Halloween

Idag har jag jobbat 10-15 och det var så skönt att få sova ända till kvart i nio. Ja ha jobbat en del de senaste dagarna för Berit har varit sjuk så jag var ganska slut igår kväll.

Det var verkligen full rulle på jobbet idag. Ända fram till ett var det jobb non stop i kassan. Jag blev helt slut och det är ju så varmt i egenvården också så jag blev så varm av att hålla i gång och inte få en lugn stund. Så det ledde till att jag fick huvudvärk.

Idag var det en som glömde sin plånbok och en annan som glömde sitt bankkort också så vi skicka sms till dom å dom kom och hämta dom till slut. Det är ju inte så kul att glömma såna saker utan att veta vart de är.

Den sista timmen däremot då kom det inte mycket kunder. Så till dom som ska på Apoteket på en lördag är att komma mellan två och tre för då brukar det inte vara mycket kunder.

Denna helgen är det alltså Halloween och jag känner mig faktiskt rätt sugen på att gå ut men det verkar inte bli nåt av det. Det verkar inte va nån annan av mina kompisar som är så sugna på det. Felicia bjöd ju med mig till hennes brorsa men ja känner ju bara henne och hon kommer väl ha fullt upp med alla andra och sådär. Men ja kanske ska hyra film eller nåt med Sandra A för ja känner inte för att sitta hemma med mamma och pappa iaf.

Igår så var jag med Sandra A och Kristin på The Roof och bowla. Det var första gången ja testa dom banorna. Det var väldigt trevligt. Vi fick väl inte så bra poäng direkt men vi var väldigt jämna. Vi hann spela 2,5 serier och jag vann 1,5 serie och sammanlagt så det gick ju rätt bra på så sätt iaf =). Efteråt så åt vi mat där också och det var väldigt gött. Man blev riktigt proppmätt.

Planering av Thailandsresa

Den här helgen har varit rätt bra faktiskt. De senaste helgerna har inte varit så bra för jag har haft en del att fundera över som gjort mig lite ledsen och knäpp. Men den här helgen har jag tagit ett beslut som gör att det känns bättre och som gjort att ja inte funderat så mycket och det känns väldigt skönt. Nu tänker ja skita i det och det känns befriande. Jag ska inte gå runt och fundera nåt mer utan bara ta det som det kommer.

Sen så har jag även gjort andra saker än att bara sitta hemma med mamma och pappa den här helgen också. I fredags efter jobbet så träffa jag Kristin och vi var på Nordells och fikade. När vi var där så råka även Lovisa vara där samtidigt som oss så då fick ja ju träffa henne också.

Igår så var ja tvungen att gå upp kvart i åtta trots att ja var ledig. Ja skulle nämligen vara hos Hanna klockan nio. Camilla hade andra saker att göra senare på dagen så det var enda tiden hon kunde. Vi tittade i resekataloger och på internet angående Thailand för vi ska åka dit i början av nästa år tänkte vi. Micke, Camillas kille, ska också med men han hade annat för sig så vi fick planera utan honom.

Efter ett tag så kom vi på att vi kanske skulle gå till resebyrån och se vad de tyckte. Så det gjorde vi och hon på resebyrån tyckte att vi skulle boka bara resan dit och hem och leta efter hotell när vi kom dit för det var väldigt lätt sa hon. Så det blir nog så vi gör. Fast vi bokar den första natten på hotell hemma iaf. Det känns ju lite spännande och nervöst att åka så för jag är ju en sån som gärna vill ha allt ordnat och ha kontroll över allt. Men det går ju inte om man åker sådär. Men det ordnar sig säkert =).

Så vi kom fram till att vi nog ska åka 14 januari och vara borta i 2 veckor. Ja ser verkligen fram emot det, det ska bli så kul att komma iväg tycker jag. Komma ifrån kylan och vintern i Sverige och känna värme och sol i stället. Så om det är nån som har bra råd och förslag så kan ni gärna dela med er.

När vi var i stan så var vi även på Sundays och fikade. Det blev varm choklad för alla tre för vi tyckte det var så kallt.

Sen så gick ja å Hanna hem till henne och dega vid teven och Camilla skulle vidare. Sen var ja hemma en kort sväng och på kvällen så åkte ja tillbaka till Hanna.


Hur underbart ser inte det här ut? Jag vill dit nu!


Body Age

Igår var jag på Hälsokompaniet och gjorde ett Body Age test för att mäta min kroppsålder.

