Vakna till ljudet av snöskottning

Imorse vakna ja av att nån var utanför å skotta snö och ungen i lägenheten bredvid skrek, ja vet inte riktigt vilket av det som väckte mig men. Ja trodde det var nån på taket å tog bort snö för det var det ju folk å gjorde förra året. Men när ja kom ut såg ja att nån hade skottat halva våran balkong å grannens å trappan. Så ja antar att det var grannen som hade ringt t Lulebo om snön i trappan eller nåt. För ja tror inte nån annan bara skulle komma förbi å tänka att vi skulle behöva hjälp med det. Det har verkligen varit mycket snö i trappan efter stormen så det behövdes verkligen. Ja vet inte riktigt hur så mycket snö tog sig in men för det är ju tak över trappan.

Idag sågs vi tio i skolan å greja med grupparbete. Vi försökte komma fram till hur vi skulle redovisa å sådär. Ja hatar sånt där men tur ja har mina gruppkamrater å slipper göra det själv iaf. Men det räckte inte med grupparbete utan efter lunch så hade vi två föreläsningar. Så det blev ganska lång dag i skolan för min del. Eller jag tycker det iaf.

När ja kom hem å skulle göra mat efter en stund var ja så trött å orka inte börja laga mat så då erbjöd sig Johannes att laga mat till mig, fastän han själv inte skulle ha då. Det var ju bara makaroner och å köttbullar så det var ju inget avancerat men ändå. Det tyckte ja va väldigt snällt å gulligt. Men det var inte tillräckligt utan han gjorde fruktsallad och köpte glass till mig åxå! Ja vet inte vad det tog åt honom idag men glad blev jag iaf =).

Idag har det även varit väldigt kallt, runt 23 minus. Brr! Så det blev överdragsbyxor till skolan idag kan ja ju säga.

Snöstorm

Idag har det verkligen varit hemskt väder och man går verkligen inte ut om man inte måste. Det har snöat å blåst så det har legat drivor med snö överallt å det har varit svårt att ta sig fram. Det är ju tur att det inte var så kallt iaf, det har bara varit fem minus. Det var en klass 2 varning här idag sa de på radion inte för att ja vet vad det är men. När ja gick ut så såg ja att vi hade fått en blomkruka med en blomma till våran balkong, den kommer antagligen från grannen. Det är inte speciellt bra att ha grejer ute när det är sånt här väder.

Tyvärr hade vi ju skola idag och vi hade föreläsning om det vi ska undersöka i den individuella uppgiften. Så ja trodde att ja skulle få lite klarhet i vad det är vi ska göra men inte då. Ja blev inte nåt klokare så ja hoppas vi får nån mer information om det där annars vet ja inte vad ja ska göra.

Det var lite glest i klassrummet och det förstår ja, man vill verkligen inte va ute idag.

En till dålig sak är att ja tror att ja ha fått ett torreksem. Det konstiga är att det sitter ungefär i höjd med understa revbenet på vänster sida. Det känns ju mer normalt å få det på benet eller nåt där ja brukar va torr. Så nu försöker ja få bort det med hydrokortison så vi får väl se hur det går. Som tur är får ja inte det så ofta, det är värre för Helena.


Orkar inte med alla tidiga mornar

Alltså det här med att gå upp tidigt, sova dåligt och vara i skolan en massa är inget för mig. Ja får så lite gjort känner ja. När ja väl kommer hem ä ja så trött att ja inte orkar plugga å när ja väl försöker så somnar ja bara. Suck! Tur att ja läst ut ena boken redan iaf, det var bra planerat av mig det =)

Imorse var ja tvungen å gå upp klockan sju å det var inget trevligt kan ja ju säga, det blev inte ens åtta timmars sömn som ja verkligen behöver. För att få rena torra strumpor va ja tvungen å blåsa ett par torra med hårblåsen för vi tvätta igår å det hade inte torkat riktigt.

