Melodifestivalen deltävling 4

Eftersom att jag är själv och inte har någon att diskutera med så tänkte ja skriva vad ja tycker här i stället

Sibel: Jag gillar inte henne så jag har svårt att bedöma det hon gör :p. Men låten var väl helt ok. Det jag tänkte på var att hennes klänning gjorde att det såg ut som att hon bara hade väldigt långa ben och nästan ingen överkropp...

Py: Usch vad dåligt! Det lät falskt tycker ja. Ja kom å tänka på John Lennon när ja såg dom glasögonen

Neo: Varför göra om rösten sådär? Vore mycket bättre om han bara sjöng vanligt hela tiden i stället. Påminner om BWO tycker ja.

Lovestoned: Färgglatt och gör att man blir på bra humör. Helt okej.

Anna Bergendahl: Ja fattar inte hur den rösten kommer från henne det stämmer liksom inte överens =). Ja gillar det här bidraget. Men skorna passa inte riktigt till kläderna tycker ja...

Pernilla Wahlgren: En riktig schlager med guld och glitter. Fast ja ä ju inte så mycket för schlager eller låtar på svenska heller för den delen.

Noll Disciplin:Nja skatepunk skulle ja inte säga, det känns lite snällare tycker ja. Ja fick nån association till Martin Svensson på nåt sätt...

Peter Jöback: Bra låt. Men ja tycker inte discoljusen tiktigt passade in . Känns som att dom testade lite olika typer av scenografi utan att bestämma sig så de tog med allt =).


Är man sämre bara för att man är "sörlänning"

En sak som jag kan irritera mig på här uppe är att det känns som att de som kommer härifrån tycker att de är bättre än de som kommer söderifrån, alltså sörlänningar. Det kanske är samma med folk från andra ställen åxå men eftersom det är här jag bor nu så har jag märkt det här. Ja tycker inte att jag kände av samma sak när ja bodde i Arvika. Där brukar man liksom inte diskutera norrlänningar speciellt ofta vad jag har erfarit iaf. Men här uppe känns det som att om det finns nånting som är lite konstigt eller så då är det "säkert någon sörlänning som har kommit på det". Å nu under vintern så tycker ju alla att man är så bra här som klarar av snö och vinterväder bättre än man gör söderöver. Men jag tycker inte det är så konstigt egentligen om man ser det logiskt sett. Här uppe så har man väl antagligen anpassat saker och ting efter att det just är så lång och kall vinter och det kommer alltid mycket snö. Man har säkert en bättre beredskap för hur man ska hantera det. Medan man längre söderut vanligtvis inte brukar ha det så kallt och snöigt som här och därför inte har en lika hög beredskap för det. Som exempelvis i Skåne där är det ju sällan så här mycket snö som det varit nu. Så jag tycker att det är lite orättvist och tycker att det känns jobbigt när folk disuterar sånt här när jag är med. Jag känner mig liksom utsatt. Det kanske ni tycker är löjligt men sån är jag. Det är samma sak som om jag skulle sitta bland ett gäng killar som diskuterar hur dåliga tjejer är på att tex köra bil, då skulle jag ju åxå känna mig träffad och utanför. Ville bara få ut det. Hoppas ingen norrlänning tog illa upp nu bara =)



Ensam i kväll

Idag hade jag sagt till mig själv att ja skulle jobba effektivt med att plugga. Vilket betyder att ja ine skulle gå in på internet hela tiden å göra sånt ja inte skulle göra. Men det gick väl lite sådär måste jag säga. Ja får väl försöka imorgon igen å se om det går bättre. Men det brukar ju inte gå så bra direkt. Ja tycker den här uppgiften är väldigt svår nu och vet inte riktigt hur jag ska lägga upp saker och ting. Innan ja hade gjort intervjun kändes uppgiften lättare men nu vet ja inte vad ja håller på med riktigt. Dessutom blir det svårt att hitta förslag till förbättringar känner jag. Suck!

