Överambitiös

Just nu känner jag att jag måste försöka sänka min ambitionsnivå på något sätt om jag ska hinna klart med allt i tid. Men jag vet inte hur man gör det. Jag vill alltid göra bra ifrån mig och göra saker på bästa möjliga sätt. Men ibland kanske saker och ting blir lite väl detaljerat då. Nu har jag till exempel lånat en massa böcker till mina uppgifter. Men när ska ja hinna läsa allt?

Idag har jag skrivit resultatet på min ena individuella uppgift. Jag skulle så klart göra saker och ting avancerat genom att använda SPSS. Å förutom att räkna ut bara medelvärden å så så gjorde ja även t-test. Det finns inget krav på att vi ska göra det. Men ja tyckte det kunde vara roligt att jämföra om det var någon skillnad på grupperna. Å dessutom tycker ja det är roligt med statistik och räkna ut saker i SPSS. Nu låter ja vä jättekonstig men då får ja väl va det då.

Efter att jag hade skrivit klart resultatet orka ja inte göra mer på den uppgiften för sen kommer den svåra delen nämligen att jag ska analysera resultatet mot något. Vad vet jag inte riktigt än å det oroar mig. FÖr jag vet inte alls vad det är jag ska göra å ja vet inte hur det här ska kunna bli bra. Å sen ska ja få in nån slags analys av den samhälleliga diskursen på nåt sätt. Ja vet ju knappt vad det är så det vet ja inte hur ja ska göra.

Efter jag gjort den där uppgiften iaf så gick ja över till min D-uppsats å börja räkna korrelationer. Men ja hann inte riktigt klart för det är en massa korrellationer att räkna ut. Å det räcker inte. Dessutom ska jag räkna multipel regression på allt ja ha räkna korrelationer på. Varför föreslog jag att ja skulle göra det? Ja ä ju dum i huvudet! Varför skaffa sig mer att göra än man redan har? Jaja ja får väl hinna med det nån gång. Ja ska ju va klar med det nästa vecka så.

Ja vet iaf vad jag ska göra i helgen kan jag ju säga! Inte för att ja har nåt bättre för mig direkt. Johannes ska ju jobba så. Kanske lika bra när ja har så mycket att göra. Ena individuella uppgiften ska ju va klar på måndag så.

Ja ha faktiskt varit riktigt duktig när det gäller internet idag åxå. Ja ha inte varit inne på facebook eller nåt sånt en enda gång under dagen. Bara nu under kvällen. Det är riktigt bra gjort för annars brukar ja inte va så diciplinerad


Aerobic

Idag har jag varit på aerobic för första gången i mitt liv. Som vanligt var jag lite orolig innan. För man vet ju aldrig hur svårt saker och ting är och hur duktiga alla andra är. Jag hatar att känna mig dålig. Det är en stor anledning till att jag inte har varit på BodyPump sedan innan jul och bara varit på StepUp en gång sen ja flytta hit upp. Det är inte så att ja måste vara bäst utan det jag vill är att ja känner att ja klarar av alla moment. Å det har ja inte kännt på nån gruppträning förut.

När jag satt där utanför salen så var jag helt ensam å de som kom skulle ännu en trappa upp. Så ja börja bli väldigt orolig att ja var den enda som skulle gå å det var ju inget jag kände för direkt :p. Å så kom då instruktören å det hade fortfarande inte kommit någon än. Å då kändes det ju ännu mer nervöst. Men till slut så kom det några till iaf. Det var skönt. Men vi var bara sex stycken så det var ju inte alls många.

Det kändes som att det var lite min grej det här. Jag lyckades att sätta koreografin ganska bra tycker ja för å va första å ja slutade aldrig som ja ha gjort på de andra gruppträningarna. Eller ja ibland gjorde jag det för ja tappa bort mig men inte för att ja inte orkade. Det kändes riktigt bra. Dessutom var jag inte sämst å även om det låter egoistiskt men ja känner mig ju faktiskt bättre om jag inte är den sämsta.

Egentligen skulle vi hinna med tio minuter styrka åxå men det får väl bli nästa gång eller nåt. För ja tror att det kommer bli fler gånger. Det är ju en bra tid åxå, klockan fem på måndagar. Det är inget på teve då och det är före maten.


Att tänka på som nybliven förälder

Nej jag är inte nybliven förälder och nej jag ska inte ha barn (än på ett tag). Ja bara tyckte att den här bilden var ganska rolig :). Om du inte ser så bra klicka på bilden.