Sen bar det av till skolan å två föreläsningar, det var väldigt svårt att hålla sig koncentrerad. Läraren ä väldigt monoton å sådär åxå så det hjälper ju inte direkt :p.

Sen var det lunch och jag åt i matsalen med Ulrika, Sara med Rasmus och Karin med Mirelle. Jag hade inte sett Mirelle i verkligheten innan å hon va så liten å söt med pluffsiga kinder. Ja fick även hålla Rasmus en stund när Sara hämta kaffe men han va så trött så han gilla inte det riktigt. Men tur att han inte har så gällt skrik iaf =)

Jag har kommit till insikt att ja verkligen inte vill ha barn just nu, man ser vilket jobb det är med barn och jag känner att ja inte har mognaden och tryggheten för att klara av det. Inte för att ja planerade att skaffa barn nu men ibland tycker man att det ser så mysigt ut. Men ja inser att det bästa är att vänta och det är ju faktiskt inte så bråttom. Det är ju verkligen ett heltidsjobb att ha barn. Det är säkert så att man växer in i rollen som förälder och om man skulle få barn nu skulle ja säkert klara det. Men ja tror nog det skulle gå bättre när ja blivit lite äldre.

Efter lunchen var det grupparbete som gällde. Å det gick rätt bra framåt tycker ja. Fast ja känner ju inte att ja bidrar så mycket. Å mycket av det Sara säger går över huvudet på mig. Hon har ett väldigt formellt språk å ja fattar inte allt hon säger.

Vi va klara halv fyra å då gick ja hem. Ja tänkte att ja skulle plugga men efter tre sidor så somna ja i soffan. Så det var ju ingen idé att ens försöka.

När Johannes kom hem åkte vi till stan å åt på Waldorfs för vi orka inte laga mat. Det blev pizza för min del. Det var väldigt gott å trevligt å skönt å slippa göra mat.


Lista

Tänkte köra en lista som ja låna av Ida så här på fredagskvällen

Samtliga förnamn: Britt, Sofia
Smeknamn: Fia
Låt som när du är ledsen sörjer till: Ingen speciell
Vad tror folk om dig? Det vet ju inte jag men ja kan ju gissa att de tycker att jag är blyg och ambitiös
Stämmer det? Ja det gör det väl, fast ja tror att folk tror att jag är bättre på att plugga än jag är
Vilken är din sämsta sida? Att jag oroar mig så mycket
Vad får du oftast komplimanger för? Ja vet inte om ja brukar få så mycket komplimanger, förutom från Johannes då
Vad säger du för att imponera på någon? Ja brukar inte försöka imponera på folk
Hur imponerar man på dig? Lyckas med någonting svårt kanske
Brukar du skratta för dig själv? Ja
Vad står det i ditt senast inkomna SMS? Det blir bra. Då ses vi!
Var bor du? Luleå
Trivs du där? Nej, eller staden är det väl inget fel på men det är det geografiska läget jag inte gillar
Äger du några Converse? Nej
Brukar du bli för full? Nej
Nästa mål i ditt liv: Få examen
Hur svarar du i mobilen: Hej eller Hej det är Sofia
Vem ringde du senast? Mamma
Antal timmar sömn inatt: Ca 8,5 timmar
Sov du ensam: Ja
Brukar du komma i tid: Ja
När mår du bra: När jag känner att jag har kontroll över saker och ting och känner mig omtyckt
Hur känner du dig nu: Stressad över allt som ska göras den här terminen
Vad tycker du om dina fötter: Inget speciellt
Vad saknar du: Bra självkänsla
Hade du en bra kväll igår: Nja den var väl okej
Favoritdryck på morgonen: Mjölk
Rakar du benen: Ja
När brukar du oftast gå och lägga dig på vardagar: Det är olika.
Är du blyg? Ja tyvärr
Vill du hellre ha mail än brev: Brev är ju roligare att få, det blir mer personligt
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Nej
Har du spytt offentligt: Ja
Är du nöjd med ditt liv: Nja inte direkt
Är du allergisk mot nåt? Nej
Vad är det värsta du vet? Att känna sig uttittad
Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? Det är olika
Vilken kändis tycker du är en bra förebild? Ingen aning
Vad längtar du till? Att skolan ska ta slut
Har du bra vänner och äkta vänskap? Ja
Vad är det finaste du fått? Det vet jag inte
Hur gammal är du: 23, fast härom dagen blev ja fundersam å tänkte för en lite stund att ja va 22 =D
Du samlar på: Dammråttor =D, annars tänker ja inte säga vad ja sparar på för det är så konstiga saker
Röda eller gröna äpplen: Röda
När grät du senast: I förrgår
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Nej
Vill du gifta dig: Ja
Är du bra på att laga mat: Nja
Är du flygrädd: Nej
Hur vig är du: Åt vissa håll, haha =D
Är du musikalisk? Nej
Tror du på ett liv efter döden? Ja vet inte
Bor dina föräldrar tillsammans? Ja
Har du någon gång gråtit dej till sömn? Nej
Har du kräkts i sömnen? Nej, kan man göra det?
Senaste låt du hörde? Nån av låtarna från Let´s dance
Biter du på naglarna? Ibland tyvärr

