Sommaren 2010

Har du druckit tills du spytt? Nej
Sårat någon? Inte vad jag vet
Förlorat en vän? Nej
Träffat nya människor? Ja
Kysst en främling? Nej
Tagit droger? Nej
Gråtit? Ja
Skrattat tills du kissat på dig? Nej
Tältat? Nej
Varit vaken en hel natt? Nej
Solat? Ja
Badat? Nej
Haft ett förhållande? Nej
Gjort dig riktigt illa? Nej
Gjort några nya percingar/taturinger? Nej
Läst en bok? Ja
Skickat fel sms med flit? Nej
Suttit vid datan en hel natt? Nej
Solat naken? Nej
Fått utegångsförbud? Haha, nej
Sagt "jag älskar dig" och menat det? Nej
Sagt "jag älskar dig" och inte menat det? Nej
Varit i slagsmål? Nej                      
Pussat någon utav samma kön? Nej
Sjungit högt på ett berg? Nej
Kysst någon i regnet? Nej
Kysst någon i skogen? Nej
Kysst någon du inte borde? Nej, eller det beror väl på vem man frågar =p
Tappat rösten? Nej
Varit på festival? Ja
Gått upp i vikt? Vet inte
Gått ner i vikt? Skulle ja inte tro
Bränt dig? Ja              
Fått en ful bränna av tex kläder/smycken? Ja av skorna =)
Varit utomlands? Ja, Paris
Gjort ett bra köp? Ja vet inte                   
Tagit upp kontakten med en gammal vän? Ja
Haft skadeglädje? Ja senast igår =)
Sovit under bar himmel? Nej
Vad kommer du sakna mest? Solen och värmen
Har du svarat ärligt på alla frågor? Ja

Fyllegubbarnas dag

Igår lyckades jag skicka iväg ett CV till slut efter många om och men. Men det andra jobbet hade jag tydligen redan sökt, sån stor koll har jag på vad jag gör =p. Men det var synd för nu hade ja gjort en bättre ansökan och den ja redan ha skickat va inte lika bra. Inte för att ja tror att de hade valt mig ändå men.

Idag var det jättesvårt att komma upp igen på möran. Snart måste ja börja gå upp tidigare om ja fortsätter så här för det är ju inte bra om ja kommer för sent till jobbet. När ja gick upp var det bara sju grader. Så ja fick ta vantar imorse när ja cykla.

Idag hände en ganska komisk sak på jobbet. Det var två fulla personer inne och skulle handla av mig och den ena fråga om han kunde växla en femhundring mot fem tusenlappar. Men det fick han inte =p. Sen när han skulle ut hade han lite väl bråttom och sprang rätt in i dörren och lämnade kvar ett avtryck av sitt ansikte på dörren. Det var väldigt komiskt och mycket svårt att hålla sig för skratt.

Efter jobbet gick jag och kolla på stan för ja skulle på synundersökning fyra å då var det ju ingen idé att cykla hem. Då träffa ja på en annan fyllegubbe som börja prata med mig. Men han sluddra rejält så ja fatta inte va han sa. Men först sa han nånting om att ja va fin å sen ville han ha hjälp sa han. Men när ja insåg vad han ville ha hjälp med så ville ja inte hjälpa honom. Han ville tydligen köpa sex av mig. Det blev riktigt otrevligt till slut tyckte jag så jag gick där ifrån och han ropa efter mig att ja skulle va snäll not honom. Nej tack så snäll vill jag inte va.

På synundersökningen fick jag inga bra resultat heller, ja hade sämre på båda ögonen både för linser och glasögon. Men det trodde jag ju också. Optikern sa att hon förstod att ja inte ser så bra med mina glasögon och det kan man lugnt säga. Jag är nog lite av en trafikfara när jag kör bil med glasögon. Ja skulle behöva köpa nya glasögon också men ja hitta inga bra där så ja får väl se om ja hittar nån annanstans.




Valkompass

Snart är det val och jag vet inte hur jag ska rösta än. Så jag gjorde svt:s valkompass.

här blev mitt resultat. Hmm så enligt det där så ska jag rösta på Vänsterpartiet. Nja vi får väl se. Jag fick sämst på Piratpartiet och det kan jag iaf säga att ja inte tänker rösta på så där stämde det iaf.

