Halloween

Nu ha ja kommit tillbaka till Norrland igen efter vistelsen hemma i Arvika. Här ligger det faktiskt lite snö på nåra små plättar här och där men ja ha inte vart med om att det har snöat än. Ja tycker snön ä ganska sen i år, imorgon är det ju faktiskt november redan!

Igår satt ja typ hela dagen å skrev på hemtentan. Efter det var jag helt slut i huvudet. Det kändes väl inte så bra med tentan men ja hoppas på G iaf. Den var väldigt svår tycker jag.

Idag gick jag upp halv tolv, det var väldigt skönt att sova ut. Sen bar det av till tvättstugan för våran tvättkorg var ganska överfull. När ja skulle ladda andra omgången kläder så var den ena maskinen klar å den andra stog på 3 min så ja tänkte att ja kunde plocka ur den första och hänga upp den medans ja vänta på den andra å när ja hade gjort det så stog den andra på noll så ja tänkte att då är den ju klar snart. Men inte då utan den fortsatte så ja satt där å kolla på när den gjorde tre sköljningar å centrifugera. Inte alls spännande kan ja ju säga å ja blev väldigt irriterad på att maskinen inte visade rätt tid.

Sen så va ja å Johannes i stan å ja handla smaksatt kaffe till pappa eftersom det snart är fars dag, eller iaf nästa helg. Det är ju så svårt å handla nåt när han inte önskar sig nåt å inte gör så mycket om dagarna.

Sen så blev ja så hungrig så vi åkte till Pastabacken å åt mat å unna oss efterrätt tom =). Efter det så handla vi även mat på Kvantum. Ja köpte även godis där "i fall att det skulle komma nåra utklädda barn å tigga godis", eller vi kan ju säga att det var därför iaf =). Egentligen ä ja ju en ganska stor godisgris å det gör inte mig något´om det inte kommer nåra barn =D

Får se vad som händer i kväll. Det blir väl å se om det går nåt bra på tv eller så. Det går väl säkert nån skräckfilm på nån kanal men det tänker ja verkligen inte se på så rädd som ja. Sen vi kom hem från affären ha Johannes skrämt mig tre gånger redan :p. Fast inte med vilje då men ja ä så lättskrämd så fort nån ä där dom inte borde va så skvätter ja :p


Roligt mail

Jag läste precis min student mail och hade fått följande mail från min lärare:

Hej Sofia,

Din redogörelse är mycket utförlig och bra med beskrivning av utprövningen och numrerade tabeller t ex. Noggranna diskussioner även i obekväma lägen då saker varit svåra tolka. Helt felfritt tekniskt. Du/ni upptäckte finessen med att jämföra faktorladdningar på uppgift C med item-total-korrelationer i item-analysen. Mycket välskrivet och lätt att följa. Enkelt att sätta betyget VG på dig.

Bästa hälsningar

Rickard


Det var verkligen ett roligt mail =). Det känns ju kul att han tyckte det var lätt att sätta vg på mig även fast det kändes som att allt ja skrev inte var så klart som han tydligen tyckte då. Men det gjorde min kväll iaf. Nu kan ja känna mig glad och stolt ett tag.

Men det känns inte som den andra hemtentan kommer att gå lika bra. Jag började skriva på den igår å då skrev ja bara på de lätta frågorna. Dessutom har ja upptäckt att läsanvisningarna visst inte stämde med det som kom på tentan för två frågor kommer från ett kapitel som jag nu inte läst eftersom ja inte trodde det behövdes när det inte fanns med på anvisningarna. Så det tyckte jag var väldigt dåligt. Så nu måste ja ju läsa det kapitlet åxå. Ja börjar känna mig lite lätt stressad över den här tentan. Idag har ja inte hunnit göra något på den för ja ha vart med Sandra typ hela dan å nu på kvällen ha ja känt mig så trött så det känns inte som någon idé att ens sätta sig och försöka göra något på den. Men ja får väl försöka att ta nya tag imorgon då. Suck! Det kommer iaf inte bli en vg-tenta känner ja.