Ikväll får ja underhålla mig själv för Johannes är i Boden å ska festa. Ja fundera på om ja skulle göra scones, ja ä lite sugen på det. Men ja funderar lite på om man kan göra det bara till sig själv =), det känns ju lite hmm konstigt eller. Ja vet inte riktigt vad ja menar egentligen men. Vad flummigt det blev nu känner jag.

Igår såg vi iaf på film, vi såg Knowing. Den var väl helt okej men ganska konstig. Vi åt även ballerina kladdkaka för jag hade köpt det för jag tyckte att det lät spännande. Dom var väldigt goda tycker jag så dom rekommenderar jag.

Igår fyllde även mitt ex 25 år och jag funderade på om jag skulle skicka ett grattis men det gjorde jag inte. Jag vet inte riktigt vad man "bör" göra i en sån här situation. Allt har ju blivit så knepigt. Men jag tänkte att han kanske helst inte vill veta av att jag finns så då är det kanske bäst att låta bli. Jag önskar att vi alla kunde vara vänner igen men det kanske är för sent nu...

Ballerina Kladdkaka
Mums!


Vad ska man göra mot kylan?

Igår hade jag som intervju och det gick ganska bra faktiskt. Det kändes mest bara nervöst innan. Hon var väldigt trevlig och lätt för att prata. Men ett annat problem är att hon nog inte riktigt var rätt prson att prata med. Hon hade ett mer övergripande ansvar än vad jag hade velat. Så jag vet inte riktigt hur jag ska få ihop det men jag hoppas att det kommer att gå på något sätt iaf.

Det var en gubbe här och kollade på elementet i vardagsrummet. Han bytte nån grej på det å la in ett papper utanför fönstret, ja fatta aldrig riktigt var å varför det skulle va bra men. Men tyvärr så är det lika kallt idag så han ska komma igen idag å kolla. Suck! Varför kan det inte bara funka. Ja vill inte ha det så kallt inne, det är inte trevligt. Ja får sitta med filten över mig. Ja försökte även ta på mig vantar när jag skrev på datorn men då funka ju inte "musen" eller vad man ska kalla den där plattan. Ja hoppas att det kunde bli lite varmare ute för då skulle vi säkert inte ha det så kallt inne heller. Det räcker med den här kylan nu.

Idag har ja inte haft något i skolan så jag var och tränade en sväng. Jag har nämligen lovat mig själv att varje vardag då jag inte har något i skolan så måste jag gå och träna. Så att ja kommer iväg nån gång iaf. Nu är det ju väldigt sällan som vi inte har något alls så det blir ju tyvärr inte så ofta men, typ en gång i veckan bara. Men det är väl bättre än ingenting. Bodypumpen ha ja helt lagt på is just nu. Vet inte om ja kommer börja igen men nu känns det inte så iaf :p.


Intervju idag

Idag klockan ett ska jag göra min intervju och jag bävar inför det. Jag grät en skvätt över det igår för jag kände mig så stressad å behövde nog få ut känslorna på nåt sätt. Idag känner jag mig väldigt nervös. jag har liksom aldrig gjort det här förut. Men vi får se hur det går. Hoppas hon är snäll och förstående och inte en sur tant. Jag har precis skrivit ut frågorna och nu när jag har gjort det känns det som att det så många frågor. Men ja vet ju inte hur snabbt hon svarar eller hur många man ska skriva för en timme. Det är jobbigt att det är så sent på dagen för nu måste jag gå och våndas ända till dess. Hoppas jag hittar henne när ja väl ska dit åxå, ja vet ju inte riktigt vart hon sitter å så. Eller var personlaenheten sitter över huvud taget.