Dåligt med sömn

Imorse var det en tidig morgon för mig för ja skulle lämna ut enkäter halv åtta. Å hela natten låg ja å vred mig å sov väldigt dåligt. Atagligen för att ja trodde att ja skulle va tvungen att stå å prata framför folk å det hatar ja. Ja fick meddelande vid halv ett åxå å ja vakna å trodde verkligen att ja skulle upp då. Ja satte mig t.o.m. upp å va beredd att gå upp. Men så börja ja fundera å så titta ja på klockan å då kändes det väldigt skönt att den inte va så mycket så ja fick fortsätta att sova lite till.

Väl på skolan så visste ja inte riktigt vart ja skulle men ja träffa som tur var på rektorn där i korridoren. Hon var verkligen en jättesöt och trevlig person. Å som tur var behövde ja bara lämna enkäterna till henne så skulle hon lämna ut dom.

Sen gick ja hem å sov igen. Ja borde väl inte gjort det men det är ju så skönt å ja sov ju så dåligt under natten.

Vid halv ett så gick ja till skolan för vi skulle diskutera ena grupparbetet. Tyvärr kom vi väl inte så mycket framåt men. Sara hade med sig Rasmus åxå å han ha ju blivit så stor nu å "pratar" en massa å vill va med å va aktiv. Först så fick andra Sara hålla honom men så sträckte han armarna efter mig så då tog ja honom =)

Sen hade vi två lektioner. Det var väldigt jobbigt för nåra andra hade nån lektion där de spela massa musik som störde. Dessutom är läraren väldigt tråkig och monoton å pratar tyst. Man blev väldigt trött.

Sen efter skolan ha ja inte gjort speciellt mycket.

Jobbig dag

Imorse var jag tvungen att gå upp sju för vi börja skolan 8.15. Tyvärr har vi många lektioner som börjar då den här terminen. Varför måste lärarna göra så mot mig? Jag gillar ju inte att gå upp tidigt! Jag väcktes iaf en minut i sju av att nån i lägenheten bredvid skrek att "det är inte du som bestämmer!"

För att förvärra situationen å göra mig ännu mera trött så hade de dessutom lagt tre pass med föreläsningar idag. Alltså jag är inte van att va i skolan så mycket. Å så påstod ena läraren att de ha lagt ut väldigt få lektioner. Ja vet inte riktigt om ja håller med men. Suck!

På lunchen idag så följde Sara med mig hem å åt hos mig. Ja tyckte att det skulle va synd om henne om hon skulle äta själv å så. Så nu har båda Sarorna i klassen varit här.

