Stackars katt =(

När jag gick till skolan idag så säg jag en svart död katt ligga vid sidan av vägen. Det kändes väldigt sorgligt att den bara låg där. Det är säkert någon som har kört över den å lämnat den där vid vägkanten. Eller det är iaf min gissning. Men så tänker ja åxå såna saker som att tänk om det är någon som har mördat den eller plågat den å då känns det mer sorligt. Å nu när ja va å träna så låg den fortfarande kvar =(. Det kanske är någon som just nu saknar sin katt och är orolig över vart den är. Det är tråkigt att tänka på det. Ja vet jag blir berörd av ganska små saker ibland. De flesta som har gått förbi den ha väl knappast funderat mer på den mer än när de gick förbi. Undrar om den kommer ligga där länge? Jag vet inte om det är meningen att man ska ringa nånstans eller så om man ser en död katt heller.


BodyStep

Så nu har jag då testat på BodyStep. Det var en massa folk där. Som tur var fick ja en plats längst bak =). Den första kvarten tyckte ja att det var roligt å gick ganska bra. Men sen blev det värre. Å när det blir jobbigt å ja inte kan hänga med så ger jag lätt upp och tycker inte det är så roligt längre. Men som tur är var det inte bara jag som inte hängde med, det fanns iaf några fler som stanna å pusta. Å sista låten orka ja knappt nånting av. Ja fattar inte hur man kan hoppa så där fort, speciellt inte när det är i slutet å man ä jättetrött. Ja kan ju säga att jag var rejält svettig efteråt. Värre än efter spinningen. Ja vet inte om ja kommer gå nån mer gång. Det känns som ja måste ha lite bättre kondition för å gå på det där. Ja kanske får pröva gå på lite mer spinning eller nåt. Så här efteråt känner ja att jag har lite ont i fötterna av allt trampande.


Felhandlingar inom vården

Nu har jag kommit hem från skolan. Vi hade en gästföreläsare där idag som prata om felhandlningar inom vården. Det var ganska intressant men man blev väldigt skrämd över alla exempel som hon tog upp. Tänk att det händer 3000 såna saker om år inom vårde här i Sverige. Det är nästan så att man inte vågar gå till sjukhuset :p. Ja hoppas verkligen inte jag blir sjuk inom en snar framtid för då kommer ja bara tänka på allt som hon sa idag. Men som det mesta kommer det här väl lägga sig i bakhuvudet nånstans å glömmas bort. Alltså när hon stog där å berätta så kände ja mig faktiskt lite smått illamående å berörd.

Ett exempel va ett litet barn som låg i kuvös för det var för tidigt fött å sjuksköterskan hade fyllt i en behållare som skulle innehålla vatten med handsprit i stället! Efter några timmar så upptäcktes det å eftersom barnets hud är så känsligt hade sprriten trängt in i kroppen så den hade 0,5 promille i blodet. Å det hade även hänt något med barnets hornhinnor. Usch så hemskt!

Som tur ä så brukar ja inte behöva uppsöka sjukhuset så ofta. Den senaste gången var väl när ja operera bort blindtarmen å då gick ja på mellanstadiet så det var ju ett tag sen. Men visst ha tanken slagit mig nån gång att dom kan ha glömt nåt i en eller skadat nåt. Men nu tror ja inte att det är så eftersom då skulle det nog ha märkts något vid det här laget :p

Idag har jag tagit mod till mig och bokat ett BodyStep-pass klockan 18. Det känns lite nervst för ja ha inte gått på det här nån gång. Min kondition ä ju inte direkt den bästa så vi får se hur det går :p. Ja hoppas att ja får en plats långt bak så inte så många ser mig :p. Ja gick ju på Step up i kyrkans motionshall en gång i veckan för flera år sen så ja ha ju testat på det där med bräda lite tidigare. Men det känns som det är lite tuffare här eftersom det är ett riktigt träningscenter.