 

Vänsterpartiet 62%
Feministiskt Initiativ 60%
Socialdemokraterna 57%
Miljöpartiet 56%
Sverigedemokraterna 51%
Centerpartiet 46%
Kristdemokraterna 45%
Moderaterna 39%
Folkpartiet 37%
Piratpartiet 17%
Men man har ju ett tag till att fundera på så...

Kort helg igen

Denna helg har varit kort eftersom ja jobba mån-lör igen. Det är jobbigt med såna veckor. Ja jobbar ju inte så långa dagar men det känns ändå. Ja går ju upp 6.15 och det är verkligen inte en bra tid för mig.

I fredags var det väldigt svårt att komma upp. Hela min kropp bara skrek åt mig att ja inte skulle gå upp utan bara somna om så det krävdes en rejäl mental ansträngning för att komma upp. Det gjorde att ja kom iväg lite sent till jobbet så ja var där prick halv =p. Ja börjar ju halv så det kan va bra att vara där lite tidigare. Men det är ju bara jag och chefen där vid den tiden så det är inte så många som märker när ja kommer. Ja vet inte om hon märkte när ja kom heller.

På jobbet så fick vi både tårta och räksmörgås. Tårtan var från Emma som gjorde sin sista dag och räksmörgåsen var från apoteket för att de ska lansera ett eget märke den förste september. De som är fast anställda fick även en kartong med produkter. Men eftersom ja inte är det så fick ja ingen, men mamma fick ju en.

På kvällen sen så var jag på bio med Emelie. Vi såg inception. Det var en väldigt konstig film. Man måste hänga med i svängarna om man ska fatta. Å slutet var väldigt jobbigt för ja vill inte ha såna där slut när slutet kan betyda olika saker. Man kan liksom tolka det på olika sätt. När vi var där så var det även nåra barn på ca 10 år eller nåt där och de kan ju inte fattat speciellt mycket tycker ja. Dessutom sprang de runt i salongen och visste inte riktigt var de kulle sitta tror ja.

På lördan börja ja inte förrän tio så då blev det lite sovmorron. Men det spöregna när ja skulle till jobbet. Det är inte så trevligt att cykla då men ja stod emot vädergudarna och gjorde ett försök ändå =p. Tur att ja ha köpt nya regnbyxor för de gamla läckte in.

Ja satt bara i kassan under lördan men ja fick hjälpa Elisabeth med en retur också. Det brukar va ganska tråkigt att sitta i kassan själv när det är dåligt med kunder men igår så satt Felicia i den andra kassan så vi satt å prata när det var dåligt att göra så då gick tiden fortare. Men det var ganska bra med kunder eftersom det var löningshelg, förutom först på morgonen och sista timmen. Ja såg en massa folk ja känner/känner igen också. Lite släktingar också.

Under kvällen igår så spela ja, Helena och Patrik spel och sen kolla vi på tv. Det var sista dagen ja träffa Helena på ett tag nu så det känns ju tråkigt. Det kommer bli tråkigt när hon inte finns här hemma, bara mamma och pappa. Men hon bor ju inte lika långt bort som ja gjorde förut iaf =).

Idag har ja inte hunnit göra så mycket. Ja tänkte skicka in CV på två jobb här sen.


Ny klocka

Jag tycker både att tiden går för fort och för sakta, visst är det konstigt. För fort för att sommaren nästan är slut. Jag vill ju ha sol och värme och ligga ute på gräsmattan och må gott. För sakta eftersom att jag väntar och längtar. Nu var jag lite mystisk, men det måste man få va ibland.

Nu är det mindre än en månad tills jag fyller och i förrgår, alltså exakt en månad innan ja fyller år, fick jag en present i förskott. Ja va på guldfynd med mamma å Helena för mamma hade typ 150 kronor som hon var tvungen att använda där snart. Så ja sa att ja skulle behöva en ny klocka och att ja kunde önska mig det i födelsedagspresent. Färgen på den gamla har liksom blivit ful. Så då köpte mamma en till mig. Men ja ha redan börjat använda den.


