Examen

Nu var det ett tag sen jag skrev men jag har haft ganska fullt upp den senaste tiden.

Först skulle jag skriva klart min rapport i kursen personalsocial utredning. Å som vanligt blev det bråttom på slutet eftersom jag hade missbedömt hur mycket det var kvar att göra. Men den kom in i tid iaf så det var ju tur det. Samma dag så hade jag även tvätt och skulle hämta mamma och pappa.

På fredan på åkte jag, mamma å pappa in till stan å mötte Helena. Sen gick vi en sväng på stan och handlade lite och åt lunch. Det blev inga stora inköp men jag fick användning av lite rabbattcheckar så jag fick ett par örhängen och två par strumpor för åtta kronor sammanlagt =). Det kallar jag bra köp.

Sen när vi kom hem bakade jag och Helena bullar och en tårta. Tårtan blev inte riktigt som jag hade tänkt mig men den blev bra ändå.

På lördag var det Islossningen. Våran avslutning heter nämligen så. Det började på dagen med diplom- och nålutdelning. Vi fick höra på tal från ett par personer och studentkören sjöng. Ja kände mig väldigt nervös när jag satt där längst fram i Aulan. Ja hoppades på att psykologiprogrammet inte skulle vara först och som tur var så var lärarprogrammet innan. När det väl kom till psykologi så fick Masterstudenterna komma upp först å det var ju bra för då blev inte jag först fram då heller. Men när ja stod där uppe på bänken eller vad man ska kalla det så skaka mina ben väldigt mycket. Ja vet inte vad de fick för knäpp men hela tiden ja stod där så höll de på att skaka å det blev ju en stund eftersom jag var först av psykologistudenterna och det var både kandidat och magister.

Efteråt så samlades vi fyra som var där från gamla klassen och skålade och åt jordgubbar. Men sen fick man skynda hem eftersom det började regna.

Sen på kvällen var det bankett. Den var väldigt långdragen och det tog en evighet innan man fick nån mat. Men värdinnorna var bra och även underhållningen. Till förrätt fick vi västerbottenpaj som ja inte gillade, ja försökte tvinga i mig den men halva gav jag bort. Till huvudrätt var det oxfilé med wokade grönsaker och kantarellsås. Eller det var vad det stod att det skulle vara. Det var inte speciellt mycket grönsaker men det var potatis till som det inte stod nåt om. Köttet var lite torrt men annars var det bra. Till efterrätt så fick vi cheesecake med hjortron på. Den var helt okej fast jag gav bort hjortronen. Efteråt var det dans och jag dansade lite med Johannes men vi gick hem ganska tidigt och hann hem precis i tid till slutet av Eurovision men jag var inte så imponerad av låten.

På söndan var vi ute och gick en sväng annars gjorde vi inte så mycket. Firade mors dag åxå då med paket och våfflor och tårta från gårdagen.

Idag gick jag upp kvart i åtta och skjutsade gästerna till flygplatsen och det gick ganska bra förutom att ja råka köra med handbromsen i =p.

När jag kom hem så gick jag och la mig igen och nu sitter jag här och kan inte riktigt komma i gång. Jag ska skriva ner vad jag ska ta upp på redovisningen på onsdag och så ska jag rätta min uppsats och se om det är något ja behöver fråga Håkan om. Ja ha hitta en sak hittills men det kanske dyker upp nåt mer. Det är inte alltid så lätt att förstå allt Anita skriver.

Bilder

Tänkte visa några av bilderna som Ida tog på mig när jag var i Kalix. Dock är det är väldigt att bli självkritisk när man ser såna närbilder på sig själv.

 
 
 

 

 


Jobbigt

Det här med sorg är konstigt. Det har varit lite bättre några dagar, inte för att det har varit bra men det har inte varit lika dåligt som det var i början iaf. Men idag slog det till idag. Jag vet inte varför men det bara slog till som en blixt. Undrar hur länge det kommer ta innan det känns bra igen. Sånt här tar ju sin tid.