Lämnat in hemtentan

Idag började dagen klockan nio. Ja gillar verkligen inte att gå upp tidigt :p. Ja somna rätt så sent åxå så det förenkla ju inte saker. Men ja skulle träffa Sara i skolan tio så det var bara att masa sig upp idag åxå :p. Vi klargjorde de sista frågetecknen. Å sen satte vi igång att göra våra individuella hemtentor. Jag satt till ett å klippte å klistra med SPSS å Word. Inte det lättaste alltid att få tabeller att passa in. Men med lite fix å trix å prövande så gick det till slut. Ja hann precis klart innan en klass skulle ha lektion i datasalen.

När ja kom hem läste ja typ tre sidor i vår bok i tekniska psykologin men sen gav ja upp. Den ä inte rolig att läsa kan ja säga :p. Å så bestämde ja mig för att ja fick slippa å kunde spela lite Sims i stället för ja hade varit så duktig och lämnat in hemtentan redan när den inte ska in förrän 23 oktober.

Å nu sitter ja här framför tvn =).

 
Läsa eller spela, det är frågan det =)


Handledare och träningsvärk

Imorse tänkte jag att ja skulle gå upp nio för ja skulle träffa Sara för vi skulle göra på vårt grupparbete. Men när klockan var nio tänkte jag att ja kunde ligga kvar till halv tio för jag hade för mig att hon skulle till BVC klockan nio. Men jag hade för mig fel för hon va dit halv nio. Så då ringde hon å väckte mig vid kvart över nio :p. Å det är inte första gången hon ha ringt å väckt mig heller. Hon tycker säkert att ja ä värsta sjusovaren. Så fick ja lära mig ett nytt ord åxå. Hon fråga om ja fortfarande låg å tryna =). Det uttrycket hade ja inte hört förut.

Så det var bara att gå upp ur den varma å sköna sängen å bege sig till skolan. Vi diskutera igenom uppgifterna rätt bra tycker jag så nu återstår det inte så mycket att göra mer än att klistra ihop allt å skicka in =).

Nu har vi blivit tilldelade handledare åxå å ja ska ha Håkan som vi har i teknisk psykologi nu. När ja fick listan blev ja väldigt nervös för nu kändes det mer på riktigt. Jag blev lite besviken åxå för ja ville väldigt gärna ha Rickard som handledare igen för ja gilla verkligen honom. Ja tyckte han var en bra handledare. Å han svarar ju på mail i princip när som helst på dygnet och på helgen. Å ja tänkte åxå att han kanske hade sagt till Anita att han inte ville ha mig igen =(. Alltså egentligen vet ja väl att det inte är så men en liten del av mig känner ändå så. Alla andra som hade Rickard i våras fick ju honom igen så :p. Dessutom känns det jobbigt att få en ny handledare eftersom jag är så blyg. Rickard ha ja ju ändå träffat nåra gånger nu så det skulle inte kännas lika nervöst å träffa han igen å han vet ju även hur jag är som person. Men tyvärr får man ju inte välja handledare själv :p. Nu är det ju så att ja inte fått nåt mail från Håkan än om när vi ska ses heller så om ja inte får nåt snart måste ja ju skriva till honom själv eftersom det är bra att börja så tidigt som möjligt.

I lördags var jag på BodyPump en sväng å ja har fortfarande träningsvärk efter det såklart. Mest i låren och högerarmen. Men den träningsvärken som ja har i högerarmen känns väldigt konstig tycker jag. För om jag sträcker ut armen, som knappt går på grund av värken, så får ja liksom en domnande känsla i underarmen. Nästan sådär som det känns efter att man har väckt en kroppsdel som ha somnat. Det är väldigt konstigt å ja ha aldrig upplevt nåt liknande tidigare vad jag vet. Undrar om det är helt normalt? :p

Födelsedag

Japp idag har man alltså fyllt 23 då. Hela dagen har bara rusat iväg å nu är den nästan slut. Det har kommit en del grattishälsningar till telefonen så helt bortglömd ä man ju inte då =). Det första meddelandet ja fick var från mamma men det var helt tomt =). Hon ä inte så bra på det där med meddelanden än.