Min nya klocka

Idag var det jobb som gällde igen. Imorse var det bara 18 grader i mitt rum så det kändes inte så lockande att gå upp. Men måste man så måste man. När ja skulle cykla till jobbet så var det bara 10 grader ute så ja kände att ja nog skulle tagit vantar. Men så smart är man inte. Ja har även varit på möte på arbetsförmedlingen idag å det enda vi sa var att hon skulle ta bort mig eftersom ja jobba så mycket. Så det kändes ganska onödigt. Sen var ja på banken och sätte in pengarna ja fick tillbaka från Radiotjänst också. Det är oftast tvärtom att man betalar till dom men eftersom ja ha flyttat så fick ja tillbaka det ja hade betalat för mycket.


Måndag igen

Nu är det ännu en ny vecka igen då. Tiden går så fort. Vart tog sommaren vägen liksom? Snart är det höst igen med regn och rusk och mörker. Imorse när jag cyklade till jobbet kände jag verkligen att sommaren är på väg att ta slut. Det var bara tio grader när ja gick upp och ja kände att ja gärna skulle haft vantar på mig. Men sen blev det finare på dagen och när ja åkte hem vid tre så lyste solen och det var rätt så varmt ute.

Just nu vill ja bara gå och lägga mig för ja ä så trött. Ja somna nästan i sängen när ja kom hem. Men ja ska att försöka hålla mig vaken för annars får ja svårt att somna sen när ja verkligen går och lägger mig.

Igår beställde ja biljetter till Göteborg den andre september för då ska jag till Liseberg. Ja ska träffa Ida och hennes kompis där och gå med dom. Det ska bli så roligt att träffa henne igen. Det kommer ju tyvärr inte bli så ofta nu när ja ha flyttat hem igen.

Nu när skolorna börjar igen så känns det väldigt konstigt att ja inte ska åka upp till Luleå och gå ännu ett år i skolan. Det känns liksom som att det är något som är fel. Det känns ganska skönt iofs men väldigt märkligt. Lite tråkigt också iofs eftersom ja inte får träffa mina klasskamrater igen.


Filmkväll

Denna veckan slapp jag att jobba måndag-lördag vilket är väldigt skönt. Det är inte kul med såna veckor, helgen blir liksom så kort då. Nu har jag även börjat komma in i jobbet och är inte lika trött när ja kommer hem. Men på morgonen är ja fortfarande trött, ja kommer nog aldrig vakna upp pigg klockan kvart över sex någonsin.

Så idag är jag alltså ledig och jag tog sovmorgon till elva idag vilket var väldigt skönt.

Igår kväll så hyrde ja film med Emelie. Fast först fick vi stå och vänta på en massa cyklister för de hade nån cykeltävling här igår å de kom i en väldig fart. Vi tänkte att vi kunde ju hoppa in och vinna hela tävlingen men vi hoppa över det och hyrde film i stället =). Vi köpte en massa godis och chips också som vi proppa i oss. Det är konstigt att man fortsätter att trycka i sig en massa fastän man redan är mätt å spyfärdig =p.

Vi hyrde Valentine och Prinsessan och grodan. Den första handla om en massa par på deras alla hjärtans dag och det fanns ju en del roliga stunder men det var inte direkt nån jättebra film direkt. Men den måste vart dyr att göra med så många stora skådespelare i. Den andra var en tecknad Disneyfilm som handla om en prins som förvandlades till en groda. Den var lite smårolig och väldigt söt.

Ikväll så ska jag till Sandra A och vi ska äta kräfter. Det blir gött det, ja gillar skaldjur. Ja ha ju redan ätit det i år men man kan aldrig få för mycket av det. Enda nackdelen är väl att det tar så lång tid att äta och att det inte är så mycket mat på dom.


Fisketur

Igår var hela familjen och Patrik iväg till mormor och morfar. Det var jag som körde både fram och tillbaka så jag fick träna lite på att köra också. Det blir ju inte så ofta annars. Stan ligger ju på cykelavstånd så till jobbet behöver man ju inte bil.

