Julen

Julen spenderades som vanligt i Västra Ämtervik. Enligt tradition är det alltid julfika hos min morbrors familj och sedan blir det julmat och julklappsutdelning hos mormor och morfar. Det var en mycket trevlig jul tycker jag och tydligen har jag varit snäll i år för sammanlagt har jag fått 11 julklappar i år =D. På juldagen åkte vi hem och på kvällen blev det utgång med Hanna, Åsa och Charlotte vilket också var väldigt trevligt. Dock kände jag mig ganska gammal när vi var på Tiki.

 
Vår gran här hemma och Helena och Patrik hos mormor och morfar.


Jag är inte så förtjust i julmat, syns det? =)

 


Mormor och morfars gran

 
Tomten delar ut paket

 



 





1 dag kvar

Jaha så nu var det alltså den 23:e december redan och julafton imorgon. I år kommer det i alla fall helt säkert att bli en vit jul som det ser ut nu. Det har ju knappt varit nån plusgrad sen ja vet inte när. En extremt kall början på vintern har det ju varit i år och väldigt vit.

Nu sitter jag här och väntar på att Helena ska komma hem, hon kommer med tåget kvart över tolv. Om det inte är försenat som de flesta tåg verkar vara nu för tiden =p. Egentligen skulle jag ju kunna julstäda och pynta i stället för att sitta här men ja bara råka hamna här. Men men ja har ju hela dagen på mig. Ja är ju ledig idag vilket är väldigt skönt.

Igår fyllde mamma år så vi sjöng för henne vid morgonmötet på jobbet. När jag fyllde år var det ingen som visste att ja fyllde år så då var det ingen som sjöng. Det var ganska bra tycker ja, det känns lite jobbigt att sitta där och alla står och sjunger för en =p. Under lunchen så var jag på Statt med Felicia och använde mitt presentkort som ja vann på Luciafesten. Vi åt dagens pasta båda två som var Bolognese. Det var väldigt gott och trevligt. Sen så finns det ju en stor salladsbuffé och kakor och godis till efterrätt så man blir att rejält mätt. Felicia åker ju till Chile nästa vecka vilket känns ganska tråkigt, ja kommer sakna våra roliga samtal på mornarna =D.

Igår på kvällen kom Erna och Lennart på fika för att mamma fyller år och efter det så åkte jag och Hanna till Sandra F på julfika. Så det blev väldigt mycket fika igår =). Men det hör väl julen till det. Mycket fika och lite träning har det blivit på sistone. Ja får nog ta tag i träningen igen sen efter helgerna känner ja. Fast sen ska ja ju till Thailand också så då blir det ju dåligt med träning igen =p.

I förrgår fick jag dock ett samtal som gör min jul lite mindre rolig. Det var nämligen Johannes som i princip sa upp kontakten med mig. Vi har ju varit väldigt bra kompisar efter att det tog slut. Vissa kanske tycker att det är väldigt konstigt, men så var det iaf. Men nu har han en ny flickvän och hon gillar inte att vi har kontakt och verkar rejält svartsjuk så för att inte göra henne ledsen så dumpa han mig igen fast som vän denna gången. Det känns väldigt trist att det blev så här för jag gillar honom ju och vi har lätt för att prata om allt. Men det finns inte mycket jag kan göra åt den saken.

Förkyld till jul?

Jag har gått och haft ont i halsen nu ungefär en vecka och förra helgen var ja väldigt sliten och trött. Men eftersom det inte hände nåt mer så trodde ja att det inte skulle bli nåt värre. Men tji fick jag, idag så retar det i halsen också förutom att det gör ont och så är inte min röst vad den borde vara =p. Så frågan är om man kommer va sjuk i jul då. Ja hoppas att det går över tills på fredag men man vet ju aldrig hur långvarigt sånt där blir. Men det kanske var min tur nu då eftersom ja klarat mig rätt bra i höst annars.

Idag på jobbet så var ja nästan sysslolös. Ja hade redan fått hjälp med det ja skulle göra så det var nästan inget jobb kvar till mig. På slutet så slog ja in presentförpackningar i cellofan t.e.x. Å innan det jämförde jag restlistor och det har ja bara hunnit med en gång tidigare under hösten. Men det var ju väldigt bra att ja hann göra det nu då.