En sak som ja tyckte var jobbig å som mina andra klasskamrater åxå verka va rätt jobbig var när vi skulle dela in oss i grupper igen. Vi är ju fem stycken i klassen å resten är sociologistudenter och personer som läser kurserna fristående. Men i de två delkurserna skulle vi iaf dela in oss i grupper. Å igår gjorde vi ju det för den ena delkursen å där skulle man va 4-5 personer vilket passade oss väldigt bra. Men idag skulle vi göra en ny uppdelning å då fick man bara va 3-4 personer. Men till det jobbiga då så var det en person som läser kurserna fristående och var inte med igår. Så hon hade ju ingen grupp å kände ingen. Så på första lektionen när vi skulle dela in oss i 3-4grupper så undra hon om hon kunde va med i nån grupp å ingen sa nåt så då sa vi att hon kunde va med oss. Men sen på nästa lektion skulle hon åxå få nån grupp men då va ju vi fullt så hon kunde inte va med oss. Å det var ingen annan grupp som sa nåt fastän alla de andra var fyra å kunde ta in en till. Å det kändes bara så jobbigt å man blev liksom arg att ingen kunde vara snäll och ta med henne. Alltså det är så taskigt. Så till slut fick läraren säga att hon fick va i en grupp å de sa att "det går väl bra då". Ja skulle  bli så ledsen om ja blev behandlad på det sättet.

En positiv sak idag var att de bytte lampa i trappen så nu ser man nåt när man går där. Ja felanmälde ju det där häromdan så.


Allting verkar vara emot mig just nu

Ja vet inte vad det är men allting går emot mig just nu känns det som å det är inget roligt. Allting känns bara jobbigt. Igår när ja skrev ut enkäterna blev det som sagt ett vitt streck på de sista å nu idag när ja skulle testa å skriva ut nåra andra grejer då är det normalt igen. Grr. Å då tänkte ja testa att skriva ut nåra enkäter åxå men då ha formatet ändrat sig på nåt sätt så ja måste ändra det i såna fall å det orkade ja inte just då. Ja blir bara så irriterad!

En annan jobbig sak igår var när ja skulle laga mat. Ja tänkte göra klyftpotatis å fiskpinnar. Å man kan ju göra fiskpinnar i ugnen så ja tänkte göra allt samtidigt. Å smart som jag är tänkte jag att ugnen skulle bli varm snabbare om man tar på högsta värmen. Men då är det ju bra om man sänker värmen sen =p. Men det glömde ja ju då så det blev ju så klart bränt.

Å idag börja ja skolan igen. Å det är verkligen jättemycket att göra den här terminen. Nu har vi två kurser samtidigt. Å i ena ska vi ha tre seminarier och ett individuellt arbete. Å till alla dem ska vi ut till nån organisation och se hur de gör med olika saker å sådär. Inför seminarierna ska vi ju göra det där i grupper så det är ju tur. Men ja vet inte hur det ska gå med den där individuella uppgiften. För ja vet ju inte vilken organisation ja ska vända mig till å så. Ja känner ju liksom ingen som kan hjälpa mig här uppe. Å ja ä ju inte så bra på att ta kontakt. Så just nu känns det väldigt jobbigt det där. Å dessutom så är beskrivningen på vad vi ska göra väldigt luddig så ja fattar inte alls vad vi ska göra. Å på andra kursen ska vi göra ett grupparbete, även det ute i någon organisation.

Dessutom så var inte jag med på deltagarlistan på Fronter och kommer inte in på sidan där =(. Å vi har en massa lektioner å många börjar 8.15. Suck! Imorgon ska vi va där 8.15 till 14.30. Det kommer bli jobbigt. Speciellt när man inte är van.

En annan jobbig sak nu när det är så mörkt ute är att lampan i trappan inte fungerar så man måste gå i mörker.

Nu sitter ja å ser på tv å väntar på att Johannes ska komma hem. Han skulle visst på snabba cash med en kvinnlig kollega. Ja ville ju se den, men det blir väl inget av det nu. Inte för att ja hade sagt det till honom men. Dessutom att det är en tjej han är med känns ju lite i hjärtat. Nånstans där bakom i bakhuvudet finns det ju ändå en oro. Ja vet ju att han inte skulle göra nåt men nån liten oro finns det väl alltid där.