Idag tänkte jag ju sammanställa Johannes intervju men det har inte alls gått bra. Ja ha inte alls lyckats speciellt bra med att plugga idag. Min hjärna har typ lagt av känns det som. Men nästa vecka måste jag lyckas plugga på nåt sätt för då måste jag lämna in uppgiften, på torsdag.


Grillfest

Igår kväll klockan sex så åkte jag till en klasskompis för att grilla. Det var en väldigt trevlig kväll tycker jag men synd att vädret inte var det bästa. Alltså det är helt otroligt hur otur man kan ha. Nu har det ju varit jättefint väder i mer än en vecka men igår så skulle det såklart bli kallt å börja regna lite då bara för att vi skulle grilla och sitta ute. Å idag så är det fint igen. Men vi satt ute ändå fast det var kallt. Men efter att vi hade ätit så gick vi iaf in och åt godis, chips, glass å pratade och hade det trevligt.




Lägenhetsvisning

Igår visade vi lägenheten fyra gånger. Ja visste ju inte riktigt om det var meningen att man skulle berätta nåt om lägenheten eller vad man i såna fall skulle berätta. Så de fick mest bara gå runt å fråga nåt om det var nåt de undrade över. Men jag tycker att de flesta var väldigt snabba med att titta. När vi kollade på lägenheten när vi skulle flytta så gick vi flera varv och fundera å sådär. Men de som var här bara gick ett varv.

Hon som hade första platsen i kön var en mamma med två eller tre barn, hon hade även med en kompis på visningen. Det känns som att det är lite litet för en så stor familj men hon kanske inte har råd med nåt större å så är det kanske svårt att få tag på. Hon verka iaf ganska intresserad. Men hon var ganska speciell som person. När de kom in kom det även in en doft av cigarettrök.

Hon frågade även om bofonden för hon ville absolut inte ha de tapeterna för den blåa färgen gav henne migrän sa hon. Det kändes ju inte så kul att hon sa det när det är vi som har valt den färgen. Vi gillade ju inte tapeterna som de förra hade satt upp heller men vi sa ju aldrig det så de hörde. Man behöver ju inte säga det sådär när vi hör. I samband med att hon sa att hon kanske skulle måla om kom hon in på att hennes son på typ sex år gillar rosa. Men hon var väldigt snabb med att tillägga "men han är inte gay". Både jag och Johannes tyckte att det var en lite konstig kommentar. Hur vet hon det och vad spelar det för roll? Å bara för att man gillar rosa när man är kille betyder ju inte det att man är bög.  

Hon sa att hon nog tänkte flytta in den förste juli om hon tog den så då måste jag ju flytta i juni då.

Nu har dom precis varit här och kollat en gång till och den här gången sa hon iaf att den tapeten i hallen var söt så nånting gilla hon iaf med vårt tapetval =).



Kalix

De senaste dagarna har jag varit i Kalix med Ida. Jag mötte upp henne, Sara och Mikael i stan i torsdags och vi gick i affärer och åt lunch. Sedan följde jag med dem till Kalix.

Under kvällen så följde jag med Ida på hennes städjobb och hjälpte till lite åxå =). Ja dammsög lite mattor å damma lite. Om jag hade det jobbet hade jag nog varit ganska rädd. För jag är ju så lättskrämd och blir rädd över min egen skugga :p.

Jag var så fruktansvärt trött hela dagen, ja vet inte varför. Jag hade ju sovit bra under natten och vaknat pigg på morgonen. Men det kanske var det som var felet, jag brukar ju aldrig vara pigg på morgonen annars. Jag kände mig iaf inte så pigg på att göra intervjun med Ida då så vi väntade med den en dag.

Nästa dag så gjorde jag då som sagt intervjun med Ida till min skoluppgift. Jag hade en massa frågor å ja ä glad över att hon stog ut med att svara för det var en del dåliga och svåra frågor som inte ens jag vet vad ja mena med eller som jag inte skulle kunna svara på.