Dagen började med att jag öppnade paketen som ja fick av Johannes. Ja fick Sims3 å chokladtryfflar. Chokladen var väl sådär, inte riktigt min typ av choklad. Men spelet däremot ha ja ju velat spela ända sen det kom ut så det var ju en väldigt bra present =)

Sen så tvätta ja å Johannes försökte installera spelet. Tyvärr gick det inte att starta spelet så han var iväg till butiken å fick ett nytt spel men det funka inte heller så då åkte vi tillbaka till butiken men då testa skivan hos dom så då var det inte skivan det var fel på. Men så efter mycket krångel så lyckades Johannes göra nåt så det till slut funka =)

Ja ha även bakat kakor, gjort lasagne å dammat åxå så ja ha vart väldigt huslig idag. Å det blev ganska bra tycker jag.

Ja öppna ju paketet från mormor å morfar åxå å som ja trodde var det ett broderi.


   



Roligt från Idol

Jag förstår mig inte på vissa personer. Som han här som säker till Idol. Varför söker man till svenska idol om man inte kan svenska å knappt nån engelska? Å han kan ju inte direkt sjunga så bra. Å frisyren ska vi inte prata om =)


Sista dagen som 22-åring

Idag fick ja gå upp nio för ja skulle till skolan tio. Men det var väldigt jobbigt för ja hade svårt å somna på kvällen innan. På lektionen prata vi om lite olika typer av felhandlingar å så där å vi skulle diskutera egna minnesfel, synillusioner, freudianska felsägningar och felskrivningar. Men ja tyckte att det var ganska svårt att komma ihåg nåt sådär direkt i efterhand. Men nåt lyckades vi väl komma fram till iaf.

Efter skolan så gick ja å Sara å åt lunch på restaurangen där hennes sambo jobbar. Det var i Teknikens hus. Jag har faktiskt aldrig varit där inne förut. Vi åt grillade smörgåsar å dom va väldigt goda tycker ja =). Sen så gick vi till datasalen å gjorde sista delen av analysen till vår hemtenta. Men det är inte det lättaste det här. Själva analysen är ju inte så svårt utan det svåra är ju att tolka det man får ut å förstå vad det är man egentligen har gjort. Idag gjorde vi en klusteranalys å ja försökte leta i boken efter det men hitta inte nån del om det så det blir lite svårt att förklara det :p.

Så fick ja hålla i hennes söta bebis lite åxå. Å han verka trivas för han grät inte eller skrek eller nåt =). Ja tycker verkligen inte om när de bara börjar skrika när de kommer ifrån mamma till nån främling. Fast än kan han ju inte se skillnad å så men ja luktar väl antagligen lite annorlunda än Sara iaf.Men han ä iaf väldigt mysig å lugn å söt. Ja vill åxå ha en unnge som ä sådär lugn. Ja ha aldrig hört honom skrika speciellt högt. Han skriker ju typ aldrig å om han gör det är det för en väldigt liten stund. Men det kan ju vara annorlunda när han inte är i skolan vad vet jag. Å ja vet ju inte så mycket om barn heller så ja vet inte, alla barn kanske ä så =).

Efter skolan så var ja fruktansvärt trött så ja kände att det inte var någon idé att börja läsa något utan ja somna på soffan ganska snabbt =).

Idag är min sista dag som 22-åring för imorgon fyller ja år. Ja ha redan fått ett paket av mormor å morfar. Det kom nämligen ett paket från dom med posten igår. Imorgon tänker ja baka en kaka, chokladkaka med toscatäcke blir det. Jag har aldrig gjort den kakan förut så det blir spännande å se om det blir bra. Så tänkte ja göra lasagne till mat åxå. Det blir mumma det =).

Hells Kitchen

Ikväll såg ja på Hells Kitchen å en kille flippa ur helt å hållet som ni ser på klippet. Ja fattar inte vad det är med honom. Varför kan han bara inte svara på varför de har nominerat de som de har gjort?


SpinCore

I fredags drog jag med mig Johannes till gymmet å testa SpinCore för första gången.