Musik som framkallar känslor

Igår så satt jag och lyssna på en massa gamla låtar för ja skulle se vilka ja skulle lägga in på min nya mp3. Nu får ja ju plats med en massa låtar och det är väldigt bra.

Vissa låtar knyter man ju vissa minnen och känslor till så det blev en känslosam kväll kan jag ju säga. Det kom upp en massa minnen från enklare tider. Tänk om allt kunde vara lika lätt som då.

Det är konstigt hur vår hjärna fungerar egentligen. Att det finns massa kopplingar mellan minnen, musik, smaker och lukter.

Dumma skrivare

Det blev ingen promenad till affären idag. Jag är verkligen sämst på att komma iväg. Men det är inte roligt att gå själv tycker jag. Så ja sitter här å blir tjock i stället =)

Imorgon börjar jag skolan igen. Det känns jobbigt och nervöst. Jag vet inte vad det är för lärare. Det är någon vi inte haft tidigare. Men ja tror att ja vet. Vi får väl se hur den personen är då (antagligen en kvinna om ja tror rätt). Hon heter iaf RAL på schemat å det är ju lite roligt om man kommer från Värmland som jag =). Det betyder typ konstig.

Idag har jag skrivit ut en massa papper. Bland annat tio enkäter som jag ska lämna ut till lärare. Men jag blev så irriterad på min skrivare för det blev en vit rand på papprena. Fastän det inte var längesen ja bytte toner. Den förra räckte ju i typ tre år! Så nu får ja väl fylla i med blyerts eller nåt då men det ser ju inte så professionellt ut om man gör så. Men ja vill ju inte slänga dom liksom det känns lite slösigt. Det jag frågar mig själv är varför jag inte skrev ut enkäterna först för? För de andra grejerna var ju bara till mig själv. Suck!

Igår såg jag ju som sagt på Robinson. Men ja tyckte inte det var rätt av dom att rösta på Mats. Ja gillar ju honom. Ja tycker han ä mest värdig att vinna. Ja hoppas att han lyckas ta sig tillbaka i tävlingen. Det var ju ganska väntat att han skulle åka ut så ja blev inte förvånad men ja tyckte det var fel.


Kallt

Idag har jag läst i min bok igen. Ja börjar bli lite nervös över den här terminen nu. Det känns som att det kommer va en massa jobbiga grejer. Våra examinationer är nåra individuella utredningar (vad det nu innebär), ett grupparbete och seminarier. Å det känns jobbigt tycker jag. Ja gillar faktiskt salstentor bättre. Det kanske folk tycker är väldigt konstigt men sån är jag. Den formen av examination gör mig minst nervös. Men allting muntligt är så jobbigt för mig. Jag blir så nervös att jag inte kan koncentrera mig och jag glömmer bort vad det var jag skulle säga och hakar upp mig. Nej usch det känns jobbigt.

Dessutom har jag ju uppsatsen kvarsläpande som jag måste göra klart samtidigt som de nya kurserna.

Jag var även duktig och gick till gymmet idag. Det tog verkligen emot men jag sa till mig själv på skarpen till slut och då kom jag iväg. Jag stog och trampa där en timme. Jag önskar verkligen att jag var en sån där som tyckte att träning var roligt och nåt som jag inte behövde släpa mig till. Det skulle gå mycket bättre om jag hade en träningskompis tror jag. Jag har verkligen svårt för att hitta motivationen för att gå dit. Det är mycket roligare när jag går med Johannes tycker jag. Men han jobbar ju en massa så ja kan inte gå med honom alltid. Jag är ingen sportig och aktiv person utan jag är väldigt lat så det tar verkligen emot. Jag önskar att ja kunde hitta någon träningsform som jag verkligen tyckte var kul men ja vet inte om det finns någon sån.