När vi kom dit var det fika som alltid vid elva. Efter det så åkte jag, Helena och Patrik ut med ekan och fiska. Vi var ute till typ halv fyra. Ja brände mig faktiskt lite i ansiktet av solen. Ja hade ingen solkräm och trodde inte det var så farligt eftersom det är i slutet av sommaren.

Jag och Helena meta och Patrik kasta. Helena fick sex fiskar (nästan sju) varav en mört så den slängde vi tillbaka. Jag fick tre stycken (nästan fyra). Å Patrik fick bara en.

När vi kom tillbaka fick vi mat och sen åkte vi hem.

På kvällen så åt vi kräfter å fisken vi fångat.


Vår fångst (Helena fick upp den stora)


Kräftor =)


Söndagsutflykt

I söndags var jag, Helena och Patrik på söndagsutflykt till Bergs klätt. Både jag och Patrik hade kamerorna med så vi lekte paparazzi (eller hur det stavas). Ja fick en massa myggbett och minst två pissmyror bet mig vilket inte var så trevligt. Men ja fick lite motion vilket verkligen behövs nu. Ja blev ju flåsig bara av att gå där på berget. Det är ju inte speciellt bra. Men det har blivit dåligt med träning nu när ja ha flyttat hem. Ja har ju inte längre nån Johannes som drar med mig till gymmet så då blir det inte av. Ja har inte nån motivation till det, ja tycker bara det är jobbigt å så är ja ju rätt lat också.

Idag gick det inte så bra på jobbet. Eller ja gjorde inte en massa fel eller så men det var en massa varor idag så ja hann inte riktigt klart. Men ja får väl ta det imorgon i stället, det går ju det med. Då borde det inte vara lika mycket att göra. Det brukar va mest på tisdagar men idag var det som en tisdag. Det var ovanligt mycket för att vara en onsdag.

Chefen fråga mig även om ja kunde fortsätta längre så ja ä kvar till september ut iaf å det säger ja ju inte nej till. Det har ju inte direkt kommit upp något annat jobb än å det vet man ju aldrig när det gör om det nu ens gör det. Så nu vet jag vad ja ska göra den närmsta tiden =).

Nu tänkte ja visa lite bilder från i söndags (även fast ja inte gillar dom på mig eftersom ja är osminkad =p)

 

 

 

 

 

 

 


Kalas

I lördags klockan fem var ja på dubbelt 10-årskalas. Det var mina kusiner som fyllde år. Dom fyller med en veckas mellanrum så de brukar ha kalas tillsammans. Vi fick grillat, klyftpotatis och sallad å sen fick vi tårta, kakor och kladdkaka. Riktigt kladdig kladdkaka var det =). Det var nästan som chokladsås i stället. Dom har skaffat en katt också som var väldigt sällskaplig. Hoppas bara att inte Henrik är allergisk nu då så att de måste lämna bort den som förra gången.

 
Paketöppning, 10-åring nummer ett...

 
...och nummer två, Helena å Patrik

 
Björn grillar, maaat =)

 
Födelsedagsbarnen, tårta mm


Hamnfest

I helgen har det varit Arvika hamnfest och det var riktigt roligt. Jag har inte varit ute nånting under hela sommaren så nu var det verkligen dags. Eller ja en onsdag då men det räknas inte. Vi var hos Hanna innan båda dagarna. Men på lördan var det kalas klockan fem så ja kom inte hem förrän tio så det blev lite bråttom.

Ja hade nog tänkt se lite mer artister än det blev i slutändan. 500 kronor är ju ändå en del pengar. På fredan hade ja ju tänkt se Amanda Jensen men hon var redan klockan åtta och då var ingen sugen på att gå ner å ja ville inte gå själv heller. Vi kom in så vi hann se typ tre låtar av The Baseballs eller nåt. Å sen var det Björn Rosenström =p. Ja kan ju inte säga att ja gillar hans musik direkt men. På lördan missa ja Darin å Sven-Ingvars, de sista ville ja ju inte se ändå så det gjorde inget men Darin hade ja velat se. Sen på natten såg vi iaf The Ark och det var väldigt bra =).

