Paris

Första dagen orkade vi inte med så mycket eftersom vi var uppe så tidigt. Vi tittade mest runt i området omkring hotellet, letade efter turistbyrån och åkte pariserhjul.

 
Hotellet

 

Andra dagen åkte vi en sån där röd turistbuss som visa de flesta sevärdheterna. När den turen var slut så börja det bli lite mörka moln börja mullra lite och det börja dugga lite så då gick vi till Louvren. Där inne gick vi ett par timmar eller nåt men vi gick bara genom en och en halv våning typ. Men det var mer än ja gjorde när ja va på skolresa där iaf, då gick vi typ och såg Mona-Lisa och sen gick vi därifrån =p. Vi var inte så intresserade då.

Vi åkte även på upptäcksfärd för att se om vi kunde hitta hotellet vi bodde på under skolresan och det gjorde vi faktiskt. Vi visste inte på vilken gata det låg eller så men vi hade ju namnet på hotellet och området. Ja kände faktiskt igen mig. Det var lite roligt och nostalgiskt att gå där igen.

Vi fick även lära oss att man inte ska stå med en karta och se undrande ut för då kan det komma nån fransk tant och undra om man vill ha hjälp. Vi stod nämligen och fundera vart vi var och då kom det fram en tant som ville hjälpa till men problemet var ju att hon prata franska och vi fatta ju inte vad hon sa å hon gav inte upp heller när hon fatta att vi inte prata franska så det tog ett tag innan hon gick sin väg.

 

 
  

Den tredje dagen var vi först i Notre Dame och sedan tog vi en båttur på Seine.  Efter det åkte vi ut till Moulin Rouge och Sacre-Couer (eller hur det stavas). Det var en jobbig försäljare som skulle göra ett armband till mig men ja ville inte ha nåt. Så stod han i vägen när ja skulle ta kort också. I slutet av dagen var vi vid Triumfbågen och gick i lite affärer på Champs Elysees.

I en så stor turiststad tycker man ju att engelska ska vara vanligt men de är väldigt stöniga i Paris. Alla kan inte engelska å andra kan det väldigt dåligt. Alla restauranger har inte menyn på engelska så man fick gissa sig fram ibland. Men det gick ganska bra ändå. 

  
Notre Dame

 
Molin Rouge och Sacre-Couer

 
Triumfbågen och den okände soldatens grav

Nästa dag var vi först på museet d´Orsay som förr i tiden var en tågstation. Sen så åkte vi till ett vaxmuseum där de hade en del kändisar och scener från franska historien. Sen avslutade vi dagen i Eiffeltornet.

Sista dagen så gick vi bara i affärer. Ja va riktigt trött eftersom ja hade sovit så dåligt under natten för ja hade ont i halsen. Ja fick ju med mig nån fransk förkylning hem verkar det som.

 
Eiffeltornet

 

 
Ernest Hemingway och nån fransman, nåra andra fransmän =)

 
Nån komiker tror jag med ett extra ben =p, Helan och Halvan 

 
De tre musketörerna?, Ringaren i Notre Dame och Esmeralda


...

Här händer det inte så mycket nu för tiden. Jag har liksom bättre saker för mig. Senaste tiden har jag varit på festival, spelat minigolf, sett på film och varit i Paris. Så det har liksom inte varit så mycket tid över till att blogga. Men ja tänkte lägga in lite bilder från Paris sen nån gång. Vi får väl se när det kommer. Först måste jag ju lägga in korten och sortera ut vilka ja vill visa. Ja ha ju tagit ca 300 kort så det är en del. Ja är lite av en paparazzi (eller hur det stavas) när jag är på semester =p.


Premiär på Brygga

Igår började jag dagen med att spela minigolf med Kristin. Det gick betydligt bättre än förra gången. Ja fick faktiskt tre hole in one. Men ja förlora ändå mot Kristin. Efteråt så köpte vi glass och satt i gräset och prata. Det var en del folk som sola men inte så många som bada. Ja ha ju fortfarande inte badat en enda gång i sommar så ja borde väl göra det snart. Det borde ju va tillräckligt varmt så att man kan göra det nu faktiskt.