Det första jag fick göra var att ligga på en brist med nåt band runt bröstkorgen i några minuter. Med hjälp av det där bandet så mättes min kondition på nåt sätt. Hur vet ja inte för det kändes ju väldigt konstigt att mäta konditionen när man ligger still. Med hjälp av det där testet så fick man fram en beräknad maximal syreupptagningsförmåga. Jag fick 36 ml/kg/min vilket var ganska bra men under normalt för min ålder.

Sen tog hon blodtrycket och där fick ja 120/67 mmHg vilket var normalt och det diastoliska var faktiskt på den optimala delen av skalan =). Blodtrycket var det enda som ja fick bättre än normalt på.

Efter det så testade jag flexibiliteten och det gjorde man genom att sitta med raka ben och försöka att sträcka armarna så långt fram som möjligt. Det gick inte alls bra för mig och jag hamnade på låg vilket är det sämsta på skalan. Så då har jag på papper att jag är smidig som ett kylskåp =p.

Sen så skulle jag mäta magstyrkan och det gjorde man genom att göra så många sit-ups man kunde under en minut. Där fick jag låg, vilket var näst lägst på skalan. Så det var ju inte speciellt bra heller. Men ja känner så här i efterhand att ja hade kunnat göra fler men ja fatta nog inte riktigt hur ja skulle göra så ja tog det lite väl lugnt i början =p.

Efter det så testa ja bicepsstyrkan. Då fick man dra i en stång i fem sekunder så mycket man bara kunde. Där hamna ja faktiskt i kategorin normal =). Det kändes ju positivt att ja hade normalt på nåt iaf. Ja tror att det kan bero på att ja bär en del i jobbet.

Sen var det dags för benstyrkan och då skulle man sitta i jägarsits så länge man kunde och det är ju jättejobbigt. Ja klara bara 59 sekunder, väldigt nära en minut så det kändes ju lite onödigt att ja inte kunde sitta där en sekund till. Där hamna ja på ganska bra så det var ju inte så bra.

Jägarsits


Det sista ja fick göra var att stå på en våg som mätte kroppssammansättningen. Både fettprocenten och mängden kroppsvatten var normal men fetthalten var något över min ideala nivå.

Sammanlagt hade jag Body Age 28 och min potentiella Body Age var 19. Men ja satsar nog på 24 år i första hand.


Lördag

Man kanske skulle ta och skriva nåt här. Det var ju ett tag sen. Men ja har inte haft nån lust att skriva nåt och egentligen inte nu heller men =p.

Idag har jag jobbat 8-13 precis som förra lördan. Ja brukar va ledig varannan lördag men denna gången blev det två i rad. Men det gör inte så mycket egentligen. Det är ju OB på lördan å det är ju bra.

Nu börjar det bli kallt om möran när ja cyklar till jobbet. Minus sex var det imorse. Det är inte så skönt att cykla då. Å värre blir det =p. Det är inte speciellt mycket liv ute klockan åtta en lördagmorgon har ja märkt. Imorse tror jag att ja såg tre bilar och två människor ute. Men om ja hade vart ledig så hade inte ja heller vart ute vid den tiden en lördag morgon så.

Idag hade jag väldigt mycket att göra så ja blev inte klar med mitt förrän halv elva. Egentligen ska ja sitta i kassan från halv tio men idag gick inte det. Ja har ju vissa saker som ja måste göra klart. Men det finns ju andra som kan sitta i kassan då så ja får göra klart mitt vilket är tur. Det brukar inte va så mycket folk jämt den första halvtimmen heller så det brukar gå rätt bra.

Idag är det riktigt fint väder så man borde väl egentligen vara ute och göra nåt. Men vad?

Idag har ja oct i magen också. Kanske inte så intressant att veta men så är det. Det börja när ja va på jobbet och ja tänkte att det kanske var för att ja va hungrig men när ja kom hem å hade ätit så hade ja fortfarande ont i magen så ja vet inte vad det är.

Vad ska man hitta på idag då tro? Ja inte vet jag. Vi får väl se om det händer nåt. Annars får ja väl se på tv å äta godis =)

Helg igen

Så nu var det helg igen då. Men det kändes som att det var helg i torsdags eftersom jag var ledig då så det känns lite fel med helg igen. Men mycket uppskattat =).

Idag har jag jobbat 8-13. Igår blev det nåt fel på ena kassan så vi hade bara en kassa en stund men vi fick som tur är igång den andra. Vi fick iofs starta om den en gång men det börja ju inte ryka från den som igår iaf =p. Det skulle komma nån på måndag och kolla på den iaf. Dessutom var det en massa kunder inne idag. Det kändes lite som att halva Arvika skulle in och handla där idag. Från 10 till 13 var det i princip kö hela tiden. Det gick i ett. Å det är ju bättre att det är så än att det inte är nån. Men man behöver faktiskt lite paus från det. Ja kände mig helt virrig efter ett tag =p.