Först var vi alltså på Spinning i 30 min. Det var ganska svettigt, det var längesen mina träningskläder va så svettiga som i fredags. Å ändå så stog ja inte upp när man kunde göra det. Instruktören sa att om man var nybörjare eller hade problem med knäna så kunde man sitta ner så ja gjorde det. Redan innnan sa ja till Johannes att ja skulle få ont i rumpan av sadeln å efter att halvtimmen hade gått så var det just vad ja hade det. En annan dålig sak var att ja inte visste riktigt hur ja skulle hålla för ja fick ont i händerna hur ja än gjorde. Någon som har något tips på hur man ska göra? Om ja ska gå nån mer gång så ska ja försöka att höja styret mer. Förra gången höjde ja inte så mycket för ja trodde att man ska ha lågt eftersom dom var så från början å alla andra verka ha så. Vad vet jag det kanske ska va så men jag gör då någor fel eller har fel på händerna eftersom ja får ont :p

Sen så var det bara att gå till nästa pass som var 30 min Core. Även där körde ja på det enkla sättet genom att sätta i knäna när man kunde det. Men nästa gång kanske ja kan testa att hålla emot tills det inte går längre. Om det blir nån nästa gång vi får se. Men det är säkert bra å gå på det eftersom att min rygg säkert mår bra av det eftersom att ja lätt får ont i ryggen.

Dagen efter hade ja inte speciellt mycket träningsvärk. Det kändes bara lite ibland när man gjorde vissa rörelser. Det kändes lite i ryggen å axlarna å sidan av magen.

På lördagen var jag å Johannes å hans kompis Ulle å spela bowling å det gick verkligen inte bra för mig :p. Ja gav nästan upp där ett tag. Ja tyckte klotet va för tungt även om det bara vägde 10 kilo å det är väl inte så tungt egentligen kanske. Ja ä väl inte så stark kanske :p. 10 kilo var ju det lägsta av vuxenkloten å barnkloten får man ju inte in fingrarna i. Så det såg nog ganska roligt ut när ja försökte spela :p. Ja fick verkligen inte till tekniken.

Sen dagen efter det så fick ja faktiskt träningsvärk i armen å tummen =). Det är ju ganska löjligt faktiskt å få träningsvärk efter bowling :p


Dagens dåliga översättning

På Scrubs idag så översatte de "Janitor" med "Janitor"...alltså det var väldigt dåligt tycker jag...senast ja kolla så betydde det vaktmästare å det är ju inte direkt världens svåraste ord...

Vill ha!

Varje gång dom kör reklamen för den här chokladen blir ja så sugen på att smaka...choklad är ju gott å mousse är gott så det borde bli gott =)...i såna fall skulle ja vilja smaka hasselnöt eller mjölkchoklad eftersom ja inte är så förtjust i mörk choklad...nä det får nog bli å köpa det här nån dag...problemet är bara att ja leta efter den i affären sist ja va där men hitta den inte =(


Kyligt inomhus å varmt utomhus

Här sitter ja under filten å kollar på tv...ja förstår inte varför det ska va så kallt inomhus här...ja kommer inte ihåg att va riktigt så här dåligt innan sommaren...undrar om Lulebo försöker spara in på värmekostnader eller vad det är...det är sällan 20 grader...det är ovanligt om det är det...oftast är det 18-19 grader å det är alldeles för kallt för mig...ja vill ju ha 22 grader minst =)...å mina fötter är iskalla varje kväll när ja ska gå å lägga mig...det kanske dom är hela dagen men det märks ju inte förrän man ligger där i sängen utan strumpor

Dessutom har ja ju inte haft nån som kan värma mig nu senaste dagarna heller för Johannes har varit i Haparanda å Kalix sen i lördags kväll =(...det är inte så kul tycker ja att han har varit borta så länge men han kommer tillbaka på natten mellan torsdag å fredag (förhoppningsvis)...en gång sa han faktiskt en väldigt dum sak...han sa att "det är ju inte säkert att ja kommer hem"...så kan man ju inte säga heller! Som att ja skulle bli midre orolig då liksom :p...det är faktiskt inte så snällt å säga så tycker ja...