Det var väldigt kallt ute idag tyckte ja åxå. Det var ju inte så farligt egentligen, det var ju cirka minus 10. Men det blåste och det kändes mycket kallare än det var. Så det var inte speciellt kul att vara ute. Å sen va ja tvungen att handla åxå. Å va kommer ja på när ja kommer hem då? Jo att ja ha glömt det ja gick till affären för att handla. Det är slut på Havre Fras så det tänkte ja handla. Ja blev lite irriterad på mig själv där. Å ja orka inte gå dit igen. Vi får väl se om ja orkar gå dit en sväng imorgon. Ja fick iaf med mig godis från affären =)

Ikväll blir det godis och Robinson i min ensamhet.

 


Ensam i helgen

Nu var det ju längesen ja va ensam under helgen eftersom ja ha vart i Arvika ett tag. Men nu i helgen kommer ja va helt själv. Det är ju ganska tråkigt men det kan väl kanske va bra åxå på nåt vis. Hur ha ja inte kommit på än men :p

Johannes åkte kvart över sex till jobbet å han kommer tillbaka på måndag. Men vi hann iaf umgås lite igår efter att han kom upp. Vi var i stan å kolla efter prydnadskuddar till soffan å åt lunch. Vi hitta inga som vi verkligen gilla så det blev inga kuddar men. Ja tycker det är lite mycket med 200 för en kudde men så är ja ju rätt så snål åxå :p.

Sen så såg vi två filmer. Beowulf och Dark city. Å det var väl inga höjdare enligt mig men Johannes tyckte väl den första va lite bra. Dom va rätt knepiga båda två. Men det var trevligt att bara va med Johannes eftersom det var så längesen vi sågs.

Idag så har jag läst ett kapitel i boken vi ska ha till nästa kurs. Det blev inte så dyrt med böcker denna terminen så det var ju skönt. De flesta fanns på Arbetsmiljöverkets hemsida som pdf-filer. Å allt är på svenska åxå det gillar ja väldigt mycket. Å den här boken jag läser nu tycker jag är väldigt bra och ger förklarande exempel å man förstår vad dom menar. Å det kan man verkligen inte säga om alla böcker.

Annars ha ja bara slöat idag.


Tillbaks i norr

Då var ja tillbaka i Norrland igen då.

I tisdags var det alltså dags att åka igen. Mamma och pappa skjutsade mig till Karlstad. Vi åt även lunch innan jag åkte iväg. Det blev lasagne för min del.

På tågresan till Stockholm så sov jag mest och lyssnade på musik.

På Arlanda var jag rädd för att ja skulle få övervikt igen men det fick ja inte som tur va =). Men det måste vart nära för ja hade ju inte så mycket mindre grejer i väskan nu tycker ja.

På Arlanda såg jag även en kändis- Sverker Olofsson (PLUS). Jag som annars inte brukar se några kändisar alls när jag är ute å reser å nu såg ja på både nervägen och uppvägen.

Tyvärr så var flyget försenat lite men bussen från flygplatsen vänta ju som tur var men bussen från stan hade gått för två minuter sen när ja kom dit så ja fick sitta och vänta en haltimme ungefär. Synd att Johannes jobba så han inte kunde hämta mig. Men tur att det var så varmt här då. Det var runt nollan så ja slapp ju frysa. I Arvika var det i alla fall minus tretton eller nåt.

Det kändes inte så kul att komma tillbaka och jag kände mig lite ledsen. Men nu börjar det kännas bättre när Johannes ha kommit hem å så. Men helt bra vet ja inte om det nånsin kommer att bli.

Bowling

Igår kväll så var jag för första gången på Rajjens. Det såg väldigt annorlunda ut än det gjorde när mixmix var där tycker jag. Men det är väl för att de har delat stället i två delar å så kanske.