Efter det så traskade vi iväg till Myggan för att äta lunch. Jag har varit så sugen på en kycklingtoast så länge nu. Det är den godaste smörgåsen som finns eller som jag har ätit iaf. Synd att de inte säljer såna i Arvika.

Sen så agerade jag modell vid vattnet med proffsfotografen Ida. Vi får väl se om det blev någa bra bilder, jag är inte speciellt bra som modell. Ja känner mig bara löjlig och börjar skratta. Dessutom var det en massa bilar som tuta och folk som titta. Dom undra väl hur jag skulle kunna vara modell som varken är snygg, smal eller lång =).

Sen var det tyvärr dags för mig att åka hem med bussen. Där hamna ja bredvid en öldrickande man som stank alkohol.

Lägenheten ute

I måndags var jag och Johannes och sa upp lägenheten och jag sa att de kunde hyra ut den från den förste juli. Men efter det har jag börjat bli nervös för om jag inte kommer att kunna få nån flytthjälp i juni. Jag vet ju inte riktigt hur folk jobbar och så. Men ja hoppas verkligen att det kommer att gå bra. Det är ju ingen liten sväng man ska åka heller. Ja vet inte vad ja ska göra om den blir uthyrd från 1 juli och jag inte hunnit flytta. Ja kan ju inte bara lämna kartongerna ute på gatan liksom.

Men ja tänkte även att det säkert inte är så många som vill ha en lägenhet nu, ja tänkte att trycket borde vara högre i augusti då skolan börjar. Men nu gick jag in och kollade om den var ute och det var den och det var 45 stycken som hade bokat sig på den! Det är ju jättemånga. Det känns inte alls bra. Imorgon gick tiden ut för bokningarna åxå så imorgon kan det börja ringa en massa folk till mig som vill komma och kolla på den. Å jag är ju tvungen att visa den för dem vilket inte känns så kul. I såna fall hoppas jag att de kan komma på lördan för då är Johannes här. Det känns faktiskt lite läskigt att ta emot en massa främlingar som man inte vet ett skit om. Det skrämmer mig faktiskt lite.


Opponering

Idag var en väldigt nervös dag eftersom jag hade opponering på min D-uppsats. Jag kände mig inte så förberedd som jag hade kunnat vara eftersom det är lite svårt att fokusera på skolan just nu.

Jag sov jättedåligt i natt och kom inte i säng förrän ett eftersom en kompis ringde och vi prata i en och en halv timme och då hade jag inte gjort klart inför opponeringen. Men det var väldigt trevligt att prata iaf så det gjorde inte så mycket.

Sen så var det dags att gå upp halv nio igen för jag skulle till skolan och fika med mina klasskompisar (och Rasmus =)). Han är så söt och han växer så fort, skrattar typ hela tiden.

Sen bar det av hem och göra sig klar inför opponeringen och äta lite lunch. Men det var svårt att få ner så mycket mat.

Sen var det bara att ta tag i det och göra opponeringen. Det gick ganska bra tror jag. Det kändes inte som att min opponent hade så mycket kritik mot mitt arbete. Bara lite småsaker sådär. Å när jag opponera kändes det ganska bra åxå. Det känns inte lika jobbigt när man liksom sitter och diskuterar med en annan person och inte direkt tittar på resten av deltagarna.

När jag kom hem igen så var jag väldigt svettig för det är ju så varmt ute så jag bytte om till sommarkläder i stället för mina jeans och t-shirt. Det var väldigt skönt. Ja va väldigt sugen på glass idag åxå men det kändes inte så kul att åka å köpa det själv tyckte jag.


Sommar

Idag är det verkligen sommarvärme ute, ca 25 grader i skuggan. Det är härligt. Jag funderade på om ja skulle orka mig ut för ja kände att det inte går att bara sitta inne när det är så. Det är nästan straffbart. Just nu har ja inte så mycket energi över, allt går åt till alla tankar som virvlar runt och då menar ja tyvärr inte tankarna på skolan för de virvlar ganska dåligt just nu.