Idag skickade jag en felanmälan om att det är så kallt i vardagsrummet åxå. Å typ en minut efteråt ringde det upp en gubbe som fråga frågor som ja inte kunde svara på. Alltså ja kände mig så dum när ja inte visste vad det var han prata om. Men han sa att 19 grader va ju lite kallt å han skulle skicka dit nån idag. Så ja sitter här å är nervös över att det ska komma nån när som helst. Hoppas han eller hon kommer när ja är i skolan å gör intervjun. När jag tog ner termometern från väggen så fastna häftmassan i tapeten åxå så två bitar lossnade, det kändes ju inte heller så bra. Då kanske nån undrar varför jag tog bort den från väggen och det var för att man skulle mäta temperaturen minst en meter från väggen.

Arg på mig själv

Ja förstår inte vad det är för fel på mig alltså! Nu i helgen hade jag behövt plugga en del eftersom vi har rätt mycket att göra. Men vad gör jag då?! Jo jag är innne på internet å kollar facebook typ stup i kvarten. Å i fredags låg ja typ å sov hela dagen efter att ja hade kommit hem från skolan. Visst har ja hunnit plugga lite åxå men inte alls lika mycket som ja hade tänkt mig. Usch vad arg å besviken ja ä på mig själv. Varför gör ja inte som ja säger?! Ibland känns det som att det sitter nån innne i mitt huvut som försöker förstöra för mig. Ja ha ju iaf hunnit skriva lite frågor å funderat till intervjun på onsdag. Å idag har ja kollat igenom frågorna vi har gjort inför intervjuerna i arbetsmiljöledning å så har ja tränat på det ja ska säga imorgon på seminariet. Men det vill verkligen inte sätta sig den här gången. Ja får väl läsa innantill som vanligt då. Det känns säkrast så, då blir det ju inte fel iaf.


Kallt

Idag är det fortfarande lika kallt. Imorse när jag gick upp var det 27 minus. Brr! Tur man inte behöver va ute nån längre stund. Jag har bara varit å tvättat annars har ja undvikit att va ute i kylan. Dessutom är det ju kallt inomhus, iaf enligt min standard iaf. Här i vardagsrummet är det värst, det är mellan 18 och 19. Men det är väl som Johannes sa för att det är så många fönster här. Men jobbigt att det är just det rummet ja använder mest då. Alla de andra rummen är ju varmare.

Johannes åkte iväg 13.20 för han skulle jobba igen idag så ja får spendera kvällen med mig själv. Inte det roligaste sällskapet direkt men vad gör man?

Jag har försökt att läsa lite om personal- och kompetensförsörjning idag åxå. Med fokus på rekrytering då eftersom ja tänkte fråga om det i min intervju. Försöker komma på vad jag ska fråga om. Men det är väldigt svårt att veta hur många frågor man hinner ta med på en timme å sådär. Beror ju väldigt mycket på hur mycket hon pratar å så liksom. Usch ja börjar bli nervös över det där.

Det verkar ordna sig med de andra intervjuerna åxå nu, vi ska intervjua en person nästa vecka. Eller minst en iaf.

Ikväll blir det å se Melodifestivalen. Egentligen hade ja bara tänkt se finalen men det går ju inget annat bra på tv så det får bli så. Ja såg ju förra helgen åxå.


Fixat en intervju

Nu har jag fått tag på någon att intervjua till min individuella uppgift i organisation och organisationsutveckling. Det blir en på personalenheten på LTU. Så då försvann det orosmolnet. Men det känns väldigt jobbigt att göra en intervju. Ja vet inte hur ja ska klara av att fråga, lyssna och skriva samtidigt. Ja har ju liksom inte så stor vana av att göra intervjuer. Men men nu måste jag ju så det är inte så mycket att göra åt.

Sen i den andra kursen i det grupparbetet verkar det bli tvärtom. Där verkar vi inte få intervjua de vi vill. Vi har bara fått en att intervjua av dem än så länge. Så vi får ta personliga kontakter, som Johannes i mitt fall. Å det känns ju väldigt synd. För vi hade behövt prata med iaf ett skyddsombud och enhetschef. Men man kan ju inte tvinga dom att samarbeta. Men väldigt tråkigt att de inte känner att de vill hjälpa till.