Helg

Igår kändes det konstigt att tänka på att det var sista "riktiga" veckan i skolan eller vad man ska kalla det. Dessutom kändes det lite sorgligt att det kanske var sista gången vi sågs alla i klassen tillsammans. Förhoppningsvis hinner vi ses alla nån mer gång men det är inte säkert. Vi har bara två grupphandledningar å en redovisning kvar. Å det är ju inte säkert att alla går på handledningarna å Sara Ö ha fått jobb å ska gå nån utbildning inna  hon börjar så hon kommer inte att vara med på redovisningen. Å Jonte kommer nog inte gå på Islossningen verkar det som, han verka inte så sugen på det.

Så nu ska man försöka hålla sig disciplinerad utan att gå till skolan varje dag. Det är inte så lätt nu. Just nu vill man bara lata sig och stänga av hjärnan. Men det går ju inte om man ska bli klar den här terminen. Suck!

Igår när jag kom hem efter skolan så gick ja å la mig igen. Det var väl lite onödigt men väldigt skönt. Sen så blev det inte så mycket gjort den dagen. Det liksom förstör resten av dagn om man lägger sig å sover sådär. Eller inte alltid iofs. Men igår var det så. Sen så orka ja inte laga nån middag så ja föreslog att vi skulle äta pizza å det gick Johannes med på =). Så vi åkte till en pizzeria som en av Johannes kollegor hade rekommederat. Å det var bra pizzor tycker ja att. Men man blev ganska så proppmätt.

Idag vet ja inte riktigt vad jag gjort egentlign för ja ha egentligen inte fått nåt gjort. Vi ha tvättat men annars ha tiden bara rusat fram.

Sista föreläsningen

Just nu sitter jag och ser på Gordons Kitchen Nightmares. Alltså ja förstår mig inte på folk. Om de anmäler sig till det där programmet fattar dom väl att han kommer att kritisera deras mat å så. Dom borde ju veta hur han ä efter alla program han har på teve. Å då borde dom fatta att han är väldigt rak på sak och är ärlig med vad han tycker. Man borde ju veta vad det är för program man anmäler sig till. Å alla ä helt övertygade om att deras mat är jättegod. Men det är ingen som vill äta där. Men dom ser inte kopplingen till deras mat utan det är ju gästerna det är fel på eller nåt sånt.

Idag har jag varit i skolan. Först hjälpte jag Sara N med SPSS å hennes uppsatsen. Alltid kul när man kan hjälpa nån. Känns inte som att jag bidrar så mycket när vi gör grupparbeten så då känns det ju bra att kunna hjälpa på något annat sätt.

Sen så hade vi en föreläsning å en uppföljning på vår utredning som vi skulle göra. Det kändes bra att inte så många hade kommit igång med uppgiften för då känner man sig inte lika dålig. Men nu har jag nog fått tag på en person att intervjua i alla fall och det känns väldigt lättande. Annars vet jag inte vad ja hade gjort.

Igår så träffade jag min handledare och vi prata igenom D-uppsatsen så nu vet jag vad ja ska göra för flera analyser. Så ja ska försöka hinna med det nån gång å få ihop resultatet och diskussionen. För om en å en halv vecka så ska man anmäla om man ska va med på opponeringen och det satsar jag på. Ja vill inte ha den där hängande efter mig i höst.

Nu är det slut på föreläsningar. Nånsin på utbildningen! Det käns väldigt konstigt. Tiden går så fort. Imorgon har vi seminarium och så har vi grupphandledningar och en redovisning kvar. Men det är ju inte mycket. Men den där redovisningen bävar jag för.

Idag

Idag började jag dagen med att ligga kvar lite längre i sängen. Ja vet inte riktigt varför ja gjorde det, antagligen för att det är så skönt att sova =). Men det är ju onödigt att få bråttom till skolan. Men det fick ja inte som tur va.

Sen bar det alltså av till skolan och föreläsning. det kändes väldigt konstigt att bara ha en föreläsning och gå hem sen. Vi brukar ju alltid va där mycket längre annars med grupparbeten å föreläsningar å grejer.

Sen när ja kom hem läste ja en bok som ja va tvungen att läsa ut eftersom ja måste lämna tillbaka den imorgon. Men ja har fortfarande kvar två kapitel för ja orka inte allt. Ja blev helt slut i huvudet. Men ja kan ju läsa dom imorgon för vi flytta på min handledarträff till onsdag. Han ringde förut å ja blev så rädd, ja kände ju inte igen numret å min första reaktion var att ja inte skulle svara. Ja tänkte att det kanske var nån arbetsgivare eller nåt jobbigt. Ja jag vet att ja ä lite konstig. Men ja svara iaf till slut.