Men jag tog tag i det och gick ut en sväng vilket jag inte ångrar. Det gick väldigt bra och jag börja inte gråta en enda gång. Tänk att man kan gå med bara t-shirt och byxor och ändå svettas. Å sommarskorna hade ja för första gången åxå. Men ja kunde inte ha mindre kläder på mig på grund av att jag inte rakat mig på ett tag. Inte så kul information kanske men det skiter ja i.

Jag var ute ca en timme. Eller en liten stund va ja innne på Ica och handla åxå, så då var ja ju inte ute. Men ja va utanför lägenheten iaf. Vad mycket människor det var ute idag. Alla verkar ha tagit vara på solen och värmen idag. Å en massa folk va ute på cykeltur. Cyklar cyklar överallt.

Idag gick jag en väg som jag inte gått förut så ja visste inte riktigt vart den ledde eller så. Ja tycker inte om sånt, ja vill veta vart ja kommer. Ja gillar inte att gå vilse.


What do you want from me?

Jag gillar verkligen den här låten. Han som sjunger ser ju inte så illa ut heller =). Men han kunde gärna tvätta bort sminket.


Tårar

En mycket klok klasskamrat sa till mig igår att när man drabbas av sorg så får man ett visst antal tårar som bara måste ut. Inte vet jag om det stämmer eller så men. Så det är lika bra att få ut dom i stället för att hålla allt inom sig, det blir aldrig bra när man gör så.

En sak som jag tänkt på angående att gråta är att det är aldrig lika vackert som i filmer. Där kommer det några några enstaka tårar som inte förstör sminket eller någonting. Men sådär ser då jag inte ut när jag gråter kan jag ju säga. Jag blir helt rödflammig i ansiktet å snoret börjar rinna och ja det är inte alls någon vacker syn skulle jag säga.

En annan sak jag tänkt på när jag gråtit är att jag tycker att mina ögon får en annan färg. Det är det enda som blir finare. Det kan vara inbillning men ja tycker att färgen blir ljusare å mer turkos eller nåt.

Finns det någon i verkligheten som är vacker när de gråter?




Dumpad

Johannes ville att jag tog bort förra inlägget så jag gjorde det. Här kommer en sammanfattning av innehållet: Jag är dumpad, jag mår dåligt. Klart slut.


Söndag

Idag är det söndag igen. Ja fattar inte hur tiden kan gå så fort. Ja vill helst inte tänka på det för då måste man inse att det är ganska bråttom med allt. Om en vecka ska jag ha opponering på D-uppsatsen så nästa vecka måste jag ju sätta mig in i någon annans arbete och komma på bra och smarta frågor. Vilket jag tycker är jättesvårt. Det är mycket enklare att bara säga vad de borde ändra. Men det ska ju va en diskussion egentligen. Men på C-uppsatsen känner ja inte att det va speciellt mycket diskussion heller så det går nog bra ändå.

Samtidigt så har ja ju den där stora uppgiften kvar. Den har ja ca 2,5 vecka på mig att skriva, sen ska den in en första gång. Men den behöver inte va klar då utan sen efter redovisningen kan vi ändra den. Men ja ska öndå ha hunnit att intervjuat Ida och Johannes och analysera om de passar på den personalfunktionen och innan det måste ja ju göra en arbetsbeskrivning och personspecifikation så ja vet vad ja ska fråga dom.

Idag har jag diskat plockat undan lite och vikt tvätt. Ja tyckte att det kunde behövas eftersom Johannes mamma, pappa och farmor kommer hit sen. Vi ska ut och äta för att hans mamma ha fyllt år. Johannes kommer samtidigt som dom åxå. Han är nog inte så pigg idag för de hade personalfest på jobbet igår.

Irriterad på tekniken

Idag gick jag upp klockan tolv, detvar riktigt skönt att sova sådär läne. Ja kände att jag behövde det idag.

Jag har verkligen inte gjort nånting idag, bara surfat runt lite å sådär. Har inte kommit igång med något som helst plugg idag tyvärr.