Ikväll vet ja inte vad som händer. Ja har inget speciellt planerat så det blir väl att sitta vid teven med mamma och pappa eller nåt.

Igår var jag på Body Pump efter jobbet. Det var alldeles fullt av folk i salen och det tog slut på brädor. Vi fundera på om de tagit in för mycket folk för det kändes inte som att de ska kunna ta in riktigt så många.

Sen var det bara att cykla hem, duscha och byta om för att sedan åka in till stan igen. Jag, Sandra, Hanna och Emelie åkte till Rajjens och bowla. Det gick inte riktigt lika dåligt som förra gången men sammanlagt kom ja sist igen =p. Men ja vann en serie iaf så det var ju roligt iaf.

Efter bowlingen gick vi till The Roof och åt mat. Det var första gången jag åt där. Eller ja åt ju strips med bea-sås på lördan där men det räknas inte =p. Ja åt en Club Sandwich och det var gött.


Body Jam

Ikväll har ja testat Body Jam för första gången i mitt liv. Hanna fråga faktiskt om ja ville med på det i söndags men då hade ja fortfarande träningsvärk från BodyPumpen i fredags så ja hoppa över. Men idag så fråga Felicia om ja skulle med ikväll så då tänkte ja att ja kan väl testa då.

När man tränar Body Jam är det ju bra om man har rytm och taktkänsla vilket inte jag har speciellt mycket av. Jag har alltid tyckt att det verkar roligt med dans men ja tycker det är väldigt svårt att komma in i det. Men man får ju försöka så gott man kan. Det var iaf roligt tyckte jag även om ja inte hängde med riktigt =p. Men det kändes inte så jobbigt som det kan göra ibland när ja inte hänger med. Felicia tyckte att vi skulle stå längst fram i mitten så det gjorde vi. Den platsen skulle jag ju inte valt om jag var själv kan ja säga. Då brukar ja välja nån plats längst bak. Men längst fram ser man ju bra iaf, det är ju positivt.

Efteråt var jag riktigt svett och det kändes att ja hade tränat hårt =). Det känns som att det här kanske är något ja kan gå på igen nån gång.


Mârten

Denna helgen har det varit Mârten här i stan. I år var det uppehåll vilket var väldigt skönt. Då slapp man bli blöt och kall och alla farliga paraplyer. Jag började dagen med att gå till stan för att träffa pappa, mina två fastrar och min ena fasters man. Vi gick till kyrkan och fikade. Pappa betala så det blev gratis för min del å det är ju aldrig fel =).

Sen så gick ja på stan med Emelie i flera timmar. Vi tog en massa lotter och det första ja gjorde var att vinna en kokbok. Emelie hade redan den så det var ju tur att det var jag som vann. Ja vann även choklad lite senare. Emelie vann också choklad och bröd. Dessutom köpte jag strumpor och godis. Det är liksom standard för mig det.
Sammanlagt var jag på stan från tolv till fyra så det blev en del traskande för min del. Ja var ju ganska osmart och hade högklackade skor på mig så ja hade väldigt ont i fötterna när ja kom hem. Men men ja får väl skylla mig själv då.

Hemma åt de kålsoppa som hör Mârten till men det gillar inte jag så jag åt rester ja =p.

Sen så åkte jag till Hanna. Där börja jag, Hanna och Mia lite smått. Sen fick vi skjuts till Lars som hade fest. Där verkade det som det var rödrutiga skjortor som gällde. Sen gick vi till The Roof men på vägen dit så öppna ja en flaska med hjälp av en trafikskylt, det var iaf första gången och ja trodde inte att det skulle gå men ja va ju riktigt bra på det där =D.

Det var faktiskt första gången ja va på The Roof nånsin. Ja ha inte ens ätit där nån gång. Vi beställde in strips med bea-sås men det var nog inte så bra för Hanna fick ont i magen sen och fick gå hem tidigt. Ja å Mia gick en sväng på tivoliplatsen för att kolla men vi tyckte att det var väldigt lite folk. Ja har för mig att det bruka va mer folk när vi var mindre. Sen gick vi och köpte en pizza som vi dela på. Det var gött det!

Sen gick vi tillbaka till The Roof en sväng å sen åkte vi hem.

Sammantaget var det en väldigt rolig och trevlig kväll tycker ja.

RSS 2.0