika gammal som mig tror ja. Det känns liksom lite konstigt å se folk därifrån här uppe, det blir liksom fel. Men ja våga inte börja prata med henne eller så för ja ä ju så blyg :(

En väldigt jobbig sak idag var att det var en fotograf där och tog kort på oss när vi träna. Ja har ingen om varför han gjorde det å vart de bilder kommer att hamna. När jag tränar vill jag absolut inte att någon ska ta kort på mig :p. Ja hoppas inte ja syns bra på korten han tog . Han tog ju liksom från alla håll i salen så nåt kort är man ju så klart med på. Suck!


Varför får jag inget gjort?

Nu är det redan kväll (eller nästan iaf) å ja har inte gjort ett skit, precis som igår å förrgår. Ja fattr itne vart dagarna tar vägen. Ja tänker att ja ska hinna göra så mycket men när dagen ha gått så ha ja inte ens gjort hälften.

Ja tänkte kolla om det var nåra böcker ja behövde låna på biblioteket som ja kan ha användning av i min D-uppsats. Men det har ja inte gjort. Fy skäms på mig! Ja känner att ja borde komma igång nu för ja vill inte bli sådär stressad på slutet som ja va i våras. Men det kommer säkert bli likadant denna gången. Ja lär mig liksom aldrig av mina misstag :p.

Imorgon tänkte ja gå till skolan på nån slags arbetsmarknadsdag för sociolgi och psykologiprogrammen. Ja tänkte att det kanske kan va intressant å gå på å se vad man egentligen kan göra efter examen för det vet ja inte riktigt å det är väldigt jobbigt när alla hela tiden ska fråga vad man ska göra sen. Jag vet ju inte! Så sluta fråga! Nä men det är faktiskt svårt att veta riktigt vad man vill göra när man inte vet vad man kan jobba som. Ja vill ju inte börja drömma om å jobba med nåt å sen få reda på att ja inte kan jobba som det. Det känns ju lite jobbigt liksom.

Ja ska iväg på BodyPump vid sex idag. Tyvärr var det med den instruktören som jag gillar minst men ja tänkte att det är bäst att ja kommer iväg å inte skjuter på det för då kan det dröja ett tag innan ja kommer iväg. Igår va ja faktiskt på gymmet åxå en sväng. Ja stog på en Crosstrainer en halvtimme.


RSS 2.0