Hemtenta

Det var ju meningen att ja skulle göra min hemtenta under min vistelse här i Arvika. Det går sådär med den saken. Jag är så fruktansvärt trögstartad. Den ska lämnas in nästa fredag så jag har exakt en vecka på mig. Så just nu är det ganska lugnt. Men tiden tickar ju liksom ganska fort. Ja tänkte ju att ja skulle börja med det där idag. Å börja med att läsa igenom anteckningar å OH-bilder från lektionerna. Men sen hade ja lite problem med hur ja skulle lägga upp arbetet å gav upp för dagen :p. Så ja får ta nya tag nån annan dag helt enkelt.

Det är nog första gången vi har en hemtenta eller den som ja lämna in förra månaden va ju åxå det men ja räknar inte riktigt den som en riktig hemtenta. Det är ju inte samma slags frågor utan det var ju mer uträkningar å sådär. Men den här hemtentan känns ganska svår faktiskt. Vi får se hur det går med mina svar :p. Den sista frågan känns verkligen inte kul. Redan när ja läste boken kände jag att ja inte fatta nånting i det kapitlet å ja ville inte ha en fråga på det. Å dessutom hann han inte gå igenom det avsnittet på lektionstid. Så ja vet inte riktigt hur ja ska klara av den frågan. Får väl se om ja hittar mer förståelig information om det på internet eller nåt :p

Snart ska ja iväg till Hanna och låna dusch och se på Idol =)


THERP, hur ska ja förstå det här?


Någon som vill låna mig en dusch?

Nu är jag hemma hos mamma å pappa i Arvika. Jag kom igår vid fem över sex.

Dagen började redan klockan sju då jag gick upp. Sen fick ja trava iväg till busshållplatsen å vänta på busen i kylan. Sen var det bara att byta buss i stan till flygbussen. Vi fick faktiskt åka flygbussen gratis =). Å det säger man ju inte nej till =). Ja vet inte om chauffören kände sig extra snäll eller vad det var. Sen var det bara att sätta sig på planet och ge sig av.

När ja kom till Stockholm var jag väldigt hungrig så det fick bli pizza för min del. Det var inte helt fel. Sen var det tåg som gällde med byte i Karlstad. När vi kom till Karlstad så rpoa de ut att man kunde ta ett tidigare tåg till Arvika om man skynda sig. Men det gjorde jag inte för ja hade ju biljet på det lite senare å ja vet inte om man kan byta så ja sket i det iaf.

Det hände inte så spännande saker under resan, jag låg mest och sov =).

Så nu ha ja vart hemma en dag då. Enda problemet är att de renoverar badrummet så det finns ingen dusch just nu. Så det problemet måste ja lösa på nåt sätt.

idag var jag och pappa å handla mat. Å enda anledningen till att ja följde med var att de bjöd på tårta. Vilken snäll dotter ja ä va?! =D. Palmviken firar 15 år eller nåt så därför bjöd de på tårta. Det var prinsesstårta. Även på lördag ska vi nog till stan för då bjuder de på fika på banken =). Det är nån slags bankdag då. Så det blir mycket fika nu. Vi ska även hämta Helena som kommer vid tolv eller nåt.


Fredag

Idag har jag funderat lite på D-uppsatsen med syftet å det jag skulle göra till på måndag. Men ja gjorde ju inte direkt så mycket som ja hade tänkt så ja får kolla på det i helgen åxå. Ja ska kolla lite i böckerna som ja låna tänkte ja ju. Men idag var det något som tog emot så ja kunde inte öppna böckerna. Som en osynlig kraft som höll mig tillbaka. Även kallad lathet =)

Jag har även tvättat lite idag. Inga konstiga tanter eller ilskna hundar där idag =)

Jag var även duktig å var på BodyPump här idag. Ja ä lite stolt över mig som ha vart på gymmet två dagar i rad nu. Igår med crosstrainern å idag då på BodyPumpen. Vanligtvis är det bra om ja går en gång i veckan. Ja ä verkligen inte bra på å motivera mig att gå dit :p. Det är så mycket varmare å skönare å sitta i soffan framför teven.

