Tandläkaren och träning

Idag tog jag faktiskt på mig vinterjackan. Det känns inte riktigt rätt att börja använda den innan Mârten men det är lite svårt när den andra jackan är trasig. Det går ju inte att använda blixtlåset längre =p. På morgonen gjorde det ju inte så mycket för då var det inte så varmt men hem blev det lite varmt med vinterjacka, det kan ju även berott på att ja precis hade tränat och så lyste solen.

På jobbet var det ganska lugnt idag för min del som det brukar vara på måndagar. Det är gött att ha sånadagar också ibland och inte behöva stressa med nåt. Det är annat på lördagar, då är det tvärtom =p.

Unde lunchen så var jag hos tandläkaren på undersökning. Det såg väldigt bra ut tyckte hon. Det enda problemet jag har är tandsten och det är ju inte ett problem som påverkar mig direkt. Om det inte varit för den hade jag kunnat gå på kontroll vart tredje år verka det som. Men nu ska ja försöka bli bättre på att använda tandtråd så kanske det blir mindre tandsten också. Men ja ä ganska dålig på att komma ihåg att använda det.

Efter jobbet så gick jag först och hämtade mina nya glasögon. Ja ha använt dom nu på kvällen och ja ser ju betydligt bättre i dom än de gamla =p. Ja tyckte att ja blev lite vimmelkantig först när ja använde dom men nu känns det bättre.

Sen så gick ja till Hälsokompaniet och använde mitt dyra medlemskap. Det är första gången ja tränar sen ja blev medlem. Det blev lite egen träning med crosstrainer och styrketräningsmaskiner. Det var inte så mycket folk där så det kändes bra. Ja tror nästan att sån där träning är mer för mig än gruppträning för då slipper ja känna mig så dålig =p. På pass så jämför ja mig ju med de andra hela tiden och det känns jobbigt när ja inte hänger med riktigt.

När ja sen skulle cykla hem så hade lastbilarna med karuseller blockerat alla cykelvägar från tivoliplatsen så ja fick ta vägen över Sågudden i stället.

24 år

Igår fyllde jag år. 24 år den 24:e blev det i år. Det var ju lite roligt.

Men ingen sovmorgon fick man fastän ja fyllde år, det var bara att gå upp och cykla till jobbet. Men jobb=pengar och det är inte alls fel det.

Efter jobbet så satte jag igång och baka. Ja hade börjar med muffinsen redan dagen innan för den smeten skulle stå i kylen under natten. Men det blev lite mycket att hålla koll på när ja baka två olika sorter samtidigt. Men det blev rätt iaf =). Ja gjorde chokladmuffins med vaniljkräm och hallon och en chokladmoussetårta. Så det blev mycket choklad. Men det kan ju inte slå fel med choklad =).

Ja hade inte gjort nåt av recepten förut så ja visst inte riktigt hur det skulle bli. Muffinsen blev ganska misslyckade till formen kan ja ju säga. Dom måste haft väldigt stora formar eller så har de skrivit fel i receptet för det skulle bli 20 stycken men det kunde säkert blivit det dubbla. Men nu var ja ju så smart och fylle formarna alldeles för mycket så det blev muffins i hela ugnen =p. Men men så kan det gå när man inte är så van vid att baka och tror blint på receptet. Så därför blir det ingenbild på hur de såg ut. Inte heller på tårtan för det gick inte att få ur den ur formen =p.

Sen var det bara att hoppa i duschen och vid sju kom Helena och Patrik. Då åt vi baguetter, muffins och tårta. Ja blev väldigt proppmätt och smaken på det ja hade bakat var det inget fel på iaf =).

Den här tårtan var det jag gjorde



Sjuk

Jag trodde att ja hade lyckats slippa bli sjuk nu när ja inte blev det när det var så många på jobbet som var det. Nu är ju de flesta friska igen. Men nu verkar det som att det är min tur trots allt. Det är ju inte så konstigt att bli sjuk när amn jobbar på ett sånt ställe som jag gör iofs. Ibland står folk och hostar i händerna precis innan de lämnar fram pengar till mig i kassan. Man nästan känner hur bacillerna kryper upp på en =p.

Ja började känna att det retade i halsen i måndags kväll men ja tänkte att det kasnke var nåt tillfälligt bara. Men igår så blev det värre och det reta mest hela dan. Sen i natt så kunde ja knappt sova för det reta så mycket. Så idag är ja väldigt trött. Ja ä dessutom hes vilket inte är så bra när ja står i kassan eftersom det inte hörs så bra vad ja säger. Vi får väl se vad som kommer imorgon, för det brukar ju inte stanna vid att bara reta lite i halsen.

Det är ju typiskt att ja ska lyckas bli sjuk lagom tills ja fyller år också =p.