Just nu irriterar jag mig på två saker. För det första kan jag typ inte använda msn längre. Så fort jag har det uppe så blir allt supersegt och så fort jag stänger av det så blir allt som normalt igen. Jag har testat att installera om det men det blev inget bättre. Vad kan jag göra? Det andra är att dom visst gör nån uppgradering av nåt system den här helgen på LTU så ja kommer inte åt min mail. Ja vill ju se om min handledare har nåra kommentarer på min uppsats ju! Den ska ju faktiskt lämnas in på måndag. Men ja får väl se om mailen funkar på måndag då, men det vore ju bra att vara klar på söndan tycker ja.

Jag har beställt en klänning från Ellos till Islossningen nu. Den var lite dyr men. Hoppas den passar bara. Det är ju så svårt att veta när man beställer saker. Men om den inte gör det så tar ja min gamla klänning. Det funkar ju det åxå.


Vikt

Det här är inget inlägg i debatten om skönhetsideal, anorexia och övervikt. Det är bara ett konstaterande från min sida om min egen vikt. Sen jag flyttade upp hit har jag gått upp fyra kilo i vikt, vilket innebär ungefär ett kilo per år. Jag börjar bli lite orolig att det kommr fortsätta så och då kommer jag ju vara överviktig inna jag fyllt 30. Nu kan ju dom som gillar matte försöka lista ut hur mycket ja väger :p.

Det är inte så att ja tycker att ja ä tjock och sådär men ja börjar ju märka att kläderna inte sitter lika bra längre å speciellt byxor. Å det är inte så roligt. Problemet är ju att ja ä ganska stillasittande och tycker det är tråkigt att vara ute och gå ensam. Dessutom har jag svårt att komma i väg till gymmet och diet är inte att tänka på. Jag gillar mat alldeles för mycket =).


Marabou Polka

Hela dagen idag har jag kännt mig trött. Om jag hade lagt mig i sängen eller soffan hade ja nog somnat direkt. Det var nära att ja gjorde det ett tag på dagen åxå när ja satt med min uppsats. Men ja höll mig ifrån det. Det är ju så svårt att somna sen på kvällen annars.

Idag har ja hunnit igenom uppsatsen ett varv och kollat stavningen och sådär men referenslistan orka ja inte gå igenom :p. Ja får väl ta det imorgon eller nåt, det kommer ju ändå inte bli helt perfekt om ja känner examinatorn rätt. Så det är ju onödigt att lägga ner alltför mycket energi på det om hon ändå går igenom det å säger vad som ska ändras.

Jag har även hunnit med att tvätta, handla och vara på biblioteket. Ja va tvungen att lämna tillbaka en bok, som ja inte ens ha öppna än. Men den va på engelska så ja tror inte ja skulle orka läsa den ändå. Dessutom hitta ja en bok som ja ha leta efter flera gånger när jag varit där. Det har stått att den ska finnas inne men ja ha aldrig hittat den men nu gjorde jag ett sista försök å då fanns den där i hyllan. Det tyckte ja va väldigt bra.

Idag köpte jag den nya marabou polka å testa. Ja blev lite inspirerad å köpa den när Ida berätta om den. Den var god. Men ja stör mig lite för ja känner så väl igen smaken. Ja vet inte o det är nåt annat godis eller vad det är. Å det är så irriterande att inte komma på vad det är.



Svårt att komma igång

Ja ha inte riktigt kommit igång idag. Jag föll i fällan att gå in på facebook och då brukar ja även hamna på en massa andra sidor. Egentligen skulle jag ju plugga men jas nu sitter ja här.

Ja tänkte väl försöka att renskriva min uppsats och så idag. Ja skicka den till min handledare igår. Han hade ju redan anmält mig till opponeringen innan jag var klar så ja vet inte om han kommer läsa den innnan måndag då den ska lämnas in. Ja fick ett mail i onsdags att han inte skulle hinna och läsa den de närmaste två dagarna men att han nog skulle hinna innan måndag. Men det där gick inte riktigt ihop i mitt huvud, det innebär ju att han måste läsa i helgen. Men han verkar inte vara en sån som jobbar under helgen. Men han kanske gör ett undantag den här helgen, vad vet jag.