När ja gick hem såkörde mamma å pappa förbi mig när ja va vid Verken så ja fick skjuts den sista biten, det var inte fel det =).

När vi kom hem så åt vi och sen så gjorde jag och mamma knäck och kola. Det är ju det bästa ätbara under julen det, allt godis =). Julmaten kvitttar bara jag får mitt godis.

Sen så har ja försökt plocka undan lite så ja kan få plats med lite julsaker här.


Luciafest

I torsdags hade vi luciafest med jobbet. Den var klockan halv sju, när alla hade slutat jobba. Berit och Anna-Lena hade gjort det så fint under dagen. De flesta var där tror jag, samt de som gått i pension under året.

När vi kom dit fick vi först glögg vilket jag egentligen inte gillar men ja tog en mugg iaf. Men russin och mandel gillar ja så ja åt mest det och lämnade ganska mycket av själva glöggen kvar =).

Efter lite mingel så kom det ett luciatåg med en anställds barnbarn och hennes kompisar. De var så söta så och sjöng några sånger. En som ja inte kände igen bland annat, måste vara nåt nytt påhitt.

Sen så fick vi julmat som var från Edanes pizzeria. Jag är ju inte så förtjust i julmat men det går ju ner iaf. Å även om man tar lite av allt så blir det ju en jättestor portion så ja blev väldigt mätt ändå. Jag och Felicia hade en del prat att ta igen så när de andra var klara med sin andra portion var vi bara klara med vår första.

Sen var det tipspromenad i Apoteket med 10 frågor, de flesta om svenska landskap. Det var rätt svårt och jag var bara säker på två frågor. Efter tipspromenaden var det kaffe och ris a´la malta (eller hur det nu stavas). Men ja tog inget för ja va så mätt och sen vet ja inte om ja gillar det heller =p.

Under kaffet så gick de igenom de rätta svaren och jag fick åtta rätt =). Det innebär att ja var en av tre stycken som fick bäst. De hade pris till de två bästa och de hade en utslagsfråga som avgjorde vilka det blev. Hur många cerat de hade i en burk. Det var 63 stycken och jag gissade 72, vilket innebar att jag kom tvåa och alltså vann ett pris =).

Ja va i säng halv elva å igår va ja riktigt trött eftersom ja fortfarande va tvungen å gå upp tjugo i sex. Alltså jag är inte bra på att hantera dåligt med sömn kan ja ju säga. Så igår så såg ja bara Robinson å sen var det sängen som gällde =p. Å det var så skönt att sova ut idag. Ja känner mig faktiskt pigg idag, vilket är ovanligt nu för tiden. Ja känner mig i princip trött varje dag nu.

 
Kollegor


Luciatåg

 
Mat och mer kollegor


Jag och Felicia

 
Min vinst =)


Felicia


Blev kopplad till mig själv

Tänkte bara berätta om en lite komisk grej som hände på jobbet härom dagen. Det var nämligen så att vi hade fått lite grejer som vi inte visste vad vi skulle göra med för på följesedeln stod det att dom skulle vara till julkitten. Men vi hade inte fått nåt meddelande om att nåt skulle bytas ut. Så då ringde jag först till Tamro, som skickade dem till oss. Men de visste ingenting utan hänvisade mig till Organisationen. Så då skulle ja försöka ringa till Hjärtats support i stället. Så först fick jag prata med nån tjej där och ja berätta att ja ville veta vad det var meningen att vi skulle göra med det vi fått. Men hon verka inte veta riktigt och helt plötsligt hade hon kopplat mig till en annan kille utan att ens säga det till mig så ja blev lite förvänad. Så då hörde ja inte riktigt vad han sa utan ja tyckte han fråga vartifrån ja ringde och då sa jag ju Arvika torget och då försvann han och det börja ringa i telefonen hos oss. Så tydligen hade han kopplat mig till mig själv =p. Men ja ville ju inte prata med mig själv heller. Så fruktansvärt roligt, det tyckte jag just då iaf =).