Vid halv sju så cykla jag och Helena till Tobaken för att träna. De har gratis utegympa där varje vecka. Det blev första gången ja va på den igår. Den här veckan var det Body Attack. Det gick väl lite sådär, det var riktigt jobbigt. Ja ha ju inte vart så bra på att träna på sistone. Eller ja nånsin egentligen =p. Å idag så känns det i kroppen att ja ha rört på mig.

Senare på kvällen när ja hade duschat och ätit så åkte jag till Hanna. Ja fick lite hjärnsläåå och glömde vilken trppuppgång det var hon bodde i så ja gick fel först. Men sen hitta ja rätt. Precis när ja kommit dit kom även Mia. Efter ett tag så gick vi iväg till brygga. På vägen dit så såg vi tre duniga små måsungar men när vi kom närmare så attackerade föräldrarna så vi gick vidare.

Igår blev det alltså premiär för mig på brygga. Det var ganska lagomt med folk, det var ju bara onsdag så då är det ju inte lika fullt som under helgen. Sen är det ju gratis på onsdagar å det är ju aldrig fel. Ja fick även gratis dricka där inne. Först skulle Hanna köpa en cider till mig för hon va skyldig mig pengar men bartendern glömde ta betalt för den så hon fick den gratis. Sen så bjöd en kille oss på en varsin drink också. Han flörta med mig också vilket gjorde mig lite obekväm. Ja vet inte riktigt hur ja ska reagera. Speciellt inte när ja inte är intresserad =p. Ja fick en hård kram och en puss på handen av honom.

Idag börjar festivalen, så ja ska gå ner och kolla här sen. Tyvärr verka det som att det skulle bli regn här snart men men man kan inte få allt.


Ny utsikt

När ja kom hem från resan upp så hade jag fått en ny utsikt från mitt rum. Dom håller på och bygger en till våning på huset bredvid så de hade börjat med det förra veckan. Det kändes lite jobbigt den dagen vi kom hem för då var det massa folk på taket som var lite väl nära tyckte ja. De såg ju rakt in i mitt rum. Så om ja skulle byta om fick ja tänka mig lite för. Men sen har de varit på den andra sidan och jobbat och under helgen och idag har de inte jobbat nåt alls där.


Flyttlass

Sådär nu var ja hemma igen då. Man känner sig rätt så sliten nu efter den långa resan. Vi började i måndags klockan sju och var hemma ungefär halv fem idag. Jag och pappa turades om att köra men pappa körde mest.

Första dagen åkte vi till Härnösand. Jag träffade på en självmordsbenägen fåge när ja körde den dagen. Den liksom kastade sig framför bilen men den ångra sig nog och vände. Så ja körde inte på den som tur var. Ja känner inte att det är något ja vill göra. Ja ha bara kört på insekter än så länge och det får gärna fortsätta så.

 
Härnösand

 
Restaurangen Skeppet som vi åt på och Tingsrätten som ja tyckte var fin

 Nästa dag så gick vi inte upp riktigt lika tidigt, vi åkte inte förrän halv tio den dagen. Det var en massa vägarbeten å maskiner i vägen så det var en väldigt dryg resa. Vi var framme i Luleå vid halv sex. Då packade vi det jag inte hade packat och stuvade in det i bilen. Det var med lite blandade känslor jag träffade Johannes igen. Det var roligt på ett sätt eftersom jag tycker om honom som person, vi har haft en bra tid tillsammans och vi har haft många roliga minnen. Men det kändes även väldigt jobbigt och jag blev lite ledsen eftersom jag inser att det verkligen är slut nu och han har gått vidare. Men det är väldigt svårt för mig att ta till mig det och det känns ju inte så kul att tänka på att man är så lätt att komma över. Även Johan gick ju vidare ganska fort efter att vi hade gjort slut och blev ihop med Sandra. Så jag är väl lätt att komma över då antar ja =(.