Kristin och Sebastian kom och hämtade mig vid sex. Sandra var redan där inne när vi kom så vi gick och satte oss vid ett bord och beställde mat. Jag åt Nachotallrik och det var gott tycker ja =). Dessutom hade de såserna bredvid och det gillade jag eftersom att ja inte ä så mycket för sånt tjafs. Haha

Efter maten så åkte Sebastian iväg och lämnade oss tjejer för oss själva. Vi satt där och snackade och tog nån cider. Sen vid åtta så hade vi bokat tid för bowling. Det började väldigt bra för mig med en strike direkt =). Det gick mycket bättre den här gången än senast då jag var med Johannes och Ulle. Men ja tror det beror på att de hade klot på 8 kilo här och det var helt perfekt för mig. Ja vann två serier och även totalt. Ja fick 103, 104 och 91 poäng=298. Mittenserien vann Kristin å tyvärr så vann inte Sandra någon. Det hade ju varit mer rättvist om vi hade vunnit en serie var. Det var iaf väldigt roligt å spela.

Sen så satte vi oss och snacka lite mer och drack nån cider till. Å vi bestämde oss för att åka till Sandra å spela lite guitar hero så Magnus kom och hämtade oss.

När Sebastian lämnade av mig hemma när han hämtat mig och Kristin så såg vi en räv springa här på gatan å den va ju inte speciellt rädd för bilen utan den stod där på gatan å titta nyfiket på oss. Sen sa mamma att Helena åxå hade sett den nån gång å idag såg vi den igen. Ja tror att det är nån som matar den eller nåt eftersom den håller till här.




Känns som något som händer i filmer

Det här som hände i Getinge känns ju som taget ur en film. Det är sånt som inte händer i verkligheten och i alla fall inte personer som man vet vilka de är. Allting känns bara så konstigt.

När jag genom facebook fick reda på vem det var så kändes det sorgligt. Han förtjänade inte att brännas till döds i bakluckan på en bil. Det jag hoppas på är att mördarna var så pass mänskliga att de dödade dem innan de hamnade i bakluckan. För tänk vilken hemsk död och vilken panik man skulle ha. Att bara ligga där och inte kunna göra något åt saken och bara känna att det blir varmare och man får svårare att andas. Nej usch vad hemskt.

Jag kan ju inte säga att ja kände honom väl men jag har ju pratat med honom några gånger. Vi gick ju i parallelklass på högstadiet å så. När vi var på skolresa i Paris så var han inne i mitt och Sandras rum och hälsa på och jag har kort på honom i mitt fotoalbum t.o.m. Den sista gången jag träffade honom var sommaren 2007 eller 2008 när ja hade vart på Olssons brygga å skulle hem. Han kände igen mig å börja prata med mig. Vi diskuterade vad vi gjorde nu för tiden och varför jag gick barfota =). Som jag uppfattade det så var han en snäll, trevlig och rolig person.

Jag tycker verkligen synd om hans släkt och vänner. Sådana här saker är nog inte lätta att gå igenom.

Lite bilder

Tänkte visa lite bilder som jag tagit under tiden jag varit här. Det har inte blivit så många direkt men det är iaf några.


I väntan på...


...tomten


Patrik och Helena på julafton


En massa snö fick vi åxå


Ingen slalom på grund av kylan

I morse åkte Helena tillbaka till Västerås och det tycker jag är väldigt tråkigt. Vem ska nu dra med mig på en massa roliga saker? =)

Idag är det lite bättre temperatur ute än igår. Idag var det kanske runt 15 grader. Igår var det ju runt 27 grader :p. Det gillar ja inte. Man vill ju verkligen inte gå ut när det är så kallt. Ja förstår inte vad det är för fel. Det ska inte va sååå kallt här. Kanske i Norrland men inte här. När ja åkte ner tänkte ja ju att det skulle va lite större skillnad på väder och temparatur men tydligen inte.

Idag snöar det ju åxå till skillnad mot igår.

Vid lunch så skulle ja träffa Hanna. Så ja skulle ta bilen för hon visste inte riktigt hur hennes mådde för hon hade inte använt den under den senaste veckan. Å självklart skulle pappa förklara att det är halkigt ute å bla bla bla. Men det var ju inget nytt. Så när ja skulle öppna garagedörren så slet ja å drog å försökte få upp den men det gick inte å när ja sa till pappa så fick han ju upp den på första försöket. Det är ju så typiskt.