Värst tycker ja det är att vara ensam på kvällen när man ska sova...tycker det är mysigare å sova med nån...på dagen går det ju ganska bra för då ska man ju ändå bara vara i skolan eller läsa eller så ser man på tv eller sitter vid datorn å då känner man sig ju inte så ensam...men på kvällen är det värre...å ja ä ju lite knepig åxå för då tänker ja på jätteknäppa saker...som att det kanske kommer nån inbrottstjuv å försöker mörda mig...så då tänker ja ut planer för hur ja ska gömma mig i badrummet...haha =D...ja sa ju att ja ä knäpp...det är ju inte så troligt liksom att nån skulle välja just våran lägenhet att bryta in i...men man tänker inte alltid logiskt...vi människor ä ju inte så bra på att tänka logiskt så :p

Aj aj aj!

Idag har ja inte gjort alls mycket...ingen skola alls...ja kände att ja inte orka med nåt sånt idag så ja tog en fridag =)...

Jag gick upp ganska sent som vanligt...ja ä verkligen inte bra på att gå upp tidigt på morronen...i natt drömde ja en mardröm igen åxå =(...först drömde ja att ja gick på högstadiet igen å att killarna bara reta mig så att ja börja gråta å sen övergick drömmen på nåt konstogt sätt i att Johannes hade dött å ja bara grät å grät stora floder så ja fick ont i ögonen å när ja vakna kändes det som att ja hade ont i ögonen...det var ingen rolig dröm =(...ja hoppas verkligen att ja kan sluta med de där mardrömmarna snart

Så ha Sara i min klass varit här med sin bebis Rasmus som nyss blev en månad gammal...han är ju så söt alltså =)...vi prata lite om hur vi ska lägga upp en uppgift vi ska göra i skolan tillsammans...vi ska utveckla ett personlighetstest som ska mäta en egenskap som vi själva ska välja...det kan va lite vad som helst...men jag tycker att det är roligare om man tar nåt som inte är så vanligt...för typ extroversion ä det ju en massa som har mätt redan å det är ju så vanligt så då känns det roligare med nåt lite mer ovanligt

Idag har jag hemsk träningsvärk i benen å rumpan från BodyPumpen igår...på morgonen trodde ja inte det skulle bli så farligt för då kändes det bara lite...men ju längre dagen har gått desto ondare har ja fått så nu sitter ja här i soffan å ha tänkt röra mig så lite som möjligt resten av kvällen...förut var ja å Johannes i stan å köpte hamburgare så då var ja tvungen å gå i trapporna ner å sen upp igen å det var väldigt jobbigt kan ja säga...dessutom va var maten inte av högsta kvalite enligt mig för ja tycker ju att stripsen ä dom viktigaste å dom var mjuka...ja vill ju ha knapriga ja...men men det gick å äta iaf

Johannes ska börja jobba elva i kväll å sen ses vi inte förrän nästa helg för han jobbar så mycket nästa vecka så han stannar där...det är ju lite tråkigt men inte så mycket att göra åt


BodyPump

Just nu är jag hemkommen från ett pass BoddyPump på gymmet...det var första gruppträningen jag varit på för säsongen...jag bestämde mig för att ta mig i kragen å boka men ja vela in i det sista å boka inte förrän typ halv fyra å passet börja fem...man kan boka fram till 45 min innan passet börjar...till saken hör ju det att ja va tvungen att gå själv å som ja redan skrivit så tycker ja att det är rätt så jobbigt att gå på saker själv...men jag bokade iaf passet då å då fanns det ingen återvändo för man måste avboka 2 timmar innan passet om man inte kommer

Å ja börja självklart bli nervös som alltid men det var bara att gå ner till gymmet...så ja satte mig å vänta på att klockan skulle bli fem å det kom bara mer å mer folk å ja blev bara nervösare :p...å nästan alla kände ju redan nån men ja satt dör ensam å vänta ja...så till slut så blev klockan fem å vi fick gå in...som tur var lyckades ja få en plats längst bak...ja vill verkligen inte stå långt fram så alla ser mig :p...nackdelen är ju att man inte ser så bra men det gör inte såå mycket tycker ja eftersom man kan se hur de framför gör då