En sak som ja funderar på när ja ä på BodyPump ä om ja gör rätt på ryggövningarna. För ja böjer inte på benen typ känns det som å det ser ut som dom andra böjer en massa på benen. Det kanske bara känns som att ja gör annorlunda. Ja vet ju inte hur det ser ut när ja gör det liksom. Men det är ju inte bra om ja gör fel så att det är dåligt för ryggen. Men om man försöker böja på benen så blir ja ju så skakig så det går liksom inte å stå så.

Under kvällen har ja kolla på Idol. När Kevin ch Jordin (eller hur det nu stavas) tänkte ja på att hon såg så lång ut mot honom. Vet inte om hon ä väldigt lång eller om det är han som ä kort eller både och men det såg lite roligt ut tyckte ja =). Dagens tema tyckte jag var bra, de flesta Michael Jackson låtar ä ju bra. Camilla åkte ju ut i kväll å det kvitta för min del, hon är ingen favorit för mig :p.

Just nu sitter ja å funderar på varför det är så mycket dåliga program på tv:n just nu :p

Bokat resa

Imorse gick jag upp vid elva. Jag hade ju tänkt gå upp tio men ja råka ligga kvar en timme till. Inget ovanligt för min del nu för tiden direkt. Sen gjorde ja inte så mycket, satt vid datorn lite å så.

Efter ett tag så gick ja till skolan å låna lite böcker för ja tänkte läsa på lite om Olweus program mot mobbning igen för ja fick till uppgift till på måndag att komma på syfte å specificera mig lite mer till D-uppsatsen. Det verkar som Håkan ä lite mindre styrande än Rickard som handledare å det passar verkligen inte mig :P. Ja vill ju ha nån som säger till mig hur ja kan eller ska göra. Men Håkan ä mer så att han frågar hur jag har tänkt å vad jag vill göra. Å han säger att han vill inte säga för mycket för att påverka mig. Men ja vill ju bli påverkad! Haha det där låt ju lite konstigt kanske men =)

Efter jag varit på biblioteket så gick ja t Stil å trampa en timme på en crosstrainer. Ja tyckte jag var väldigt duktig faktiskt. Å det var absolut inte så jobbigt som det var å va ute å springa i skogen. Så ja får nog hålla mig till gymmet. Tänkte se om ja tar mig iväg på BodyPump nån dag åxå.

Sen ha ja bokat resa hem till Arvika 21-28 oktober idag åxå. Å ja tänkte att jag skulle boka iaf hemresan när Johannes var ledig så ja kolla att han va ledig den 27. Å vad gör jag då? Jo bokar den 28:e så klart! Ja blir så irriterad på mig själv ibland alltså. Jaja men ja får väl åka buss då. Men det är mitt eget fel så.

Jogga=jobbigt :p

Igår undra Johannes om ja skulle med han å springa å i ett svagt ögonblick så sa ja att det kunde ja väl. Det var så längesen ja va ute å sprang nu så ja hade glömt bort hur jobbigt det är :p. Så ja tänkte att det kan väl inte va så farligt. Trodde jag ja :p. Ja visste inte att min kondition var riktigt så här dålig, men den är verkligen katastrofal fick ja lära mig igår. Eller iaf enligt mig själv. Men det är ju inte så konstigt egentligen eftersom att ja rör på mig minimalt :p.

Vi åkte iaf iväg till spåret vid halv sex på kvällen å då var det ju mörkt å två minusgrader. När vi kom dit valde vi rundan på 5,4 kilometer vilket ja kom att ångra ganska snart. Jag borde nog ha börjar med en kortare sträcka. Jag joggade mest ganska sakta å gick så det blev nog inte så bra träning för Johannes för han ä ju van å springa både längre och snabbare.

Det gjorde ont i lungorna å benhinnorna. Jag hade blodsmak i munnen å det kändes som ja skulle spy. Så det var inte speciellt trevligt. Dessutom blev det ju kallt om kroppen eftersom ja inte sprang så mycket så att ja värmde mig själv.