Snö

Imorse vaknade jag med både huvudvärk och träningsvärk. Huvudvärken kom antagligen från att ja satt uppe till halv två och spela Sims =). Eller ja tror det kan va därför iaf. När ja gick å la mig kändes det helt konstigt. Man ska nog inte sitta så länge framför dataskärmen och spela utan någon paus. Men det är ju så roligt =). Träningsvärken kommer från i torsdags när ja va å klättra. det tog riktigt rejält det där. Det känns fortfarande i underarmarna och ryggen.

Igår klockan halv tolv på natten skicka ja in en jobbansökan åxå. Tiden gick ut igår så ja va tvungen å skriva den. Ja kunde ju gjort det lite tidigare på dan men nu blev det så. Ja tycker det är så svårt att veta hur man ska skriva det personliga brevet och hur man ska formulera sig. Men men man kanske lär sig med lite övning. För det lär ju bli en hel del personliga brev skrivna nu.

Idag har jag försökt att skriva lite på mitt resultat i D-uppsatsen men det känns åxå väldigt svårt. Ja tar antagligen med alldeles för mycket. Ja vet inte hur ja ska skriva egentligen å hur ja ska korta ner det ja har. Ja ä verkligen inte bra på att korta ner. Ja har en tendens att ta med varenda liten detalj, som kanske inte är så viktig egentligen. Ja ska träffa min handledare på tisdag å han sa att ja skulle fundera på vad det är jag fått fram än så länge å sådär så då försöker ja skriva ner det då.

Nu på kvällen har jag och Johannes sett Luftslottet som sprängdes och ätit godis. Det var trevligt. Men något mindre trevligt är att det har snöat typ hela dagen. Ja trodde ju att det skulle va vår nu å att det inte skulle snöa nåt mer. Men tydligen hade jag fel. Suck!

Klättrat

Idag gick jag till gymmet det första jag gjorde. Det har inte blivit så många besök där på senaste tiden men idag tog ja mig tid till det iaf.

Sen så åkte vi till stan en sväng. Johannes skulle fixa sin cykel för ena trampan hade gått sönder. Så han fick köpa nåra nya delar å meka ihop det där.

Så ha ja läst en väldigt liten stund idag åxå.

Sen bar det av till Porsöhallen. Johannes kompis Ulle fråga om han ville följa med och testa på att klättra. Å så följde jag med åxå. Ja hade ju redan tränat idag men tänkte att det kanske kunde va kul. Ja ha ju testa nån gång när ja va liten på fritids å så men det var ju längesen. Men det var roligt att pröva igen iaf. Men det är ganska svårt. Man ska ju använda benen mest men det är lätt hänt att man anstränger armarna mer än man ska tror ja. Man fick vädigt ont i underarmarna å fingrarna av det där. Men det gick ganska bra iaf. På ena väggen kom ja ända upp iaf =)


Skolan är utmattande

Jag har aldrig mått så här dåligt av själva skolan och skolarbetet tidigare. Det är inte roligt nu. Det är klart att jag har kännt mig orolig eller nervös över någon uppgift eller så men det har aldrig varit i den här utsträckningen förut och över en så lång tid. Det känns som att det inte kommer att bli bättre förrän jag har slutat skolan och då kommer nästa orosmoment som är arbetslöshet vilket är något ja inte ser fram emot men de problemet får jag väl ta då.

Jag känner ingen lust eller motivation längre. Jag känner mig bara tom och har ingen energi, jag vill bara sova. Jag känner inte igen mig själv. Jag kommer för sent till grupparbeten, gör inte det som förväntas av mig, är lat (fast det är inte ovanligt iofs :P) och orkar inte engagera mig i uppgifterna vi ska göra i grupp. Å det är ju inte alls bra.

En annan ny sak som jag inte upplevt tidigare vad jag kan komma på är att jag blir arg när jag måste gå up på morgonen. Förut har jag ju kännt mig trött å inte kännt för att gå upp men jag har aldrig blivit arg förut. Det är väldigt märkligt. Vad är det jag blir arg på liksom? Ja har inget bra svar på det faktiskt.