Nu var det ju väldigt längesen ja var på BP så ja kom inte ihåg riktigt vad ja hade för vikter på vilka övningar så ja tog väldigt lätta vikter på allt så det gick rätt så bra...det var faktisk ganska roligt tycker jag...förutom benövningarna...dom gillar ja inte...benen darrar ju så fruktansvärt mycket på mig...även fast ja inte har nåra vikter på den övningen så vill benen bara vika sig under mig...nä den övningen kan dom väl skippa =)...eftersom att ja darra så mycket i benen så kunde ja inte heller göra nåra övningar efter som hörde till mage å stretchingen för man skulle lyfta på benen å dom bara skakade :p

Det var ett annat program än förra gången åxå så ja kände inte igen riktigt allt å hon sa att dom skulle ändra igen till helgen eller nästa helg så då blir de nytt igen...efter passet så var det lite jobbigt att gå ner för trapporna men ja lyckades med lite kraftansträngningar :p...sen så gick ja hem å nu sitter ja här i soffan å orkar inte laga mat :p...kan inte nån komma hit å laga mat åt mig? Ja tror det får bli nån matlåda eller så för ja känner mig sliten å trött å har inte energi att laga nån avancerad mat...ja tror ja ska unna mig lite choklad åxå när jag har varit så här duktig =)...ja köpte igår som ja skulle ha till imorgon men ja kan nog ta lite idag åxå...

Annars så har ja inte gjort så mycket idag...läst lite i ena boken till teknisk psykologi...den är väldigt jobbig för ja tappar så lätt koncentrationen när ja läser den...den är ganska krånglig ibland tycker jag...den andra är mycket lättare och roligare att läsa...så har ja även väntat på att en klasskompis skulle ringa men ja tror hon ha glömt bort det eftersom hon inte har gjort det på hela dagen...men hon har ju annat å tänka på med sin lilla bebis =)


Mardrömmar

Dom senaste nätterna har ja drömt väldigt konstiga drömmer...vet inte om det beror på att ja måste göra D-uppsats å ä stressad över att ja måste bestämma vad ja vill göra snart å att det då visas i drömmarna genom att bli såna här knepiga mardrömmar eller vad det är men :p

Nu i natt så drömde jag nånting om att ja va på nån äng där det fanns en massa fästingar och det kröp en på mig å satte sig fast...ja kommer inte ihåg så mycket av den men det var iaf läskigt kommer ja ihåg...ja kommer liksom mer ihåg känslan än själva drömmen

Å så har vi den mycket värre mardrömmen som jag hade natten innan...då drömde jag att det hade varit någon seriemördare som hade mördat tre personer genom att släppa lös blodiglar på dem eller vad det nu var...å då menar ja inga såna vanliga blodiglar utan väldigt väldigt stora iglar...de sög ut allt blod ur sina offer...det konstiga är att ja drömde att en av de som hade dött var Blondinbella å det förstår ja inte riktigt för det är inte så att ja har nåt emot henne eller så å ja brukar inte läsa hennes blogg heller...om det hade varit nån som ja hade läst om eller så nyss kanske det hade vart mer förklarligt men det här va väldigt knepigt...men iaf så var jag på kyrkogården vid deras gravar av nån anledning å dom var även begravda precis bredvad varandra...å när ja var där så kom det upp såna där blodiglar ur marken för de hade visst blivit begravda med dom...å den första va ca en halv meter lång å två decimeter bred å den sög sig fast på mitt ben men ja lyckades hoppa på den efter ett tag så den gick va på mitten och dog men då kom en ny å attackerade mig men den va lite mindre...å den lyckades ja åxå trampa ihjäl men då kom det ännu en å den var ännu mindre så den lyckades krypa in under mina kläder...å då vakna ja...usch vad rädd ja var...det kändes som att det kröp på kroppen när ja vakna...det kanske inte låter så hemskt men det var det verkligen...å när ja skulle somna om så kom ja tillbaka till den där drömmen igen...den hade liksom brännt sig fast på min näthinna