Idag har det varit väldigt kallt, ungefär 20 minus. Å det tycker jag är väldigt jobbigt. Ja gillar inte sån kyla. Det är inte trevligt att vara ute när det är så kallt. Ja förstår inte folk som kan tycka att det är friskt och skönt när det är så kallt. Ja tycker det är ganska friskt ute även om det är tio minus. Det räcker mycket väl om det var bara fem minus eller nåt. Men nej då det ska va riktigt kallt. Brr. Ja vill ha sommar! Eller iaf vår. Men det lär ju dröja ett tag. Suck!

Trevlig fredag

Idag har det inte blivit något pluggandeutan jag har gjort andra roligare saker.

För det första så träffade jag Ida i stan och åt lunch med henne, Mikael och Sara på Exotic. Det blev buffé med en massa onyttigt. Å efterätt fick man åxå.

Sen fick ja lite bråttom för ja å Johannes hade bokat en Squashsal kvart i två. Så jag åkte bussen och skyndade mig å stressade till gymmet. Men vi hann iaf spela en halvtimme, vanligtvis har man 45 minuter på sig. Det gick väl lite sådär för ja kan verkligen inte träffa där man ska träffa å ja kan inte skjuta så hårt eller taktiskt å ja kan inte springa så fort. Dessutom ä ja lite rädd för bollen när Johannes skjuter sådär väldigt hårt.

Sen så hade vi handledning för vår gruppuppgift i Arbetsmiljöledning. Å efter det så bar det av till Tuna och bowling. Det var vi som är kvar av klasen som spelade. Vi är ju fem kvar nu så det är inte så många. Det var väldigt trevligt och det gick ganska bra iaf. Jag vann ju inte nån serie men ja kom inte sist heller så. Ulrika vann det totalt. Jag hittade också ett bra klot som var alldeles lagomt tungt, 9 kg. Efteråt så åt jag, Ulrika och Jon-Erik pizza och Sara Ö satt med oss och tittade när vi åt å Sara N åkte hem. Ja tyckte synd om Sara som bara satt där utan att kunna äta. Hon är ju allergisk mot en massa saker, som mjölk å tomat å allt möjligt annat.

Å nu sitter ja å ser på tv. Johannes har åkt till jobbet.

Kritik

Imorse var jag och skulle hämta några enkäter. Jag hade fått ett mail där rektorn skrev att hon hade fått in åtta stycken men när jag kom dit var inte hon rektorn där utan en annan och hon hitta bara fem stycken. Så det var ju dumt. En annan dum sak är att när ja gick dit så halka ja å ramla på rumpan när ja gick nerför en liten backe. Ja blev blöt i rumpan :p

Sen så åkte vi till F21 å intervjuade en ganska hög chef där angående en gruppuppgift. Sara jobbar ju där så hon har ju kontakter.

Sen åkte ja hem å gjorde inte så mycket. Sov en del, det är ju så skönt =)

Så ha vi gjort mat och sett på tv.

Ja kollade min stundentmail också och jag hade fått ett ganska otrevligt mail enligt mig själv.
"Hej Sofia, jag är en av de lärare på XXXskolan som lovat att fylla i din enkät, nu undrar jag bara - hur kunde du välja teckensnittet Bembo? Det är ju knappt läsbart och när jag gick min utbildning fick vi lära oss att bara använda Times New Roman eller liknande. Detta teckensnitt ser inte seriöst ut.
MVH XXXX"

Jag är ju en sån som tar åt mig väldigt mycket av kritik och ja fick en klump i halsen när jag såg det här. Anledningen till att jag skrev i Bembo är för att vi enligt våra instruktioner ska skriva uppsatserna i Bembo å därför gjorde jag även enkäten i det typsnittet. Dessutom så är det inte så stor skillnad på dem så att det skulle bli oläsligt i det typsnittet tycker ja =(. Men men hon tyckte visst det. Så ja gjorde om enkäten till Times New Roman å skicka till henne då så får vi se om hon svarar på den, det känns inte så men :p

Running up that hill

Den här låten gillar jag väldigt mycket just nu. Videon är lite skum men :p


So you think you can dance

Jag ser på So you think you can dance säsong sex på teven nu. Å varenda gång jag ser det tänker ja på att ja tycker att Ryan är lik Hugh Jackman. Eller jag tycker iaf dom är väldigt lika. Ja tycker inte det syns lika bra på bilderna som på teven men. Ryan ser liksom så plastig ut på den där bilden.