För att bli varm å få lite bättre träning så sprang Johannes ibland iväg en bit framför mig å sprang tillbaka. Å en gång så sprang han runt en krök å när ja kom fram till raksträckan efter den så såg ja honom inte mer å då börja ja bli rädd för ja gillar verkligen inte att vara själv i skogen när det är mörkt. Så ja börja springa lite fortare för å komma i kapp. Å då ser ja nåt i ögonvrån vid kanten av vägen å ja blir ju livrädd å skriker högt å börjar gråta för ja blev så rädd. Men det var bara Johannes iaf. Men det var inte alls kul. Ja kommer inte ihåg om ja nånsin ha blivit så rädd förut. Ja visste inte att ja kunde skrika så högt ens =). Dom andra som var där å sprang måste ju ha hört mig å undrat va som hände.

Ja ä ganska tvivlande till att det blir nåt mer joggande för mig. Det måste ju va nån av de tråkigaste å jobbigaste träningsformerna. Iaf för mig. Undrar om det finns nån enkel konditionsträning som ja skulle kunna göra?


Vem är sofale?

Jag skickade ett sms med den frågan till 118800 och det här fick jag till svar:

"det är en fantastisk människa med ett brinnande intresse för hokus pokus, pingis samt ardennerhästar. Hon är även sjukligt intelligent. Det skulle inte förvåna någon av oss om hon nån dag blev president eller uppfann något fantastiskt!"

Haha =D! Ja fattar inte vart de får allt ifrån och ingenting stämmer ju. Vem är det egentligen som hittar på dom där svaren? =)

 
Så detta är alltså mina intressen? Hmm?


Slappardag

Idag har jag haft en riktig slappardag. Igår läste jag nämligen klart allt ja ska läsa i teknisk psykologi å ja orkar ju inte läsa allt ett varv till heller det känns lite väl ambitiöst =). Så då tänkte ja att ja kan ta det lugnt idag å inte göra nåt skolgrejs alls.

Så ja gick inte upp förrän klockan tolv idag å det var väldigt skönt. Jag älskar att sova. Ja drömde en väldigt konstig dröm i natt. Ja drömde att ja födde fyra barn, två tvillingpar. Å dom va jättesmå, vägde bara 1 kg var. Å så skulle Helena mata ena bebisen med godis. Å ja blev arg på henne för man kan ju inte mata en sån där liten bebis med godis heller men det tyckte hon visst att man kunde. Det hela var väldigt konstigt. Drömmen hade nog någor med att ja såg på förlossningskliniken när ja åt lunch igår =).

Vid ett åkte Johannes iväg till Haparanda för han skulle jobba.

Efter det så gick ja till Ica å handla. Ja skulle lämna in "Män som hatar kvinnor" åxå för vi såg den igår. Den var bra men väldigt hemsk. Man skulle visst inte äta något när man såg den för ja blev illamående :p. Jag hämtade även ut mina vinterstövlar som jag har beställt från din sko. I affären så hade de smakprov på yoghurt idag, det var inte helt fel =). Ja köpte även en choklad som ja aldrig ha testat förut som ja tänkte pröva i kväll då.


Jag har köpt den till vänster


När ja kom hem så skulle ja göra lunch å då skulle ja hyvla ost till smörgåsar. Men vad händer då? Jo ja hyvlar mig i tummen med osthyveln! Ja måste ju va världens klantigaste! Det blöder ju så mycket i fingertopparna så ja fick sätta på ett plåster :p. Å tyvärr är det inte första gången ja gör så, när ja jobba på café en sommar så gjorde ja åxå det. Men den gången var det värre, då hyvla ja av skinn :p.


Värmen är tillbaka =)

Det har ju varit lite väl kyligt här inomhus med ca 18-19 grader om dagarna. Så i onsdags så ringde Johannes till Lulebo å de sa att de skulle skicka nån. Men de sa inte vilken dag eller tid. Det tycker ja inte om för då kan ju folk komma när man ligger å sover å det är inte jättekul :p. Å om man inte vet vilken dag så orkar man ju inte gå upp tidigt varje dag ifall att de skulle komma just den dagen :p. Så imorse innan jag gick upp sov jag väldigt dåligt för ja va rädd att det skulle komma nån när ja låg å sov å ja måste gå upp å öppna i pyjamas :p. Men iaf när jag vakna så såg ja att temperaturen i sovrummet var 20 grader! Men ja tänkte att det kanske bara va så där å inte i resten av lägenheten. Men när ja kolla i vardagsrummet så var det även 20 grader där så det kändes väldigt bra =). Men ja hoppas bara att det inte kommer nån å ska kolla på det idag då för det känns ju lite dumt nu när värmen har gått upp. För deras gränsvärde va ju 20 grader sa de när Johannes ringde.