Så nu hoppas jag att ja slipper att drömma om ännu mer läskiga kryp i natt nu då...undrar om krypen representerar Anita? =)  (våran examinator)


Idol

Jag såg på Idol idag å det här var ju så fruktansvärt roligt =)...dom var ju så bra på å skådespela...det såg ju verkligen ut som att de var sådär nervösa tyckte jag iaf =)


Strulande internet

Idag var det som sagt var skola som gällde...idag kom Anita och pratade med oss om D-uppsatsen...tydligen måste vi valt ämne till 18 september...alltså ganska snart...det känns inte så bra för ja vet inte riktigt...ja funderar på om ja skulle kunna göra nån slags kvantitativ studie över lärares attityder mot mobbning och antimobbningsprogram men ja vet inte riktigt...ja ha inte kollat så noga på det men det vore ju bra å ta nånting som har med mobbning å göra eftersom ja skrev om det i C-uppsatsen...detkan ju va ganska jobbigt å läsa in sig på ett helt nytt ämne...men men vi får se hur det blir...ja började känna mig nervös över det där när Anita kom å prata om det...det känns inte kul å göra en till uppsats...det var ju så stressigt i våras med allt som skulle göras å så hitta man inte det man leta efter å usch...men det är ganska skönt när man väl är klar å har uppsatsen i handen...då känner man sig väldigt stolt...men vägen dit är jobbig...men men det är ju nåt man måste göra

Efter Anita hade pratat så var det Håkans tur...men han hann inte gå igenom så mycket eftersom Anita tog upp ganska mycket av tiden...å dessutom så fick vi sluta 11.35 i stället för 11.45 som man vanligtvis slutar...det var väldigt konstigt för Håkan sa att han egentligen hade tänkt att vi skulle ta rast 11 men frågade om vi kunde fortsätta till 11.30 i stället å det gick ju bra för oss...alltså det är ju inte meningen att vi ska ha en rast mitt i så det var lite konstigt tyckte ja...men då fick vi iaf sluta 11.35 iaf...visst inte mig emot =)...å vi hann inte gå igenom uppgiften som vi hade heller men det var bra för ja hade ändå inte noterat några felhandlingar direkt :p

Nu ä ja lite irriterad på vårt internet åxå för det loggar ut hela tiden...grr...inte kul...väldigt irriterande...det brukar funka bra annars men inte nu idag...det kanske är routern som har fått fnatt eller nåt

Dålig disciplin

Nu har den andra skolveckan börjat å ja ha kommit in i samma dåliga rytm som alltid med dålig disciplin :p...jag säger till mig själv att ja ska läsa från att ja går upp...men av nån konstig anledning så kommer det en massa annat i vägen...så ja ha inte alls gjort mycket...ja kunde lika gärna ha börjat idag...då hade nog det jag gjort varit i propotion mot hur länge ja gått i skolan :p...ja ha bara läat två kapitel än så länge...å det är inte så mycket för böckerna ä inte så stora å kapitlen inte så långa...ja förstår inte varför ja ska va så dålig på det där...å sen när ännu en dag gått utan att ja gjort värst mycket så får ja dåligt samvete å blir arg på mig själv för att min disciplin är så dålig...men men ja får väl försöka bättre denna veckan då...dessutom har ja tänkt att ja ska gå upp någorlunda tidigt på morgonen men det har inte gått så bra det heller...det är ju sååå skönt att ligga kvar i sängen å sova på morgonen...så i stället så är det jättesvårt å somna på kvällen när man ska sova :p

Idag känns det som att det varit söndag fastän det är måndag....det är säkert för att Johannes har varit ledig å så idag...men imorgon måste ja iaf masa mig upp i tid för då ska ja till skolan å ha teknisk psykologi...men det ska nog gå bra...ja ha ju sovit så mycket nu senaste tiden så :p