Så ja blev lite försenad till Hanna men det är inte mycket att göra åt. Vi var iaf på Sunday och åt lunch å prata. Å så blev det efterrätt åxå =).

Igår på kvällen åkte jag med Helena och Patrik till Ritz på stand-up. Det var första gången ja vart på det å det var skoj. Det var Hasse Brontén som var där. Å innan va det nån tjej från Göteborg åxå. Å för alla som inte känner igen hans namn så är det han som varit polis förut, då brukar folk veta vem det är =). Han var rolig och det blev en hel del skratt fastän ja kände ju igen nåra skämt från teven.

Eftersom det var så kallt igår så blev det ju ingen slalom heller å det var ju synd men det går ju inte att åka när det är så kallt. Så vi ska nog bowla i helgen i stället. Det är ju kul det åxå fast ja ä inte speciellt bra på det :p




Pulkaåkning

Idag gick jag upp vid elva, jag är som sagt ingen morgonmänniska direkt.

Sen så har ja mest suttit här vid datorn. Ja såg att det var Harry Potter på teven förut å tänkte kolla på det men då var det dubbat så det kändes inte så kul å se på då. Det är bara löjligt med dubbade filmer ju. Man stör sig så.

Jag har även bestämt att ja ska träffa Emelie på sunday imorgon å ja ha även skicka meddelande till Hanna men hon ha inte svara. Å så ska ja å Sandra å Kristin åka slalom på onsdag. Det ska bli kul. Ja åkte ju även förra söndan å trodde att det skulle bli enda gången men nu verkar det bli en gång till då och det är ju jättekul.

Igår var jag även iväg på roligheter. Ja var nämligen med Helena och Lovisa och åkte pulka. Det var längesen sist det. Först åkte vi till Ingestrand. Men där var det så mörkt och backen ä så kort. Så efter ett tag så åkte vi till Rackstadbacken i stället (slalombacken i Arvika). Å där gick det fort kan ja ju säga. Det var väldigt sällan som ja inte åkte ur pulkan. Min pulka var väldigt obekväm i ryggen och trasig i botten å det blev ju inte bättre av åkningen. Men det var väldigt roligt =)


Nyår

I torsdags var det som sagt nyårsafton och även Helenas födelsedag.

Så på dagen fira vi henne med paket och tårta.

Sen på kvällen så skulle jag till Kristin och Sebastian. Jag hade lite problem med vad jag skulle ta på mig. Jag hade lite svårt att bestämma mig. Ja ville ju ha nåt lite finare men ja ville inte va ensam med att ha klänning. Men ja har inte så mycket finkläder å ja tyckte att jeans å tröja kändes lite väl vardagligt så det fick bli klänning då iaf efter många om och men =). Sen så fick Helena locka mitt hår med min nya locktång. Ja tyckte att det var ett bra tillfälle att pröva den.

Vid halv sex så gick jag till Sandras mamma å pappa å så åkte jag med hennes pappa å hämta henne, Eva och Calle i stan. Sen åkte vi till Kristin och Sebastian. Vi hade knytkalas så alla hade tagit med sig någon mat. Jag hade gjort kycklingsallad. Som tur var hade ju alla med sig olika mat så det blev lite blandat. Men det var lite svårt å veta hur mycket man skulle göra. Det blev nog lite väl mycket egentligen så de fick nog en hel del rester att äta :p.

Sammanlagt blev vi iaf nio personer och vi hade det väldigt trevligt tycker jag. Jag testa att spela Mario cart för första gången å självklart kom ja sist. Ja tyckte inte om den banan där man kunde åka över kanten. Dom där kanterna gilla verkligen mig verka det som.

På tolvslaget så var Sebastian och Johan ute och tände raketer och vi andra kolla på.



RSS 2.0