 
Visst är dom lika?


Squash

Idag testade jag att spela Squash för första gången i mitt liv. Man kan spela det på gymmet å ja ha alltid undrat hur man spelar å om det är roligt. Så idag var jag och Johannes iväg och testade. Fast han hade redan testat en gång med en arbetskollega. Jag måste säga att ja tyckte det var väldigt roligt. Å dessutom var det väldigt ansträngande att springa fram å tillbaka där. Man blev väldigt svettig och trött så det var väldigt bra träning. Synd bara att man måste vara två för att spela, då kan ja ju bara göra det när Johannes kan å vill. Fast det där med att spela enligt reglerna var lite svårt. Detvar svårt att träffa där man skulle. Mina bollar ville gärna åka i taket :p. Men vi spela inte så regelrätt utan bara gjorde lite som vi ville å för skojs skull. Det är verkligen något ja kan tänka mig att göra igen. Men nu har ja ett blåmärke under knät åxå för ja halka på golvet å ramla, men det är smällar man får ta =)

Idag är ja nästan helt bra i ryggen åxå så det är ju bra.

Efter vi hade spelat så gick vi även å styrketräna lite. Så ja ha vart riktigt duktig idag kan ja säga.


Ryggont

Alltså jag vet inte riktigt vad jag har gjort men nånting fel är det iaf. Ja ha väl sträckt mig eller nåt å det känns väldigt onödigt. Det började i torsdags på kvällen. På dagen hade jag varit i skolan och jag hade med mig datorn. Så ja tror att det blev lite tungt å dessutom vände ja mig på nåt konstigt sätt när ja tog av mig väskan en gång så det gjorde ont å knaka i ryggen, så det kan va då som det hände nåt i ryggen. Men på kvällen börja ja iaf känna det. Sen hela dagen igår och idag har jag haft ont. Å ja tror att det är lite värre idag än det var igår. Det gör ju inte ont hela tiden som tur är utan det hugger liksom till när ja gör vissa rörelser. Att böja sig å ta upp saker från golvet är tex väldigt jobbigt just nu. Jaja får väl hoppas att det går över.

Idag har jag läst ut en skolbok och skrivit lite på metoddelen på min D-uppsats. Annars går det väldigt trögt med min uppsats. Ja ska hämta nåra enkäter nästa vecka så då får ja väl skriva in dom i SPSS å så. Men ja skulle behöva ca 5 stycken till svar. Suck!

Jag och Johannes har även varit å handlat. För kaustiksoda för å lösa en propp i köket. Igår märkte jag nämligen att vattnet liksom inte ville åka ner utan stanna i diskhon. Så idag har vi rengjort rören där. Känns ju inte så väldigt miljövänligt att hälla ut frätande medelsådär i vasken men :p.

Sen var vi på Storheden å åt mat å handla lite på Coop. Å sen hyrde vi film på Ica, Flickan som lekte med elden.

Så ikväll har vi sett på film då. Den var bra. Nu får man se när man ska se den sista åxå, för det måste man ju. Så man vet vad som händer sen. Ja var riktigt duktig å lista ut att den blondekillen va hennes bror åxå redan innan man fick reda på det. Duktig ja ä va?! =)

Imorgon ska ja å Johannes spela Squash. Det blir första gången ja testar det. Få se om det är nåt skoj å om ja fattar reglerna. Johannes ha ju spela en gång tidigare så han ä ju inte så bra på det heller. Vi får även se om min rygg klarar av det.


RSS 2.0