Trevlig helg

Denna helgen har jag haft finbesök av Ida =). Hon kom på lördag morgon så det blev upp tidigt. Eller iaf tidigt för å va mig =). Ja gick upp kvart i nio för bussen till stan vid tio. Det var faktiskt rätt varmt att stå å vänta på bussen för solen lyste på mig =).

Vi började dagen med att gå runt i affärer. Ja leta efter vinterstövlar och en mössa. Ja hitta en mössa efter en del mössprovande å förstörd frisyr. Det blev en vit med ett rosa mönster på. Ja har svårt med mössor eftersom ja har så litet huvut men ja hoppas att den här inte blir större för den passa bra =). Ja hitta även ett par fina stövlar å Ida sa att ja skulle lägga undan dom emn det gjorde ja inte. Men självklart skulle jag ha lyssnat på shoppingexperten =). För när ja hade kollat i de andra affärerna och ändå bestämt mig för dem så fanns de inte kvar i den storleken =(. Men då beställde ja dom på internet i stället när vi kom hem. Ja ha ju bara provat den högra stöveln då men ja hoppas de passar bra båda två.

Vi åt även lunch på Sub och Co. Vi köpte varma smörgåsar som jag inte tyckte var så väldigt varma men, de kunde gärna värmt dom lite längre. Det var iaf rödlök på dom å ja försökte pilla bort den för ja gillar inte det men så bet ja i en å det var inte trevligt. Ja kunde ju liksom inte sitta där å spotta ut maten liksom. Så ja fick helt enkelt tugga i mig det :p

Sen så åkte vi hem med busse. Å det var visst hockey klockan fyra så bussen va jättefull. Vi åkte hem vid tre så det var väl en del som skulle se hockeyn då. För det gick av en hel del vid Coop Arena. Bussen var så full så alla platser va fulla å hela bussen va full av folk som stog överallt. Det verka va nåt fel på bussen åxå för vi fick åka å byta. Det konstiga är att busschauffören inte sa nåt utan vi bara bytte buss utan att fatta varför eller nåt.

På kvällen såg ja å Ida tre filmer. Vi var båda rätt trötta så det var verkligen en bedrift. När vi hade sett den första filmen kändes det som klockan va typ tolv men den va bara åtta :p. Vi såg "Dumpa honom", "The Proposal" och "The Ugly Truth". Vi hade ju bunkrat upp med en massa godis åxå =). Det var lite komiskt när vi såg "Dumpa honom", den såg vi sists när vi var som tröttast. Jo vi börja ju se den andra delen av filmen först. Alltså den var ju inget sånt där intro med namn å musik å så men ja tänkte inte så mycket på det. Den va ju nerladdad så ja tänkte att det kanske inte var med bara eller nåt. Men när den delen då var kvar så hade det gått jättekort tid så det kändes väldigt konstigt om den skulle sluta så snabbt. Då märkte vi att den som det stog va del ett var nummer två å tvärtom så då såg vi första delen av filmen sen :p. Så ja tror filmen skulle vart bättre om vi hade sett delarna i rätt ordning.

Imorse gick ja upp vid tolv å sen kom även de andra upp efter ett tag. Vi kom på att det var kanelbullens dag så vi tänkte att vi skulle åka å kolla om det fanns nåt fik öppet som sålde kanelbullar. Vi hitta inget öppet fik så det blev till slut Prssbyrån. Ja å Ida köpte vaniljbullar för de var precis nygjorda å varma å Johannes tog en kanelbulle. Dom var riktigt goda tycker ja =)

Jag tycker att det blev en väldigt trevlig helg å det var längesen ja skratta så mycket som under helgen =)




RSS 2.0