Sen så har ja ett problem med den andra uppgiften jag ska göra, ja vet inte riktigt hur jag ska fortsätta. Jag har ju gjort intervjun nu. Så nästa steg borde ju vara att analysera den och skriva en arbetsbeskrivning och personspecifikation. Men ja vet inte riktigt hur man gör det. Våran lärare sa typ att man kunde hitta det på internet, men ja tycker inte jag har hittat nån direkt. Ja skulle gärna ha en befintlig arbets- eller befattningsbeskrivning som mall så ja vet ungefär hur den kan se ut. Så om det är nån som har en kan ni ju skicka till mig =)


Värkande fötter men ingen klänning

Idag har varit en väldigt trevlig dag tycker jag för jag har varit med Ida.

Jag började dagen med att lämna tillbaka "Baksmällan" som jag och Johannes såg igår. Väldigt rolig film som jag kan rekommendera!

Sen så gick jag till skolan och lämnade tillbaka nåra böcker varav ja hade läst typ 2,5. Ja lånar alltid en massa böcker å sen hinner ja ändå inte läsa dom. Lite onödigt kanske men sån är jag.

Så träffa ja Ida efter det å vi åkte till stan. Hon hade bil idag så vi slapp ta bussen =).

Sen blev det många timmar i stan letandes efter en klänning som jag kan ha på Islossningen. Men det gick inte så bra. Den måste ju vara knälång och de flesta klänningarna är kortare just nu tyvärr. Ja hitta en klänning på Vila som ja gilla men den gick precis ovanför knät typ. Det är så typiskt. Ja får väl se om ja hittar nåt ja kan skicka efter i stället. Men det är ju svår å veta hur det sitter när man inte kan prova. Å i värsta fall får ja ta min klänning som ja redan har, men det vore ju roligt med något nytt.

Idag hade jag högklackade skor vilket jag känner nu efter en hel dag på stan. Mina fötter är inte direkt vana det. Men ja tänkte att ja måste träna så ja kan gå på ceremonin och banketten. Ja vill ju helst inte stapla fram. Ja vet inte riktigt vilka skor ja ska ha då heller. Ja kanske måste köpa nåra nya såna åxå.

Idag har vädret inte riktigt kunnat bestämma sig vad det skulle vara. Det har både varit solig, regnat, snöat och haglat.

Jag tog mod till mig och frågade om de behövde nån personal på apoteket idag åxå. Men det gjorde de inte trodde chefen men ja skulle skicka ett mail iaf med mitt CV till honom. Ja tyckte lite synd om dom för hela datasystemet hade kraschat så de var tvungna att räkna ut priset för hand och de har ju bara en kassa.

Eftersom ja kom hem typ halv fem så hann ja inte på aerobicsen idag. Men ja känner att mina fötter skulle nog inte klarat av det ändå idag.

Maj maj måne jag kan lura dig till Skåne

Idag är det första maj. Ja kan inte riktigt fatta det. Det är bara ungefär en månad kvar tills jag slutar skolan. Det känns väldigt konstigt. Det är ju så mycket som måste göras innan dess. Men men man får väl försöka hinna på något sätt.

Igår var det ju Valborg. Eftersom Johannes jobba så blev det ingen brasa och fyrverkeri för min del. Ja ville liksom inte gå själv, det kändes inte så kul. Men ja tänkte att man kanske kunde se fyrverkerierna från fönstrena. Men eftersom fönstrena inte är vända mot Universitetet så tog jag fel. Det enda jag upplevde av dem var smällarna och dom kunde jag mer än gärna barit utan.

Jag har funderat på en grej gällande min rubrik. Så sa man ju när man var liten å skulle luras första maj. Ja vet inte om det är så utbrett som att luras första april men. Om man luras första maj i Skåne vad säger man då? Man kan ju inte säga Skåne för dom är ju redan där så då blir man ju inte lurad nånstans. Nån som är från Skåne som vet? Eller känner nån därifrån?


RSS 2.0