Dessutom så tycker jag att min hy har blivit sämre, ja tycker att ja ha fått fler finnar. Men det kan bara va så att ja inbillar mig åxå. Ja vet inte riktigt.

Det är verkligen skönt att det bara är några månader kvar nu.


3 års-dag

I lördags fyllde jag och Johannes 3 år tillsammans. Vilket innebär att det är mitt längsta förhållande. Å det känns fortfarande jättebra. Jag älskar verkligen honom jättemycket och kan inte tänka mig att vara utan honom. Det känns bara så bra att vara med honom och vi passar så bra ihop på nåt sätt.

Eftersom Johannes jobbade igår från 19.00 så firade vi på fredan i stället. Jag fick t.o.m. blommor =). det var oväntat men väldigt trevligt. På kvällen så var vi och åt mat på The Corner. Jag har aldrig varit där förut men det var god mat. Å sen så gick vi på bio och såg Farsan. Väldigt rolig film som ja kan rekommendera om man vill skratta lite.


Tävlar hos Nelly

Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!

Jag tycker att det är ganska roligt med såna här tävlingar när man får designa något själv. Nu är ja ju inte så kreativ så ja kommer på nåra bra ideér på hur ja ska göra men ja tycker det är roligt ändå =). Antagligen kommer ja ju inte att vinna men om det är nån som tycker att mitt bidrag var bra kan de ju rösta iaf. Eller gå in å gör en egen för det är skoj.


Uppdatering

Tänkte göra en kort uppdatering av vad jag gjort under bloggtorkan =)

Nu kommer jag väl kanske inte ihåg så bra eftersom ja inte har världens bästa minne men :p

Kåbdalis: Slalom. För små pjäxor. Vattenblåsor på benen av pjäxorna. Blåmärke på knät. Hel helg i backen. Fin stuga. After ski. Hemlagade hamburgare mitt i natten. After ski. Sol i backen sista dagen. Strömavbrott.



Arvika: Vila. Slippa skolan. Mamma och pappa. Pappas födelsedag. Köra bil. Fika med Sandra på City. Våfflor på våffeldagen. Lunch med Hanna på Sunday med avslut hos Emelie. Börja läsa inför nästa kurs. Spela Sims.

Västerås: Hälsa på Helena på hemvägen. Gjorde stan. Köpte jeans. Letade lunchställe. Pasta med curry som var lite stark. Köpte en massa godis. Åt varma smörgåsar. Köpte en massa godis. Glömde nästan att ställa om klockan till sommartid.

Sen så började skolan igen å det kändes inte alls kul. En massa plugg. Var i skolan t.o.m. på Skärtorsdagen och gjorde grupparbete.

Påsk: På Långfredan åkte jag till Kalix i det strålande solskenet. Men när ja kom fram var det grått och tråkigt väder. I Kalix hälsa ja på Ida. Vi såg på tv å film, lata oss å åt en massa godis. Sov över. Nästa dag satt vi framför teven. Vid halv fem var de tvungna att åka på påskmiddag så de skjutsade mig till Johannes föräldrar. Johannes fick jobba över så vi fick börja äta utan honom. Vi fick lamm och klyftpotatis. Blev en del godis åxå. Vi sov över till nästa dag.


Tillbaka igen...kanske :p

Nu är det ett tag sen jag skrev något här. Men jag har inte haft någon lust eller motivation till att skriva. Dessutom har jag så mycket att göra i skolan nu och jag känner mig bara allmänt trött på allt. Jag orkar inte plugga längre! Det ska bli så skönt å slippa skolan sen. Ja känner att det är nog nu. Tur att det bara är nåra månader kvar. Men det känns ändå jobbigt för jag vet inte vad som händer sen.

Just nu känner jag mig orolig speciellt för kursen Personalsocial utredning för jag måste få tag på någon med personalfunktion att intervjua. Jag har mailat henne jag intervjuade till förra uppgiften å fråga om nån av hennes kollegor kanske kan ställa upp men jag har inte fått något svar så då blir jag väldigt nervös. Vem kan jag annars vända mig till liksom? Ja har ju inget direkt kontaktnät här uppe.

Så just nu känns det skit och jag vill bara gå och gömma mig i en snöhög och tina fram nån gång i juni.

Idag var jag på gymmet för första gången på flera veckor åxå. Ja träna lite ben idag och gjorde 20 repetitioner i stället för 10 som ja brukar så ja kommer nog ha träningsvärk imorgon.

Nu får vi väl se när ja tittar in här nästa gång å skriver nån rad =p

RSS 2.0