Dagen efter så gick vi upp åtta, jag sa farväl till Johannes och fick hålla tårarna tillbaka och sen åkte vi iväg. Bilen var riktigt fullpackad, ja trodde inte det skulle få plats så mycket faktiskt. Men ja fick skicka två kartonger och en resväska med bussgods å nåra grejer blev kvar. Johannes får väl göra vad han vill med dem, slänga eller behålla. Den här dagen åt ja en väldigt god pizza till lunch utanför Umeå, en av de godaste jag ätit nånsin faktiskt. Vi körde ner till Söderhamn och hotell Linblomman.

 
Det fina duschdraperiet på hotellrummet och Rådhusparken i Söderhamn

 
Oscarsborg och Ulrika Eleonora kyrka

Idag så börja vi dagen klockan åtta. Sen bar det av hemåt. Å nu är ja alltså här igen. Plocka undan gör jag imorgon, det orkade ja inte idag. Men där var en liten sammanfattning iaf.


Varmt

Idag har det varit jobbigt att bara göra minsta lilla för det har varit 30 grader i skuggan och dessutom kvavt. Det har kännts som att det ska komma åska men än har det inte kommit någon, vi får se om den kommer i natt kanske. Det enda man har orkat med idag är att ligga på en filt och röra sig så lite som möjligt. Det har varit tungt att andas och minsta lilla rörelse gör att man börjar svettas.

Det mest ansträngande jag gjort idag var att gå till Statoil med Helena och Patrik och köpa glass (eller det var patrik som betala men ändå). Det är inte långt till Statoil men ja va svett när vi kom tillbaka.

Jag hade ju sagt att ja skulle börjasöka jobb när det blev juli men ja ha liksom inte kommit igång med det än. Nu kan ja ju inte skylla på att ja väntar på examensbeviset heller. Men ja känner verkligen inte för det när det är så fint väder ute.

Nästa vecka ska ja å mamma å pappa upp å hämta resten av mina grejer. Vi får väl se hur det går, ja får nog skicka en del med bussgods tror ja.


Bio, jogging och examensbevis

Igår låg jag ute på gräsmattan igen och läste och lyssna på musik. Den här gången hade jag solkräm också så jag inte skulle bränna mig mer. Man lär av sina misstag.

Efter tre när Helena kom hem från jobbet så drog hon med mig på en joggingtur. Det var inte skönt som vissa säger utan det var bara jobbigt. Det där med träning kommer inte naturligt för mig. Jag har ingen motivation till det och tycker bara det är jobbigt. Ja ha väl inte hittat den träningsformen som passar mig kanske. Eller så är det helt enkelt för att ja är lat :p. Men jogging kan jag ju säga är absolut inte min grej. Man har ont när man andas och pustar och får ont i benen. Sen så blir ja ju så röd i ansiktet av minsta ansträngning också och det håller i sig ett bra tag efteråt. Å idag har jag träningsvärk såklart.

Efter joggandet och mat så gick jag till Emelie och vi gick på bio. Vi såg Twilight: eclipse. Den var bra tycker ja. Ja gillar ju filmer/serier med vampyrer och det har ja gjort ända sen ja såg Buffy på teve. Så det är inte bara för att det är inne just nu. Sen så är ju Jacobs magrutor rätt trevliga också =).

Idag så var jag till stan en sväng och kollade rean men ja hitta inget. Men ja fick ju en promenad iaf vilket kan va bra har ja hört.

Idag har även mitt examensbevis kommit och min uppsats. Det känns skönt att ha det i sin hand. Jag har skrapat ihop ganska bra betyg också faktiskt. Ett betyg mer än hälften var VG så det var ganska lika med betygen.


Första sidan på mitt examensbevis


RSS 2.0