Nu kommer det lite bilder =)

 

 

 

 

 

 

 

 

Jobb

Idag är jag väldigt trött. Jag försöker att hålla mig vaken tills att jag ska gå och lägga mig men det är svårt. Det kanske inte direkt hjälpte att jag låg i sängen förut då =p. Men ja lyckades hålla mig vaken. Tror jag iaf, ja kan ha slumrat till nån minut. Men inte mer.

Anledningen till att jag är så trött är att ja jobba idag. Jag går på upplärning hos syrran =). Ja måste lära mig det här med varuhantering igen. Man glömmer ju så lätt och så var det ju två år sen ja höll på med det så. Ja undrar ja hur det här ska gå. Ja har väl säkert glömt bort hälften av allt hon har visar mig och sagt idag. Ja känner mig inte alls säker på hur man ska göra allt. Men man får väl hoppas att det finns nån som kan hjälpa en där annars.

Jag var uppe kvart över sex imorse för vi börjar halv åtta på morgonen. Självklart så sov ja dåligt under natten och vakna flera gånger när ja verkligen behövde sömnen. Men det var inget att göra åt, det var bara att masa sig upp när klockan ringde.

Vi får hoppas att det går bättre imorgon. Ja ska va där tis-fre den här veckan. Ja får nog ta en tupplur när ja kommer hem på fredag om ja ska va ute på kvällen känner ja. Det är ju hamnfest i helgen så då blir det ut.

Efter att ja kom hem vid tre så har ja inte orkat göra så mycket. Mest suttit här bara. Ställt mig i bostadskö har ja gjort idag också. Ja vill inte bo hemma alltför länge känner ja. Man vill liksom ha sitt privatliv och sina egna rutiner som man vant sig vid när man haft ett eget ställe. Å ja saknar friheten att kunna göra saker utan att få en massa frågor =p

Helt plötsligt är inte sorgen där en dag

Den här helgen har varit riktigt lugn, ja ha i princip inte gjort någonting alls. Mest suttit vid datorn bara. Men man måste väl ha såna helger ibland också. Elller jag har ju ganska ofta såna helger iofs känns det som. Men men ja lider inte av det iaf.

Sen ska ja träffa Sandra A och vi ska hitta på nåt. Kanske att det blir minigolf annars kanske vi ser nån film. Det är ju ganska mulet men det regnar ju inte iaf.

Jag har insett en sak den här helgen, eller det har väl kommit lite krypande. Det jag har kommit fram till iaf är att jag mår bra igen, jag känner mig inte förtvivlad och ledsen längre. Jag känner att jag kan gå vidare. Jag börjar inte gråta för minsta lilla minne längre utan kan se tillbaka på tiden vi hade tillsammans med glädje. Jag kan prata med Johannes om vissa saker utan att bli ledsen och börja gråta. Det känns lite underligt men skönt. Vi är väldigt bra kompisar och pratar om allt. Eller iaf nästan allt. Vi har nog ett väldigt konstigt förhållande egentligen. Det är nog lite märkligt att gilla en person så mycket som har sårat en så mycket. Jag saknar inte längre honom på samma sätt men jag saknar det vi hade. Men det är klart ja saknar honom men då är det mer på ett vänskapligt plan för vi har väldigt roligt tillsammans.

Det är konstigt det där med sorg. En dag upptäcker man att det inte gör ont längre och man märkte aldrig hur det gick till. Jag har även märkt att det inte så lätt att hantera sorg, varken för den dom har det eller de som finns runt om. Det är lätt att säga att man ska hjälpa till och finns där men många vet inte hur de ska agera och hjälpa till så då är det ibland enklare att bara låtsas som ingenting i stället och i stället komma tillbaka när det blivit bättre. Men jag tänker inte klandra någon för jag vet att jag själv inte heller är så bra på att hantera andras sorg. Det är svårt att veta hur man ska vara mot en person som mår dåligt. Förhoppningsvis har jag väl lärt mig något nu så jag bättre kan hantera andras sorg. Men jag kan bara hoppas för det är väldigt svårt. Det komiska är ju att den som har tröstat mig mest och varit mest som stöd är Johannes. Men det kan ju bero på att vi bodde tillsammans och det var han som såg när jag var ledsen.


RSS 2.0