Bilder från helgen

Tänkte bjuda på lite bilder från helgen =)

  
Den lilla hotellsängen och utsikten från vårt hotellrum


Inte riktigt rätt årstid att sitta ute på balkongen =p

 
Snögubben i Haga (där Helena även vann skumtomtar som jag glömde skriva i förra inlägget (är du nöjd nu? =)))

 

 
Stora julgranskulor

 
Lite speciella hantverk =)

 

 

 

 

 

 

 


Lite uppdatering

Tänkte dra en liten uppdatering om vad jag har gjort sen sist. Det var ju ett tag sen ja skrev här. Ja ha liksom inte haft tid eller lust att skriva nåt så då ha det blivit lite tomt här.

Förra helgen var ja ute med Hanna och Mia på lördan lite spontant. Det var inget planerat utan det bestämde vi på lördan och det blev väldigt lyckat tycker ja. Då fick ja även använding för lite nya kläder som ja hade köpt i Karlstad på fredan när ja va där med Hanna. Vi var först hos Hanna och spela in lite musikvideor å sjöng =). Sen gick vi till the Roof. Det var en väldigt rolig och lyckad kväll tycker ja. Sen på söndan, första advent, så jobba ja 14-18. Det var faktiskt väldigt trevligt för alla var så glada och trevliga. Efter jobbet så testa ja pizzan på den nya pizzerian och såg på tv med lite folk. Det var god pizza och trevligt sällskap.

Förra veckan så var jag iväg och bowlade på torsdan med fyra bekanta. Det var också väldigt trevligt. Det börja ganska bra för mig för att sedan gå väldigt dåligt i andra serien. Efter den serien låg ja sist sammanlagt. Men sen i tredje serien hände nåt och ja fick tre strikar och en spärr efter varann. Så då fick ja 140 på den serien. Ja vet aldrig om ja fått så bra nån gång faktiskt. Så det var riktigt roligt. Så efter det blev ja tvåa sammanlagt =).

På fredan så jobba ja 7.30 till 17.45 och sen fick ja gå direkt ner till tåget som skulle gå lite över sex, där mamma å pappa vänta. På tåget ner till Göteborg sov ja mest hela tiden. Vi kom hem ganska samtidigt som Helena så det var ju perfekt det. Vi hade ett väldigt bra hotell, det hette nåting med Clarion hotell Odin. Det var väldigt fina rum och bra service, så det kan ja rekommendera. När vi kom dit på kvällen fick vi smörgåsar och nån slags kladdkaka. Det var bara en 120 säng så det kan ju va lite jobbigt om man inte vill ligga så nära sin sängkamrat. Men det var inga problem för mig och Helena.

På lördan va vi först iväg en sväng till Haga där de hade marknad med en massa grejer. Det var väldigt mysigt och en massa fina saker. När vi hade gått där ett tag så åt vi lunch och sen så åkte vi till Liseberg. Där var det väldigt fint med alla ljus å grejer. Väldigt mysigt att gå runt där. Vi försökte även vinna lite choklad men det gick ju inte så bra =p. På kvällen åt vi på hotellet för det ingick kvällsbuffé och den dagen var det kyckling å det är ju gott =).

På söndan så gick vi i Nordstan hela dagen och ja hitta lite kläder och så köpte ja å Helena en julklapp till mormor och morfar. Sen så gick tågen vid femtiden till Västerås respektive Arvika. Vi skulle byta i Kil med vårat tåg och när vi kom dit så var det en halvtimme försenat. Det skulle gå vid åtta å va framme halv nio egentligen. Men sen skulle det gå kvart i. Till slut så ropa de ut att tåget var inställt och det skulle komma en ersättningsbuss. Men det dröjde ett tag så det var en som ringde till SJ. Å när han kom fram så kom det en buss men den var ganska full så av oss 12 som var där så blev sju kvar. Så då sa hon på SJ att det skull komma två taxier. Å busschauffören sa att det skulle komma en till buss om tio minuter. Men inte kom det nån buss eller nån taxi. Så dom ringde taxibolaget å de hade inte fått in nån bokning så de skulle ringa till SJ. Å till slut efter 2,5 timme i kil kom en stor taxi som kunde ta med oss alla sju till Arvika. Men det var inte speciellt roligt att sitta där och vänta så länge.


RSS 2.0