Idag har ja suttit mycket vid tvn måste ja erkänna...men det bara råka bli så :p...ja råka börja se ett program å då va ja tvungen å fortsätta se det så ja fick se hur det gick å sen gick det nåt mer bra program som ja ville se å så :p...sen så ha ja å Johannes varit på gymmet en sväng åxå å tränat...ja ä väldigt sugen på att testa lite nya gruppträningar men ja ä lite feg så ja vågar inte gå själv så ja vill helst att Johannes följer med iaf första gången...men han vill ju inte med på allt för en del ä väl lite för tjejigt för honom...synd att ja inte har nån tjejkompis ja kan ta med mig...men men...ja ska försöka få med honom på core nån gång å så tänkte ja att ja kankse kan gå på bodypump själv för det har ja ju iaf varit på förut...så fundera ja på om ja skulle pröva aerobics åxå...men då måste ja ta mod till mig för det vill inte Johannes gå på

Skolstart

I tisdags så började då skolan igen...inte nåt ja såg fram emot så där väldigt mycket kan ja ju säga då...det är så mycket skönare å vara ledig =)...å jobba åxå för då slipper man för det mesta tänka på jobbet under fritiden...när man går i skolan så finns alltid allt man måste göra med i bakhuvudet...men när man ha jobbat ett tag kanske man tycker tvärtom...vad vet jag...det är ju väldigt fritt med skolan iaf...man kan göra saker lite när man känner för det...vi ä ju bara i skolan två eller tre gånger i veckan oftast

I tisdags så gick Håkan och Rickard igenom vad vi skulle göra för nåt den här terminen...eller iaf första delen...för sen blir det ju D-uppsats...vi ska ha teknisk psykologi och kvalitativ/kvantitativ metod parallellt med varandra...vi har aldrig haft Håkan förut men han verkar va bra iaf...vi ska ha honom i teknisk psykologi...efter de gått igenom allt...eller det var ju inte så mycket egentligen...så började vi med teknisk psykologi...vi fick en uppgift till nästa gång åxå...det var inget allvarligt men det känns som en svår uppgift...vi skulle nämligen notera felhandlingar som vi gör till nästa gång...alltså sånt som inte blir riktigt som man har tänkt...typ att man kör fel eller nåt sånt....vi får väl se om ja gör nåt fel till dess =)

Så idag så börja vi med kvalitativa och kvantitativa metoder...fast det blir mest kvantitativt sa Rickard å det passar mig utmärkt...för ja fatta inte alls mycket förra terminen då vi hade Saila i kvalitativa metoder men det kan ju ha berott på läraren åxå :p...nu är det ju inte så att ja fattar statistik så bra då men...det gör ja verkligen inte! Idag hade vi en genomgång av sånt vi gjorde förra gången...å ja känner ju igen det han säger men jag har bara så svårt å greppa det han säger...det är så abstrakt...ja kan liksom inte se det framför mig å ja förstår inte vad de olika begreppen betyder...ja fattar inte riktigt vad det är man får ut av de olika uträkningarna så ja fattar ju inte hur man ska tolka det man får ut i SPSS eller vad det nu hade bytt namn till :p...när ja satt på föreläsningen var ja verkligen tvungen att koncentrera mig för att fatta å ändå fatta ja inte riktigt...å så brukar det inte va på andra kurser...ja känner mig nästan lite dum när ja inte kan fatta vad det är han säger egentligen

En annan jobbig sak är att ja har ont i huvudet så ofta...ja ha haft det i princip varje dag sen ja kom tillbaka upp hit...det brukar inte hålla sig i hela dagen men minst en gång om dan brukar det komma smygande...en kväll somna ja med det å hade det när ja vakna igen så det var ju lite jobbigt men...då borde det ju vart kvar där under natten då...det är liksom ingen väldigt framträdande huvudvärk utan den ligger mer i bakgrunden å liksom maler....ja hoppas verkligen att det försvinner snart...för det är inte särskilt kul =(

RSS 2.0