Helgen

I fredags fick ja jobba ända till sex, från halv åtta. Egentligen skulle ja sluta tre men schemat gick inte ihop så ja fick stanna längre. Det var ganska jobbigt. Speciellt eftersom ja under dagen hann ha ont i magen, huvudet och ryggen. Efter jobbet så mådde inte min rygg bra och ja kände ett behov av att knäcka rätt den men tyvärr så är ju inte Helena hemma så ja fick klara mig själv. Ja försökte på alla sätt att knäcka ut den och till slut lyckades ja men ja vet inte hur bra det var för ryggen =p.

Kvällen innehöll mycket trevligt sällskap, mys och film =).

Lördagen innehöll inte så mycket. Patrik var här och satte upp en lampa. Vi var till affären och handlade. Ja gjorde klart övningarna som vi ska göra för att lära oss det nya datasystemet som vi får i november. Men ja känner ju att det finns en hel del frågetecken kvar. Ja vet inte hur man ska göra allt. Ja skulle gärna vilja ha nån slags prototyp där ja kan testa vad som händer när man trycker på de olika rubrikerna. Då lär man sig ju mycket bättre. Men men vi får väl se hur det går.

På kvällen såg ja lite av Notting Hill för femtioelfte gången och Parlamentets valdebatt =). Sedan ja såg Notting Hill igår så har ja haft "Ain't no sunshine" på hjärnan. Den är väldigt bra den låten å ja gillar verkligen den delen av filmen där de spelar den låten.



Idag har ja inte gjort speciellt mycket heller. Ja ha läst ut en väldigt dålig bok som ja börja läsa i juli. Då kan man ju undra varför ja fortsatte och läsa den men ja ä sån så att ja måste avsluta det ja börjat med. Det kan vara böcker eller filmer. Ja vill ju veta hur slutet blir.

Sen så har ja ju varit och röstat så klart. Det var faktiskt kö för att få rösta där vi rösta. Sen så gick vi en promenad också för det är så soligt och varmt väder idag =).

Dyr månad

Den här månaden blir en dyr månad. En massa utgifter har det blivit/kommer det bli.

För det första så har ja gjort en synundersökning. Eller två nu men den andra var gratis. Vid första synundersökningen så köpte jag även linser för ett halvår. Idag så var jag på den andra synundersökningen och beställde glasögon sommer gå på nästan 4000 och jag fick betala handpenning för dem på 900 kronor idag.

För det andra så var jag på Hälsokompaniet igår och blev medlem där och då fick ja betala för resten av september och oktober och en startavgift så det gick på ca 1100. Det var väldigt dyrt. Det konstar 449 kr/mån och det är verkligen i mesta laget. Nu måste ja verkligen använda kortet också så ja inte lagt ut en massa pengar i onödan.

För det tredje och förhoppningsvis sista så ska ja till tandläkarn den 27:e och det kommer väl kosta en del antar ja.

Tur att ja får lön den här månaden iaf =p.


Filmkväll hos Kristin

Igår efter jobbet kände jag mig ganska slut. Det var en jobbig vecka det här. När ja kom hem så råka ja somna i sängen en liten stund, det var väldigt skönt. Å nu är det helt plötsligt söndag igen. Men nästa vecka kommer nog bli bättre =). Då kommer det nog inte va så många sjuka så ja måste jobba extra.

Igår på kvällen så var jag och Sandra A hos Kristin. Först åt vi mat. Kristin hade varit så duktig och gjort kalops. Det känns lite mer avancerat än den maten som ja brukar göra =p. När vi satt och åt så ringde hennes hemtelefon men hon svara inte för det var nåt konstigt nummer. Men nästan direkt efter så ringde det igen från något dolt nummer och sen ringde det igen och så höll det på sådär tills Kristin drog ur telefonen. HOn kolla upp numret på Google och det var från Ryssland =p.

Vi gjorde även en kladdkaka till efterätt men vi var så mätta direkt efter maten så vi fick vänta lite med den. Dessutom fanns det chips och godis så vi behövde inte vara hungriga iaf =p. Vi såg även på Anchorman och Run fatboy run.

Fullt upp

De senaste dagarna har jag haft fullt upp. Överallt är folk sjuka just nu och även på Apoteket. Måndag, tisdag och onsdag var fyra sjuka varav tre stycken från egenvården och två av dom är de som har hand om varorna förutom jag. Så det blev att jobba längre måndag och tisdag och på onsdag då ja skulle va ledig fick ja jobba. På onsdan var ja riktigt stressad på slutet för ja va liksom extra för två kan man säga, ja skulle både sitta i kassan och ta hand om varorna. Så ja hann inte med allt. Alla varor blev inte inplockade och det är väldigt sällan det blir så. Idag var det lite lugnare så då hann ja plocka in allt både från igår och dagens varor.

Nu hoppas ja bara att ja inte blir sjuk jag också. Men risken är ju stor eftersom både kollegor och kunder är sjuka.

På kvällarna har jag också haft fullt upp. I måndags var jag på bio med Emelie. Vi såg på Grown ups. Det var en helt okej komedi. Inget som lämnar nåt större spår direkt.

På tisdan var ja på Mary Kay-party hos Hanna. Hennes kompis var där och berättade om Mary Kay-produkterna (hudvård) och vi fick testa lite olika sorter. Ja köpte nånting till läpparna och en mattande kräm. Hanna hade även bakat muffins som var väldigt goda och så bjöd hon på gifflar och kakor =).

Igår så var ja iväg och bowla med Sandra F, Hanna och Emelie. Det gick inte speciellt bra för mig. Ja kom i tre av fyra serier och även totalt. Det var bara i en serie som ja kom tvåa. Ja fick inte över 100 poäng nån gång. Men ja fick två strikar iaf, det är ju alltid något. Emelie vann totalt. Efteråt så åt vi mat på Annas café. Det var första gången ja åt där och ja tog kycklingspett. Det var väldigt gott och en väldigt trevlig kväll.

Idag efter jobbet så träffa jag Emelie och jag kolla på glasögon och jacka medan hon leta efter mobil. Ja hitta tre bågar som ja tog med mig hem för att prova men ingen jacka. Så nu gäler det bara att bestämma sig för vilken man vill ha. Men ja tycker det är svårt med sånt där, ja vill ju gärna att ja ska känna mig nöjd med den under en lång tid så man slipper byta igen.

Söndag igen

Den här veckan har det känts som att ja har haft helg två gånger. Eftersom ja va ledig torsdag och fredag så kändes det som att det var helg då. Sen kom på lördan och det kändes som måndag eftersom ja jobba. Men sen när ja kom hem så kändes det ändå som att det var lördag på nåt konstigt sätt. Å nu är det söndag. Men inte klagar ja på att va ledig så mycket. Det är bättre än de veckor då ja jobbar varje dag utom söndag.

Idag har ja inte gjort så mycket. Ja följde med mamma och pappa till Brunskog där vi var till farmor och farfars grav först och sen hantverksmässan. Fast det var inte så mycket hantverk som vi trodde. Det var att en massa skräp också. Mamma köpte lavendelskorpor men annars fick vi inte med oss nåt mer hem. Vi köpte lotter också men vi hade ingen tur idag så vi vann inget. Sen så åt vi också, jag våfflor och dom klengås. Egentligen borde ja väl testa nävgröt nån gång bara för att se vad det smakar. Ja ha ju aldrig testat men ja känner på mig att ja inte kommer gilla det, ja ä ju rätt så kräsen så =p

Å nu sitter ja här å gör inte så mycket. Ja hade tänkt rensa lite i alla papper å grejer ja har men det blev inte så =p. Ja har lite svårt att komma igång liksom.

Liseberg

I torsdags så var jag då i Göteborg. Egentligen hade jag kunnat stanna till fredan också eftersom ja bytte så att ja skulle jobba lördan i stället för fredan men det visste ja inte förrän efter ja hade beställt biljetterna.

Dagen började med att pappa skjutsa mig till Kil. Om ja skulle åkt från Arvika va ja tvungen att vänta i Kil en timme och det kände ja inte för.

När ja kom fram till Göteborg var klockan tio i tolv och jag åt lunch eftersom ja va hungrig. Ja ä ju van att äta lunch halv tolv när ja jobbar så då blir ja hungrig den tiden. Ida och Emmas tåg var försenat så ja fick sitta och vänta på dom sen. Egentligen skulle de kommit fram en timme innan mig.

När de kom fram så låste de in väskorna och så träffade vi Stephanie som visade hur vi skulle åka till Liseberg och hur ja skulle ta mig tillbaka sen själv. Ja var lite orolig eftersom ja skulle åka själv tillbaka men det gick ju bra =).

Det var väldigt roligt på Liseberg. Inte alls långa köer och fint väder. När vi åkte Kållerado så blev vi jätteblöta. Det kändes som ja lyckades bli träffad av allt som fanns där. Det känns inte som att man brukar bli riktigt sådär blöt annars men. Ja testa att spela på två chokladhjul men ja hade ingen tur. Men sen när ja hade åkt därifrån fick ja ett mms att Ida hade vunnit en stor Geisha. Det är lite orättvisst att ja aldrig får vinna en sån där tycker ja.

Vi halv sju var ja tyvärr tvungen att ta spårvagnen in till station igen och ta tåget hem igen. Eller iaf till Kil, där mamma å pappa hämta mig.

Det var en väldigt rolig dag och det var trevligt att träffa Ida igen.


Ja tog inget kort igår så ni får nöja er med ett från påsk förra året =)


RSS 2.0